Žingsnis iki nelaimės: Tauragę pašiurpino prie vaikų girtaujanti mama

Aktyvūs tauragiškiai susirūpinę dėl įvykių, vykstančių jų pašonėje. Pasak jų, vieniša 21 metų dviejų mažamečių vaikų mama namus pavertusi „landyne, kurioje lankosi svetimi vyrai ir įvairaus plauko narkomanai“, kurie ten leidžia laiką nekreipdami dėmesio į greta esančius vaikus. 

Skaitytojos teigimu – nuotraukoje matyti K.B. ir vienas iš vaikų.<br>Skaitytojos nuotr.
Skaitytojos teigimu – nuotraukoje matyti K.B. ir vienas iš vaikų.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-06 23:33, atnaujinta 2018-02-10 00:12

Naujienų portalas Lrytas.lt sulaukė laiško su prašymu užkirsti kelią galimai nelaimei. Jame buvo pasakojama apie Tauragės rajone, Pagėgiuose, gyvenančią K.B. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), kuri, kaip buvo teigiama laiške, prie dviejų mažamečių vaikų girtavo kartu su atsitiktiniais draugais savo namuose.

Vaizdo įraše – girtaujanti mama ir svetimi vyrai

Susirūpinusi skaitytoja rašė, jog dėl vaizdų, kuriuos pamatė vienoje pažinčių svetainėje, liko šokiruota. „Mačiau vaizdo įrašą vienoje uždaroje feisbuko grupėje, kuri skirta susipažinti ir bendrauti.

Įraše buvo matyti girta mergina su dviem mažamečiais vaikais, kuriems iš pažiūros – ketveri metukai.

Fone matėsi ir keli girti vyrai. Aiškiai girdėjosi keiksmažodžiai, kampe mėtėsi drabužiai, suaugę vyrai rėkė ant vaikų.

Kai vienas iš mažamečių priėjęs pasakė mamai, jog ši girta, ji tik liepė jam tylėti, pavadinusi jį snargliumi“, – rašė skaitytoja ir prašė nelikti abejingiems bei užkirsti kelią galimai nelaimei ir smurtui prieš vaikus.

Nors iš uždaros feisbuko grupės „Pažintys visiems“ vaizdo įrašas buvo kaipmat pašalintas, vis dėlto Lrytas.lt žurnalistams, bendradarbiaujant kartu su Tauragės rajono Vaiko teisių apsaugos skyriumi, pavyko išsiaiškinti, kas vyko lemtingąjį savaitgalio vakarą K.B. namuose ir kokioje aplinkoje auga mažamečiai.

Prisipažino apie girtavimą, bet vaikų nemušė

Tauragės rajono Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Skrodenienė nedelsdama puolė ieškoti jaunos dviejų vaikų mamos siekdama išsiaiškinti, kokiomis sąlygomis gyvena mažamečiai.

Paaiškėjo, kad K.B. gyvena Pagėgiuose. Anksčiau Vaiko teisių apsaugos skyrius nesidomėjo jos gyvenimu, į socialinės rizikos šeimų sąrašą ji nebuvo įtraukta.

Atvykusiems darbuotojams K.B. prisipažino, kad iš tiesų paskutinįjį lapkričio savaitgalį girtavo su draugais, filmavosi ir kėlė įrašus į feisbuko pažinčių grupę.

Tiesa, ji kelis kartus tvirtino, jog gailisi dėl tokio elgesio ir pažadėjo, kad tai nepasikartos.

„Mums tas pažadas yra tik žodžiai, todėl ketiname atidžiai stebėti šeimą ir joje augančius mažamečius.

Su jais nuvykusi darbuotoja greitai rado ryšį, kartu piešė. Jai nekilo nė menkiausio įtarimo, kad prieš vaikus galėjo būti smurtaujama. Patys vaikai taip pat paneigė smurto faktą“, – kalbėjo J.Skrodenienė.

Žada stebėti šeimą

Ketverių broliukas ir sesutė su mama K.B. gyvena itin skurdžiomis sąlygomis.

Smurto žymių ant vaikų nebuvo matyti, vaikai su socialine darbuotoja bendravo noriai, buvo po vakarienės.

„Liepėme K.B. atvykti į skyrių, ten jai buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas. Įtraukėme šeimą į socialinių rizikos šeimų sąrašą. Pati K.B. kategoriškai paneigė smurtavusi prieš vaikus.

Neliksime nuošalyje, socialinis darbuotojas tikrai lankysis šeimoje, kuri iki šiol nekėlė mums jokių įtarimų“, – teigė specialistė.

Pati K.B. atsisakė komentuoti situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.