Motina pašiurpo pamačiusi, kas slypi populiaraus žaislo viduje

Šokiruota motina perspėja visus tėvus, kurių vaikai žaidžia su populiariuoju, net Holivudo žvaigždžių vaikų pamėgtu vaikišku kramtuku žirafa Sofi. Apie 16 eurų kainuojantis žaislas gali nemenkai pakenkti vaikui.

Suplėkęs kvapas, kurį iš žaislo pajuto moteris, ją privertė ieškoti kvapo šaltinio.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Suplėkęs kvapas, kurį iš žaislo pajuto moteris, ją privertė ieškoti kvapo šaltinio.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2017, 10:17 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:08 AM

Suplėkusį kvapą iš žaislo vidaus pajutusi odontologė Dana Chianese iš Naujojo Džersio prapjovė savo sūnaus žaislą ir pati sunkiai galėjo patikėti tuo, ką išvydo – visas žaislas iš vidaus buvo apsinešęs juodu pelėsiu. Ji įspėja kitus tėvus būti atsargius prieš leidžiant savo vaikui kramtyti šį žaislą, rašo „Daily Mail“.

Pamėgę ir garsenybių vaikai

Suplėkęs kvapas, kurį iš žaislo pajuto moteris, ją privertė ieškoti kvapo šaltinio. Prapjovusi žaislą ji nustėro. Mat ir pati, būdama dantų gydytoja, dažnai tėvams rekomenduodavo šį žaislą, kurį vaikai yra itin pamėgę, kad kramtydami jį vaikai mažiau kentėtų dėl dantukų dygimo sukelto diskomforto.

„Kaip prapjoviau žaislą, pamačiau, kad jame pilna medžiagos moksliniams tyrimams. Nekvepiantis bjaurus pelėsis apsigyveno žaisle, kurį mano vaikas noriai ir nuolat kiša į burnytę!“ – sakė Dana.

Iš 100 proc. natūralaus latekso pagamintas žirafa Sofi jau daug metų yra vienas populiariausių kramtukų visame pasaulyje – šį žaislą perka ir patys tėvai, jis taip pat – viena populiariausių dovanų kūdikiams. Skelbiama, kad Sofi – idealus žaislas kūdikiams kramtyti, jos formos patogios vaiko burnytei.

Žaislo apačioje, kaip ir šunų žaisluose, yra skylutė, kad vaikas kramtydamas galėtų suspausti žaislą.

Tokius žaislus savo vaikams noriai duoda ir garsenybės: tokį turėjo Mirandos Kerr ir Orlando Bloomo sūnus Flynnas, juo mėgaujasi ir Kate Hudson, Maggie Gyllenhall, Nicole Richie, Islos Fisher, Amy Adams vaikai.

Prancūzų kompanijos „Vulli“ sukurtas žaislas pirmą kartą rinkai buvo pristatytas 1961 metais. Žirafa dažnai rekomenduojama tėvams dėl patogių ją čiulpti formų.

Ne pirmas atsiliepimas

Kita motina, Stephanie Oprea, praėjusiais metais paskelbė tokias pat nuotraukas su pajuodusiu žaislo vidumi. Internetinės prekybos platformos „Amazon“ atsiliepimuose ji rašė: „Saugokitės! Jei jūsų vaikas labai seilėjasi, drėgmė pateks į skylutę ir galiausiai turėsite pelėsį! Mes turėjome šį žaislą dvejus metus, o dabar matome, kad visas jo vidus yra padengtas pelėsiu!“

Dar viena žaislo turėtoja iš JAV parašė tokį patį atsiliepimą. Moteris nutarė nupjauti žirafos kojas, kad jos duktė negalėtų jų susikišti per giliai į burnytę – mat mažylė nuolat taip elgdavosi. Pamačiusi žaislo viduje pelėsį, ji nustėro.

„Maniau, kad būsiu gudri ir nupjausiu kojas, kad jos nebūtų tokios ilgos. O pamačiau pelėsio plantacijas! Dabar Sofi nauji namai – šiukšlyne“, – rašė motina.

Kompanija teigia tėvus perspėjusi

Kompanijos „Vulli“ atstovas sakė, kad vartotojai turi gerai išstudijuoti žaislo valymo instrukciją.

„Svarbu žinoti, kad žirafa Sofi yra pagaminta iš 100 proc. natūralios gumos, todėl valymo instrukcijos turi būti kruopščiai perskaitytos ir jų laikomasi.

Kaip yra parašyta ant pakuotės, mes rekomenduojame valyti žaislo paviršių drėgna šluoste. Ji neturėtų būti nardinama į vandenį ar skalaujama – taip išvengsite drėgmės patekimo į žaislo vidų. Jei į vidų pateko vandens, žaislas gali būti sugadintas.

Mes pabrėžiame: labai svarbu, kad vanduo (ar seilės) nepatektų į žaislo vidų nei jį valant, nei naudojant vaikui“, – sakė kompanijos atstovas.

„Vulli“ kol kas negavo skundų dėl tokių nutikimų, kokius internete skelbia mamos. Jei tokių gautų, priimtų labai atsakingai“, – sakė kompanijos atstovas.

Ir pridūrė, kad per pastaruosius 55 metus jie dėmesį skyrė žaislo saugumui, o visi jų gaminami žaislai griežtai atitinka saugumo reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.