Daugiavaikė mama savo pašaukimą atrado tik po sūnaus laidotuvių

1984 metais Dave`as ir Jane Daultonai buvo laimingi penkių vaikų tėvai. Dar didesnė laimė juos aplankė tada, kai jiedu sužinojo, jog laukiasi šeštojo vaikelio.

Dave`as ir Jane Daultonai<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dave`as ir Jane Daultonai<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiuo metu šeimoje gyvena keturi vaikai, kuriems – Downo sindromas: Džekas, Filippas, Marina ir Molly.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šiuo metu šeimoje gyvena keturi vaikai, kuriems – Downo sindromas: Džekas, Filippas, Marina ir Molly.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Visi jaučiasi saugūs ir laimingi.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Visi jaučiasi saugūs ir laimingi.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-09-07 12:03, atnaujinta 2017-05-13 20:16

Dar nėštumo metu tėvai žinojo, kad šeštasis vaikas gims su Downo sindromu. Jiedu buvo pasiruošę užtikrinti jiems visavertį laimingą gyvenimą.

Tiesa, prieš pat vaikelio gimimą, šeimoje nutiko didžiulė nelaimė. Vyriausiasis sūnus Bryanas paniro į komą. Iš pradžių atrodė, kad laukia menka operacija, tačiau jam pasireiškė alerginė reakcija į anesteziją ir jį ištiko koma. Po trijų dienų, praleistų ligoninėje, jis mirė.

Praėjo keli metai. Šeima susitaikė su nelaime, išmoko gyventi su savo skausmu. Užaugę vaikai paliko namus.

Praėjus penkeriems metams po sūnaus laidotuvių, moteris susapnavo sapną, kuriame girdėjo graudžiai verkiantį kūdikį. Po kelis kartus pasikartojusio to paties sapno motyvo ji suvokė, kad tai gali būti ženklas, jog ji turėtų padėti kokiam nors vaikui.

Ilgai nesvarstę, tėvai nusprendė įsivaikinti kūdikį. Likimas lėmė, kad jų širdis ištirpdė mažylis Benas, kuriam – Downo sindromas.

Jie nė akimirkai nesuabejojo, ar verta imti tokį vaiką – jie jį pamilo, o jo krykštavimas ir buvimas šalia užpildė tuštumą širdyje dėl mirusio vaikelio.

Šiandien Benui jau 28-eri metai. Nors jam ir Downo sindromas, vis dėlto vaikinas gyvena laimingą gyvenimą artimųjų apsuptyje.

Jane ir Dave`as yra labai laimingi, augindami vaikus, todėl nusprendė savo didelius namus užpildyti įsivaikindami dar kelis vaikus su Downo sindromu.

Šeima pajuto pilnatvę augindami kitų tėvų paliktus vaikus, todėl nusprendė įsivaikinti mažą mergytę Aną iš Ukrainos, kurios tėvai atsisakė tą pačią akimirką, vos tik sužinojo, kad jai – Downo sindromas.

Šiuo metu šeimoje gyvena keturi vaikai, kuriems – Downo sindromas: Džekas, Filippas, Marina ir Molly.

Iš viso Daultonai užaugino 15 vaikų. Visiems jiems tėvai skiria vienodą dėmesį ir meilę, nepriklausomai nuo to, kad suaugę gyvena atskirai nuo šeimos. Visi jaučiasi saugūs ir laimingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.