Neįgaliam kauniečiui – kvapą gniaužianti dovana iš už Atlanto

Gruodžio pradžioje kaunietė Reda Slotkienė (41) naujienų portalui Lrytas.lt pasakojo apie nelengvą savo gyvenimo naštą – mirusį pirmąjį kūdikį ir apie antrąjį, gimusį su cerebriniu paralyžiumi.

Atviro pokalbio metu R.Slotkienė prisipažino, kad šiuo metu Eimučiui itin reikalingas naujas neįgaliojo vežimėlis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Atviro pokalbio metu R.Slotkienė prisipažino, kad šiuo metu Eimučiui itin reikalingas naujas neįgaliojo vežimėlis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 9:57 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:40 PM

Nejudantis, nevaikštantis, mąstantis lyg penkerių vaikas 17-metis Eimutis dabar dienas leidžia neįgaliojo vežimėlyje, po kelias valandas kasdien pabūna dienos centre, kuris bent kiek palengvina Redos, visą gyvenimą paskyrusios sūnui, dalią. 

Atviro pokalbio metu R.Slotkienė prisipažino, kad šiuo metu Eimučiui itin reikalingas naujas neįgaliojo vežimėlis.

Jos noras buvo išgirstas – šeima sulaukė jaudinančios žinios. Eimučio gerove pasirūpino ne tik tautiečiai, bet ir Čikagos mamų fondas. 

Neįtikėtina dovana – iš už Atlanto

Vos pasirodžius publikacijai, neabejingi Lrytas.lt skaitytojai suskubo aukoti ir padėti šeimai.

Per itin trumpą laiką šeimai buvo suaukota daugiau nei 500 eurų, o Čikagos mamų fondas nusprendė pervesti visą reikiamą pinigų sumą neįgaliojo vežimėliui. 

Čikagos mamų fondo vadovė Edita Zasimauskaitė prisipažino negalėjusi likti abejinga Slotkų šeimai. 

„Kai gyvenau Lietuvoje, dirbau su neįgaliais vaikais. Mokydamasi magistratūroje gana dažnai su jais susidūriau, todėl tokių šeimų ir pačių vaikų man labai gaila. 

Žinau, kaip sunku šeimoms auginti neįgalius vaikus. 

Čikagos mamų fondas remia vėžiu sergančius vaikus, tačiau negalėjau likti abejinga Eimučio istorijai. 

Kai fondo narėms paaiškinau, kokiu tikslu ir kokiai šeimai reikalingas vežimėlis, nė viena net nesuabejojo būtinumu“, – kalbėjo Čikagoje gyvenanti E.Zasimauskaitė.

Šeima negalėjo patikėti stebuklu 

Reda netramdė ašarų kalbėdama apie sukurtą stebuklą. „Esu labai dėkinga visiems, kurie prisidėjo prie mūsų šeimos gerovės. Tautiečiai po publikacijos pervedė 512 eurų, o Čikagos mamų fondas – 1434 eurus. Esu laiminga, kad mus išgirdo ir lietuviai iš Amerikos. 

Man gera žinoti, kad pagaliau Eimučiui nupirksime tokį vežimėlį, kurio niekada nebūtume galėję įpirkti. 

Valstybė kas ketverius metus kompensuoja apie 800 eurų, o tas vežimėlis, kurį pirksime netrukus, kainuoja dvigubai daugiau. Tikimės, kad jis tikrai bus funkcionalus, patogus ir greitai nesuplyš. 

Iš likusių pinigų žadu nupirkti kitą vežimėlį, kuris būtų kaip atsarginis“, – kalbėjo R.Slotkienė.

Reikėjo vežimėlio

Primename, kad pagal Lietuvos Respublikos įstatymus neįgaliam vaikui vežimėlis skiriamas vos vienas per ketverius metus.

Tas, kurį gavo Slotkų šeima, buvo labai nekokybiškas, suplyšo vos po kelių įsėdimų. 

„Mes ir taip stengėmės jį taupyti, tačiau, deja, jis linkęs teptis, o kai yra naudojamas kiekvieną dieną, plyšta ir tepasi dar dažniau. 

Dar vienas svarbus faktas – Eimutis dėl savo ligos turi labai daug jėgos, kurios nesugeba tinkamai panaudoti. „Jo kūno dalių susitraukimai ir įsitempimai tik dar labiau blogina vežimėlį, kuris nėra toks patvarus, kad atlaikytų berniuko svorį ir judesius“, – yra sakiusi Reda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.