6 metus mėginusi pastoti moteris pagimdė dukart per 10 mėnesių

„Aš pasidaviau“, – sakė 31 metų Kimberley Smylie, paprašyta atskleisti, kaip jai pavyko pastoti po to, kai ji su vyru tai nesėkmingai bandė net 6 metus. Moteris susitaikė su mintimi, kad greičiausiai ji niekada neturės vaikų.

Tarp berniukų turėjo būti metų skirtumas, tačiau išėjo taip, kad juos skiria vos 10 mėnesių.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Tarp berniukų turėjo būti metų skirtumas, tačiau išėjo taip, kad juos skiria vos 10 mėnesių.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-04 19:25, atnaujinta 2017-04-10 19:06

Naujojoje Zelandijoje su vyru Jasonu gyvenanti moteris apie kūdikį pradėjo svajoti iškart po vestuvių. Net 6 metus pora stengėsi ir siekė šio tikslo tiek natūraliai, tiek ir pagalbinio apvaisinimo keliu. Jiems nepavyko, rašo „Daily Mail“.

Tačiau tuomet moteris sugebėjo per metus pagimdyti ne vieną, o du vaikelius. Antrasis gimė praėjus vos 10 mėnesių po pirmojo gimtadienio!

Po 6 metų nesėkmingų bandymų pastoti pora nusprendė – tai bus jų paskutinis mėginimas susilaukti kūdikio. Moteriai buvo atlikta pagalbinio apvaisinimo procedūra, o jei ir ši nepavyks, sutuoktiniai nusprendė daugiau taip karštligiškai nebesistengti.

„Manėme, kad tai – paskutinė mūsų galimybė, paskutinis bandymas“, – pasakojo Kimberley.

Ir tuomet ji pasijuto nėščia.

„Tai buvo nuostabu! Juo labiau, kad vis labiau buvome besusitaiką su mintimi, kad mudu neturėsime vaikų“, – sakė moteris.

Kimberley nėštumas buvo labai sudėtingas ir varginantis. Motinai buvo diagnozuota preklampsija, o berniukas, kurį tėvai pavadino Jacku, po cezario pjūvio operacijos gimė 2016-ųjų sausio 16 dieną – 35-ąją moters nėštumo savaitę.

„Akušerė mums sakė, kad po sėkmingos dirbtinio apvaisinimo procedūros dažnai pastojama ir natūraliu būdu, tačiau tiek metų bandę susilaukti vaikelio mes sunkiai galėjome tai įsivaizduoti. Žinoma, kad apie kontracepciją negalvojome“, – pasakojo moteris.

Pora neplanavo antro vaikelio, tačiau kai jų sūnus Jackas buvo keturių mėnesių, Kimberley sužinojo, kad jau 4-ios savaitės ji nėščia.

Tėvus ištiko šokas. Juk jie vis dar bandė prisiderinti prie pirmojo vaikelio, rūpintis juo, o švenčiant Jacko pirmą gimtadienį, jiems jau reikės galvoti apie antrąjį.

Vis dėlto ir čia moters kūnas ją nustebino – vaisiaus vandenys jai nubėgo esant nėščiai 29-ąją savaitę.

Tris savaites ji praleido ligoninėje, o galiausiai lapkričio 25 dieną gimė antrasis poros sūnus Samas.

„Tarp berniukų turėjo būti metų skirtumas, tačiau išėjo taip, kad juos skiria vos 10 mėnesių“, – šypsojosi laiminga mama.

Šiuo metu pora augina abu mažylius, o motina savo patirtį aprašo tinklaraštyje „The Modern Mummy Lifestyle„.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.