Neįtikėtinas vaisingumas: per 11 mėnesių susilaukė 3 kūdikių

Kai Eliza Curby (27) ir Benas (38) pradėjo susitikinėti, net negalvojo, kad praėjus trims mėnesiams jie jau lauks pasaulį išvystančios savo pirmagimės.

Elizos partneris išbalo sužinojęs, jog ji laukiasi identiškų dvynukų praėjus vos šešioms savaitėms nuo jų pirmagimės Charlie gimimo.<br>Facebook nuotr.
Elizos partneris išbalo sužinojęs, jog ji laukiasi identiškų dvynukų praėjus vos šešioms savaitėms nuo jų pirmagimės Charlie gimimo.<br>Facebook nuotr.
Elizos partneris išbalo sužinojęs, jog ji laukiasi identiškų dvynukų praėjus vos šešioms savaitėms nuo jų pirmagimės Charlie gimimo.<br>Facebook nuotr.
Elizos partneris išbalo sužinojęs, jog ji laukiasi identiškų dvynukų praėjus vos šešioms savaitėms nuo jų pirmagimės Charlie gimimo.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 1:53 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 7:54 PM

Pora turėjo labai intensyvius 2016 metus, nes tik per 11 mėnesių į pasaulį atkeliavo trys jų kūdikiai. Eliza atskleidė, kad jos partneris išbalo sužinojęs, jog ji laukiasi identiškų dvynukų praėjus vos šešioms savaitėms nuo jų pirmagimės Charlie gimimo. Mažieji Jackas ir Wolfe gimė Kūčių vakarą, taip užbaigdami nuostabius metus laimingai porai.

Jautėsi išsekusi

„Vis dar negaliu patikėti, jog pirmagimės Charlie pradėjome lauktis praėjus trims mėnesiams nuo mūsų susitikimo! – teigė Eliza. – Benas visada troško tapti tėčiu, o kai sužinojome, kad taip ir nutiks, buvome be galo laimingi. Pasak Beno, jo idealios šeimos vizijoje buvo du vaikai. Aš, kita vertus, visada norėjau tiek vaikų, kiek tik galima. Niekas manęs taip nedžiugina, kaip vaikščiojimas vietinėse Australijos Mona Vale miestelio gatvėse šalia turint savo nedidelį klaną. Nereikia nė sakyti – aš laimėjau!“ – juokėsi Eliza.

Mama teigė, jog pirmąsias šešias savaites po gimdymo buvo sunkiausia, tačiau nustebo, kai ir toliau jautėsi labai išsekusi. „Mano mama visada sakydavo, kad reikės maždaug šešių savaičių, kol apsiprasiu. Išvargau stengdamasi išmokti ir aprėpti visus motinystės rūpesčius, bet po mėnesio nuo Charlie gimimo išsekau dar labiau. Visi sakė, jog tai miego trūkumo pasekmės, tačiau tai manęs neįtikino. Prisimenu, kaip pažiūrėjau į Beną ir pasakiau, jog manau, kad aš vėl laukiuosi. Jis tik nusijuokė“, – pasakojo Eliza.

Norėdama įsitikinti, ar tai tiesa, Eliza atliko nėštumo testą, bet atsakymas buvo neigiamas. „Per dvi savaites prireikė keturių nėštumo testų, jog būtų paskelbtas verdiktas. Aš – nėščia“, – sakė Eliza. Atėjo metas nuvykti pas gydytoją ir atlikti tyrimą ultragarsu. Specialistas, dirbantis su ultragarso aparatu, jautėsi nepatogiai, kol galiausiai paskelbė: „Žiūrėkit. Nors viskas dar labai anksti, bet... Manau, kad čia du, – prisiminė Eliza. – Taip ir buvo! Buvo labai baisu, tačiau slaptai džiūgavau, nes, manau, kiekvienas paslapčia svajoja apie identiškus dvynukus.“

Lyg turėtų trynukus

Elizos ir Beno šeimose yra buvę dvynių, tačiau identiški gimė pirmą kartą. „Man prireikė beveik dviejų mėnesių ir maždaug 2000 paieškų „nėštumas dvyniai pilve“ Google sistemoje, jog apsiprasčiau su šia naujiena. Paprasčiausiai apie tai per daug negalvojau. Labiau buvo įdomu sužinoti „kaip?“ Prisimenu, kaip Google sistemoje įvedus „trys per metus“, paieška nedavė jokių rezultatų. Po velnių, pagalvojau tuomet. Taigi, gyvenau viską švelniai neigdama, kol pilvas pasidarė per didelis, jog apsimetinėčiau. Tapau 35 kg storesnė, o mano kūnas net negavo galimybės atsigauti po pirmagimės gimimo,“ – pasakojo Eliza.

„Laimei, mano nėštumas nebuvo komplikuotas. Abu vaikeliai pilvelyje išbuvo daugiau nei 36 savaites ir svėrė daugiau nei 3 kg. Kalbant apie namų ūkį, trys kūdikiai per metus reiškė visko turėjimą po tris – aukštos kėdutės, vežimėliai, lovytės. Be to, teko įsigyti naują automobilį. Buvau įpratusi vairuoti mažą moterišką automobilį „Swift“, tačiau trys vaikiškos sėdynės netilpo į mano ir daugelį kitų automobilių su penkiomis sėdimomis vietomis, tad teko įsigyti furgoną – didelį VW furgoną“ – juokėsi Eliza.

„Jaučiuosi, lyg turėčiau trynukus. Kol kas Charlie mano, jog dvynukai yra nuostabūs. Jai patinka bučiuoti jų galvytes, taip pat neapsieinama ir be bandymų paliesti akytes ir burnytes ir visaip kitaip bandant su jais susipažinti, vos tik aš nusuku galvą į šoną“, – pasakojo mama.

Turėdama namuose vieną vienerių metų ir du aštuonių savaičių amžiaus vaikus, šeima kasdien sunaudoja apie dvidešimt vienetų sauskelnių, o per savaitę – 140.

„Turiu prisipažinti, kad dvynukų maitinimas krūtimi nėra labai lengvas dalykas. Ypač kai vienerių metų vaikas nuolat ant manęs lipa, todėl savo krūties pienu maitinu juos iš buteliukų. Dvynukai valgo maždaug šešis kartus per dieną po 150 ml kiekvieną kartą“, – sakė Eliza.

Visą savo laisvą laiką Eliza skiria tinklaraščio „Twingenuity“ rašymui, kuriame pasakoja apie savo patirtį. Be to, dalinasi ir tokiais asmeniškais dalykais, kaip, pavyzdžiui, būdama labai pavargusi, vietoj šampūno plaukams naudojo veido prausiklį ir kaip darželyje paliko vieną vaiką, kurio grįžti turėjo Benas.

„Ne, aš nežinau, kokia šiandien diena. Ne, aš nežinau, kurį iš savo dvynukų aš jau pamaitinau. Ne, aš tikriausiai negalėčiau dabar paraidžiui pasakyti savo vardo. Tačiau esu čia ir funkcionuoju“, – savo tinklaraštyje rašė Eliza.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.