Kas nutiko kitiems žiauriu sūnaus nužudymu įtariamos moters vaikams?

Vos prieš parą Lietuvoje nuvilnijęs skandalas dėl moters, kuri, įtariama, formalinu žalojo metukų neturintį sūnų, nepaliko abejingų.

Vis dėlto pagrindinis klausimas, kuris kilo po šio skandalo, susijęs su dviem likusiais I.Bogovičienės vaikais.
Vis dėlto pagrindinis klausimas, kuris kilo po šio skandalo, susijęs su dviem likusiais I.Bogovičienės vaikais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2016, 9:42 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:12 AM

Informacija, kad 30-metė Ilma Bogovičienė sveikam kūdikiui po oda leido dezinfekuojamąją priemonę taip atverdama ant kūnelio skausmingas žaizdas, sukrėtė net ir visko mačiusius bei girdėjusius.

Pasakė, kaip šiuo metu gyvena vaikai

Vis dėlto pagrindinis klausimas, kuris kilo po šio skandalo, susijęs su dviem likusiais I.Bogovičienės vaikais.

Kur jie buvo, kai dabar jau miręs vaikutis buvo žalojamas, ir ar dabar vaikai, likę be mamos, kuri dienas leidžia Kauno tardymo izoliatoriuje, gyvena saugiai ir ramiai?

Naujienų portalui Lrytas.lt susisiekus su rajono, kur vaikai gyvena, vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Rūta Lebedžinskiene, ji patvirtino, kad šiuo metu pirmasis Ilmos sūnus gyvena kartu su savo tėveliu ir yra saugus. 

„Kai Ilmai gimė Titas (kurį, kaip įtariama, žalojo formalinu – aut. past.) ir ji pradėjo keliones po gydymo įstaigas, pirmojo berniuko tėvelis pasiėmė sūnų globoti. Kad nereikėtų mokėti kas mėnesį vaiko išlaikymo pinigų, jis nustatė jo gyvenamąją vietą savo namuose. Nuo to laiko jiedu kartu gyvena.

Galiu patikinti, kad berniukas gyvena ramiai ir saugiai, yra labai rūpestingai prižiūrimas.

Kita mergytė, mano žiniomis, gimė tada, kai mažasis Titas jau buvo miręs. Žinau tik tiek, kad mergytė yra globojama kitų žmonių“, – paaiškino vedėja.

Formalino dozės pražudė kūdikį

Primename, kad skandalas kilo po to, kai Kauno klinikų medikams bendradarbiaujant kartu su pareigūnais pavyko išsiaiškinti, jog vos mėnesio laiko kūdikį I.Bogovičienė žalojo formalino injekcijomis.

Po oda leistas formalinas sukėlė kūdikiui milžinišką skausmą ir atvėrė žaizdas įvairiose kūno vietose. Vos per kelis mėnesius berniukas neteko dviejų pirštelių, kasdien jautėsi vis prasčiau, o 2013 metais, sulaukęs vos metukų, mirė. 

2012 metų vasario 14-ąją motina davė itin atvirą ir visą Lietuvą sugraudinusį interviu LRT laidai „Ypatingas atvejis“.

Žiniasklaidai ji pasakojo apie sūnelį Titą, kuris serga itin sunkia liga, dėl kurio jo kūnas ima pūti. Ji aiškino, kad dėl neaiškios kilmės nekrozių į išorę ima virsti minkštieji audiniai, o iš rankos teka riebalai.

Vaikas, kuris vieną dieną būna guvus ir žaidžia vaikštynėje, kitą jau nebegali tverti prasidedančių spazmų ir atsiveriančių žaizdų. „Šiuo metu didžiausia yra rankytėje. Nuo alkūnės iki plaštakos nebėra likusių minkštųjų audinių.

Po eilinio spazmo atsivėrė žaizdelė. Ji buvo maža, tačiau sukėlė daug problemų – rankytėje susiformavo didelė žaizda, „atėmė“ visą odą, grėsė visos plaštakos netekimas.

Berniukas neteko nykščio. Vaikui tekėte tekėjo tos rankos riebalai, jie puvo“, – aiškino prieš kameras susirūpinusi mama.

Šiuo metu moteris suimta ir dienas leidžia Kauno tardymo izoliatoriuje. Jai buvo atliktos psichiatrijos ekspertizės, kurios išvados patvirtino, jog moteris yra veiksni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.