Mokykloms bus perkamos naujos ugdymo priemonės

Bendrojo ugdymo mokyklos bus aprūpintos naujomis mokymo priemonėmis, skirtomis gamtos ir technologinių mokslų mokymui, taip pat specialiųjų poreikių vaikų ugdymui. Pirmą kartą per nepriklausomos Lietuvos laikotarpį bus renovuojamos valstybinės vaikų vasaros edukacinės stovyklos, modernizuojami vaikų socializacijos centrai.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2016, 3:03 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:51 AM

Visa tai numatyta švietimo ir mokslo ministrės patvirtintame 2014-2020 m. ES fondų investicijų veiksmų programos priemonės „Švietimo prieinamumo didinimas“ projektų finansavimo apraše. Projektų veikloms numatyta skirti beveik 19 mln. eurų.

Pirmą kartą didžiulės investicijos nukreipiamos į švietimo sritis, kurias anksčiau lėšos aplenkdavo: tai pradinukų ir 5-8 klasių mokinių gamtamokslinis ugdymas, pagalba specialiųjų poreikių vaikams, socializacijos centrų ir stovyklų pastatų modernizavimas.

Modernias priemones tiriamiesiems darbams atlikti gaus beveik visos pradinės mokyklos ir mokyklos, kuriose mokosi 5-8 kl. mokiniai. Švietimo įstaigoms bus skirtos kompiuterinės minilaboratorijos su sensoriais, robotikos ir gamtos tyrinėjimo rinkiniai. Anksčiau moderniomis priemonėmis aprūpintos gimnazijos. Tai leidžia vaikams mokytis tyrinėjant, atliekant bandymus, padeda didinti gamtos mokslų patrauklumą ir populiarumą.

Mokyklos, turinčios specialiųjų poreikių mokinių, bus aprūpintos specialiomis mokymo priemonėmis: informacinių technologijų priemonėmis ir priedais kompiuteriams, sensorikos lavinimo, pojūčių stimuliavimo, kalbos lavinimo priemonėmis, interaktyviais žaidimais, žaislais ir kt.

Planuojama Gruzdžių vaikų socializacijos centre pastatyti naujas gyvenamąsias patalpas, suremontuoti ir pritaikyti naujai kuriamų, pertvarkomų socializacijos centrų veiklai Kelmės rajono Gailų kaime ir Kėdainių rajono Kunionių kaime uždarytų mokyklų pastatus.

Taip pat bus renovuotos dvi vaikų vasaros stovyklos pajūryje. Jos bus pritaikytos neįgaliųjų poreikiams, gabių vaikų ugdymui ir veiks visus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.