Nuotakos dilema: ar gyventi santuokoje be sekso ir aukotis dėl vaiko

Būsima nuotaka savo gyvenimo dilemą nutarė išspręsti viešai – moteris mamyčių tinklalapyje pasidalijo savo abejonėmis ir paklausė kitų moterų patarimo. Ji klausė, ar turėtų tekėti už savo vienerių metų vaikelio tėvo, kai jis atsisako sekso su ja ir beveik nesikalba, ar gyventi vienai su vaiku.

Moteris pasakojo, kad abu jie dirba ir augina vaiką, todėl nuolat yra pavargę ir paniurę, o santykiai jųdviejų nebedžiugina.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Moteris pasakojo, kad abu jie dirba ir augina vaiką, todėl nuolat yra pavargę ir paniurę, o santykiai jųdviejų nebedžiugina.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 11:57 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:15 PM

Mamas vienijančiame portale „Mumsnet“ moteris, pasivadinusi „Mummyalready1“ slapyvardžiu, klausė patarimo ir nuomonių. Ji pasakojo, kad jos partneris yra šaltas, jis nenori sekso ir tik kartais praveria burną, norėdamas ką nors pasakyti.

Moteris guodėsi, kad jos seksualinis gyvenimas toks varganas, kad ji jau praradusi viltį, jog po vestuvių kas nors pasikeis. Ji jaučianti, kad tekėdama nepasielgtų tinkamai, nors dėl vaikelio lyg ir būtų linkusi aukotis ir savo gyvenimą susieti su jo tėvu. Abejonės ją apniko ne taip seniai – daugiausiai prieš pusmetį.

Moteris pasakojo, kad abu jie dirba ir augina vaiką, todėl nuolat yra pavargę ir paniurę, o santykiai jųdviejų nebedžiugina – pora retai apsikabina ar bučiuojasi, retai kalbasi, ką jau kalbėti apie seksą, kurio tiesiog nėra. „Mano partneris sutinka, kad sekso žaidimai mūsų gyvenime nebevaidina jokio vaidmens. Tačiau man sunku su juo apie tai daugiau pasikalbėti, nes vos grįžęs namo jis sėdi kitame kambario gale įlindęs į savo telefoną ar nešiojamąjį kompiuterį.

Kai paklausiau jo nuomonės dėl šios mūsų problemos, jis atsakė, kad tai – eilinis mano murmėjimas. Jis net nepriėmė to rimtai. O jau kitą minutę jis ramiausiai ėmė planuoti vestuves ir kalbėti apie namą, į kurį kelsimės.

Man atrodo, kad jis nemato jokių problemų, o aš jaučiuosi, kad mūsų santykiai mirė, jų nebėra. Viskas yra blogai“, – guodėsi moteris.

Kai kurie komentatoriai motinai patarė taip ir padaryti: ji negalinti galvoti tik apie save, o vaikui visada geriau augti su abiem tėvais. Todėl ji turinti tekėti.

„Jūs jau esate šeima, nesvarbu, kad tu nemūvi žiedo. Vaikui labai svarbu turėti tėvą, esi skolinga savo vaikui ir turi „dirbti“ prie šių santykių, kad viskas klostytųsi geriau.

Kartais geriausias sprendimas nėra toks, kuris mums labiausiai patinka, kartais turime nusileisti dėl vaikų gerovės. Juk daugybė santykių žlunga dėl to, kad žmonės nenori ar tingi „dirbti“ su tais santykiais.

Reikia ieškoti galimybių, nenuleisti rankų, būti pasiruošus santykių gerinimui. Kartais reikia aukotis“, – patarimą davė interneto skaitytoja.

Kitos mamos čia pat komentavo, kad ji neturėtų susisaistyti santuokos saitais su žmogumi, kuris jos nenori. Juk dabar nebe tie laikai, kai dėl vaiko žmonės tuokėsi net nemylėdami vienas kito. Jos siūlė moteriai neskubėti tekėti, jei ji nėra tikra, kad to nori abi pusės.

Buvo ir tokių, kurios šioje situacijoje sureikšmino seksą ir sakė, kad santuoka be intymumo yra ne santuoka. Mat seksas poros gyvenime užima labai svarbią vietą kalbant apie santykius apskritai.

„Siūlau nutraukti tokius santykius. Ne visos santuokos, kaip žinia, yra pilnos sekso, bet pradžioje jo tikrai būna į valias. Jei abejojate jau dabar, kaip jausitės vestuvių dieną, žengdama partnerio link?“, – klausė viena portalo naudotoja.

Ne viena moteris sutrikusiai motinai siūlė pirmiausia kreiptis pagalbos į psichologus, mat reikia bent pabandyti išspręsti jų bėdą.

„Netekėk, kol nebūsi 100 proc. tikra, kad to nori. Buvau tiksliai tokioje situacijoje ir žinau, ką sakau. Mylėjau tą žmogų (ir vis dar tebemyliu) dėl daugelio kitų dalykų, ne dėl sekso. Jo niekada nebuvo daug, bet galiausiai jis visai liovėsi.

Mano santuokai be sekso ir be didelių emocijų – jau 25 metai. Jis norėjo būti geras tėvas mūsų vaikams, norėjo būti geras kompanionas man. Išbandėme psichologus, terapijas, cheminius preparatus, tačiau kai žmogus to nenori, nesiekia pats, niekas nepadeda.

Ką tu esi skolinga savo vaikui? Tik tai, kad pati būtum laiminga, nes laiminga mama – laimingas vaikas. Vaikas turi matyti meilės ir pagarbos pilnus tėvų santykius, o ne tai, kokie jūsų santykiai yra dabar“, – rašė patarėja.

Atsirado ir tokių, kurios teigė, kad laisvai galėtų atsisakyti sekso, bet ne šeimos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.