Gaisre apdegusio Eriko mama atskleidė, kaip sūnų paveikė viešumas

2013 metais kilęs gaisras Trakų rajono Tiltų kaime gyvenančios šeimos kasdienybę paženklino negrįžtamai.

Akimirksniu supleškėjo patalpa, o Erikas vos išnešė sveiką kailį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Akimirksniu supleškėjo patalpa, o Erikas vos išnešė sveiką kailį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
N.Petrovienė su nerimu laukia operacijos, kuri Vilniaus Santariškių vaikų ligoninėje bus atliekama po pusmečio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Petrovienė su nerimu laukia operacijos, kuri Vilniaus Santariškių vaikų ligoninėje bus atliekama po pusmečio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 9:39 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:48 PM

Natalijos Petrovienės sūnus Erikutis, kuriam gaisro metu buvo vos ketveri, tik per plauką liko gyvas.

Ugnis tvarte ėmė veržtis tada, kai berniukas užsidarė viduje pažaisti, o radęs žiebtuvėlį, jį uždegė.

Akimirksniu supleškėjo patalpa, o Erikas vos išnešė sveiką kailį. Tiesa, gaisro metu berniukas itin smarkiai apdegė kūną – rankeles, krūtinę, kaklą, veidą.

Po gaisro praėjo treji metai, tačiau apdegęs Eriko veidas jam vis dar sukelia diskomfortą. Iki šiol berniukas dėl surandėjusios odos sulaukia užgaulių replikų ir patyčių.

Vaiką kankina patyčios

Šiuo metu Eriko mama deda visas įmanomas pastangas, kad pasiteisintų medikų lūkesčiai ir sūnui po pusmečio galėtų būti atlikta ant nosies esančių randų šalinimo operacija.

Iki tol berniukui kasdien privalu specialiu tepalu „Dermatix“ tepti surandėjusias kūno vietas ir visais įmanomais būdais stengtis suminkštinti liepsnų paženklintą odą.

Ir nors Natalijos namuose kasdien garuoja karšti patiekalai ir taip Erikučio mėgstami cepelinai, vis dėlto šeimos idilę apkartina nemalonios kaimynų kalbos.

„Buvo neseniai tokia situacija, kad mano vyresniojo sūnaus Aivaro bendraklasė feisbuke ėmė negražiai kalbėti apie Erikutį, jį visaip šmeižti.

Tada pasikalbėjau su mergaitės tėvais, jie prisipažino nežinoję apie tai, kad jų dukra reiškiasi socialiniuose tinkluose.

Mūsų kaime daug reiškia finansinė padėtis. Tie, kurie turi daugiau pinigų, leidžia sau apkalbinėti, užgaulioti prasčiau gyvenančius“, – pasakojo moteris.

Eriko elgesys sparčiai keitėsi

Vis dėlto Natalija labai džiaugiasi po istorijos paviešinimo pasikeitusiu Eriko elgesiu ir atsiradusia motyvacija. Ji prisiminė, kad praėjusiais metais, kai sūnus ėjo į pirmą klasę, jis labai nenorėjo mokytis. Vaikas nuolat plėšydavo sąsiuvinius, nesistengė gražiai rašyti.

Dabar berniukas labai nori eiti į mokyklą, gauna gerus pažymius, rašo kone dailyraščiu. Natalija prisipažino kartą net nustebusi, kad tekstas sąsiuvinyje buvo parašytas Eriko ranka – ji galvojo, kad rašinėlį gražiomis raidėmis parašė mokytoja.

„Žinau, kas labiausiai motyvuoja mano sūnų siekti gerų pažymių ir būti pažangiu mokiniu.

Jis nuolat skaito feisbuko grupės „Vilties spindulėlis“, per kurią renkamos lėšos sergantiems vaikams, įrašus, dėkoja tetoms, kurios prisideda prie jo gerovės. Vaikas mato, kad yra daugybė gerų žmonių, kurie nori jam padėti, linki sėkmės ir jaudinasi dėl jo gerovės.

Jis supranta, kad aš viena, augindama tris vaikus, negaliu sukaupti reikiamų pinigėlių tepalui, todėl finansinė pagalba iš šalies mums būtina.

Grupės administratorei jis jau paruošė dovanėlę – savo paties pagamintą darbelį į Kauną ketiname išsiųsti artimiausiu metu.

Džiaugiuosi, kad viešumas motyvuoja Eriką mokytis, eiti į priekį ir nepasiduoti“, – gerų žodžių apie sūnų negailėjo mama.

Reikalinga finansinė parama

N.Petrovienė su nerimu laukia operacijos, kuri Vilniaus Santariškių vaikų ligoninėje bus atliekama po pusmečio.

Medikai liepė Natalijai iki operacijos nuolat tepti sūnaus veidelį reikalingu geliu. Tiesa, šis tepalas yra itin brangus – 15 gramų tūtelės pakanka vos 4-5 dienoms. Juo Natalija tepa tik veidelį, o krūtinei, deja, nepakanka.

Viena tūtelė paprastai kainuoja apie 50 eurų. Jei Natalija sulaukia nuolaidos, valstybės nekompensuojamą vaistą sūnui nuperka pigiau, sutaupydama 5-10 eurų.

Kad iki operacijos, kuri bus atlikta po pusmečio, užtektų reikiamo tepalo, Natalijai trūksta 220 eurų. Jei turėtų tokią sumą, ji jau šiandien nupirktų tepalų ir visą pusmetį galėtų ramiai tepti sūnų ir ruošti taip laukiamai operacijai.

Ji atkreipė dėmesį, kad nemažai žmonių siūlo siųstis „Dermatix“ tepalą iš užsienio, tačiau medikai griežtai uždraudė tai daryti, mat gali neatitikti vaistų sudėtis, būti prastesnė kokybė.

Natalija domėjosi ir berniuko veidelio operacijos galimybės užsienyje – žinios nuvylė. Net Čikagoje panašaus tipo operacijos daromos tik sulaukus paauglystės.

***

Norėdami prisidėti prie Erikučio gerovės, tai padaryti galite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.