Medikų mirti pasmerkta naujagimė tėvams padovanojo stebuklą

„Kasdien galvojau, kad ši diena – jos paskutinė“, – sakė naujagimės, kuri buvo išsiųsta namo mirti, o gydytojai prognozavo, kad gimusi ji išgyvens vos savaitę, motina.

Mergaitė gimė su reta širdies liga, kurią gydytojai pastebėjo dar motinos įsčiose.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Mergaitė gimė su reta širdies liga, kurią gydytojai pastebėjo dar motinos įsčiose.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 12:04 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:12 PM

Naujagimė iš ligoninės buvo išrašyta tam, kad paskutines savo dienas, kaip sakė gydytojai, praleistų su šeima namuose. Tačiau jie klydo – mažylė stebuklingai pradėjo sveikti.

Šiuo metu daktarai ruošiasi mažosios Kassadie-Marios Conway operacijai. O mergytės mama džiaugiasi, kad mažylė jau sulakė 6 savaičių, rašo „The Sun“.

Į namus išleido numirti

Mergaitė gimė su reta širdies liga, kurią gydytojai pastebėjo dar motinos įsčiose. Medikai tuomet įspėjo motiną, kad vaikelis gims negyvas, ir pasiūlė jai nutraukti nėštumą.

17-metė būsima mama Clare atsisakė šio siūlymo, o sausio 3-iąją pagimdė gyvą kūdikį. Ir tuomet gydytojai buvo negailestingi – jie įspėjo gimdyvę, kad jos dukrelė neišgyvens nė savaitės. Būtent dėl šios priežasties medikai išleido mamą su mažyle į namus, kad čia šeima galėtų praleisti su naujagime paskutines jos gyvenimo dienas.

Tačiau įvyko stebuklas! Gydytojai iki šiol yra nustebę, kad mažoji Kassadie-Maria kas dieną darosi vis stipresnė. Praėjus 6 savaitėms po mergytės gimimo mama džiaugėsi, kad medikai sutiko operuoti jos dukrelę, mat šios sveikata stebėtinai taisosi.

„Kiekvieną dieną galvodavau, kad tai bus paskutinė mano dukrytės diena šiame pasaulyje. Tačiau už kiekvieną jos nugyventą dieną jaučiausi dėkinga, džiaugiausi galėjusi su ja praleisti dar vieną dieną.

Gydytojai man sakė, kad jai sutriks kvėpavimas, ji pasidarys labai silpna ir sveikata blogės labai greitai. Tačiau nieko panašaus neįvyko: kuo ilgiau ji yra namuose, tuo triukšmingesnė ir stipresnė darosi“, – pasakojo mažylės motina.

Mažajai Kassadie-Mariai, pasak medikų, ir ateityje reikės operacijos.

Gimusi pradėjo garsiai verkti

Clare buvo 20 savaičių nėščia, kai medikai jai pasiūlė darytis abortą. Jie pamatė, kad nesveika kūdikio širdis.

Nusiteikusi pagimdyti negyvą kūdikį, kaip kad prognozavo daktarai, jaunoji mama išgyveno kone šoko būseną, kai gimusi mergytė pradėjo garsiai verkti.

Daugiau nei tris kilogramus sverianti mergytė pasaulį išvydo 41-ąją motinos nėštumo savaitę, o tai reiškia, kad ji buvo savaitę pernešiota.

„Viskas, ką žinojau iki gimstant savo dukrelei, kad jos širdelė yra nesveika, kad man geriau reikėjo darytis abortą. Gydytojai buvo įsitikinę, kad ji neišgyvens gimdymo.

Nenorėjau nutraukti nėštumo, man tik buvo svarbu, kad ligoninėje jausčiau medikų palaikymą dėl savo sprendimo gimdyti. Beprotiškai bijojau“, – pasakojo jaunoji Clare.

Valgi ir laiminga mažylė

Mergina ir jos gyvenimo partneris Luke Aldrige‘as pajuto begalinį palengvėjimą, kai jų dukrelė gimė.

„Buvau labai laiminga, tačiau tuo pačiu siaubingai bijojau – juk buvau įspėta, kad mergaitė gims negyva. Tačiau gimusi ji pati kvėpavo ir garsiausiai verkė.

Jai buvo paskirti vaistai, reguliuojantys širdies vožtuvų darbą, tačiau tuo metu gydytojai jos neoperavo“, – kalbėjo septyniolikmetė mama.

Dabar 6 savaičių Kassadie-Maria yra valgi ir tikrai laiminga mergytė. Jos tėvai tikisi, kad operacija dar labiau pagerins padėtį ir jų dukrelė gyvens ilgai ir laimingai.

„Ji yra visas mano pasaulis, dėl dukrelės padarysiu viską, kas tik bus mano galioje“, – kalbėjo Clare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.