Po melo apie tariamai „palaidotą“ vaiką aiškėja daugiau detalių

Rugsėjo viduryje socialiniuose tinkluose kilo skandalas, kai Pakruojo rajone, Dvariukų kaime, gyvenanti Vaida Grybytė viešai pamelavo, kad mirė jos kūdikis. Paskelbusi šią žinią moteris prašė prisidėti prie išlaidų, kurios bus būtinos kūdikio laidotuvėms.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2016, 10:33 AM, atnaujinta May 12, 2017, 10:48 AM

Rugpjūčio mėnesį vienoje uždaroje feisbuko grupėje, kaip įtariama, ta pati moteris paskelbė apie mirusią dukrytę, vardu Viltė.

Tada ji pasakojo, jog jos mergaitė mirė ligoninėje. Pasak mamos, ji tiesiog neatsibudo po pietų miego, ir medikai konstatavo mirtį. Grupėje esančios moterys neliko abejingos šiai graudžiai istorijai. Kone visos akimirksniu suskubo aukoti nelaimės ištiktai mamai.

Ši situacija taip ir būtų pasibaigusi, jeigu ne feisbuke paskelbtas konkursas, kuriame su dukrytės nuotrauka nusprendė sudalyvauti ta pati V.Grybytė, kuri vos prieš mėnesį rinko pinigėlius neva mirusio kūdikio laidotuvėms.

Žmonės, kurie aukojo tariamoms mergytėms laidotuvėms, liko šokiruoti. Jie vis dar negali patikėti, kad buvo pasinaudota gera jų valia ir neabejingumu. Mamos tvirtino, kad prisidėjo ne tik pinigėliais prie materialinės gerovės, bet ir nuolat meldėsi už tariamai mirusią mergytę, linkėjo Vaidai stiprybės, susitaikant su vaiko netektimi.

Komisariato viršininkas: „Yra konkretus žmogus“

Po šio skandalo praėjo daugiau nei savaitė. Pakruojo rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Beržanskis pateikė daugiau detalių apie situacijos aiškinimąsi.

„Vyksta medžiagos patikslinimas. Aiškinamos aplinkybės. Moteris tvirtina, jog ji pati neįkėlė to įrašo, todėl aiškinamės, kas tai galėjo padaryti. 

Tas žmogus, kurį ji kaltina, nėra mistinis personažas. Yra konkretus žmogus, kurį ji įvardijo. Tai  vienas vyras.

Yra daugybė klausimų, todėl šiuo metu tikslinamės aplinkybes.

Šis įvykis traktuojamas kaip smulkus sukčiavimas. Dabartinėmis žiniomis, pasisavinta yra iki 100 eurų (nors anksčiau buvo tvirtinama, kad suma gali siekti 200 eurų ir daugiau – aut.past.), todėl už šį įvykį būtų taikoma administracinė bauda.

Žmogui, nesvarbu, ar tai ta moteris, ar jos draugas, kuris taip pasielgė, bus surašomas protokolas pagal administracinį teisės pažeidimų kodekso 50-ąjį straipsnį – už smulkią vagystę“, – aiškino M.Beržanskis.

Viršininkas tikisi, kad artimiausiu metu pavyks išsiaiškinti dar daugiau niuansų.

Sukčiavimu kaltinama moteris išklojo savo versiją

Primename, kad po šio įvykio pati Vaida Grybytė naujienų portalui lrytas.lt išsakė savo versiją.

„Skaudu, kad niekas nepaklausė, kaip viskas buvo iš tiesų. Tik aš vienintelė viską žinau. Nežinau tikslios datos, kada buvo į feisbuką įkelta nuotrauka apie tariamai mirusią mano dukrą, tačiau tai padarė buvęs mano draugas. Jis nuo senų laikų žinojo mano prisijungimus.

Pats įėjo į feisbuką ir tai padarė. Jau pusmetį esame susipykę. Jis man pasakė, kad jeigu aš jį pažeminau prieš gimines, tai jis mane pažemins prieš visą Lietuvą. Turiu balso įrašą, kuriame jis pats prisipažino, jog to, kaip jis elgėsi, negalėsiu niekam įrodyti. Vakar buvo atvažiavę policijos pareigūnai.

Parašiau pareiškimą, kad jį sulaikytų. Susirinkusi įrodymus, policija išvažiavo“, – savo versiją dėstė Vaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.