Apie klasės išvykoje dukrą ištikusį priepuolį mama sužinojo tik po metų

 

 Paula pridūrė, jog Ellie priepuolių priežastis kol kas dar nėra aiški, bet gydytojai tikisi, kad tam padės vaistai, skirti epilepsijai gydyti. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Paula pridūrė, jog Ellie priepuolių priežastis kol kas dar nėra aiški, bet gydytojai tikisi, kad tam padės vaistai, skirti epilepsijai gydyti. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-24 14:48

Savo vaiku susirūpinusi mama smarkiai sukritikavo nuotykius lauke organizuojančią kompaniją „Bushcraft“, kai prieš metus jos dukrą klasės išvykos metu ištiko priepuolis, o apie tai ji sužinojo tik dabar. 

Mažąją Ellie Ball kankina priepuoliai. Gydytojai 2015-iais įspėjo, kad jei mergaitę ištiks dar vienas toks priepuolis, jai būtinai reikės paskirti gydymą vaistais. 

Vulverhamptone, Anglijoje gyvenanti mergaitės mama Paula Ball nustebo, kai Ellię lankiusi draugė papasakojo, jog gegužės 13-osios savaitgalį mergaitę ištiko priepuolis, tačiau tai ne pirmasis toks įvykis. 12-metė draugė atskleidė, kad taip pat buvo įvykę ir kai klasė išvyko į gamtą ir laiką leido stovyklaudami.

Nuotykius organizuojanti įmonė teigė, jog Bilbruko vidurinės mokyklos mokytoja buvo informuota apie šį incidentą, tačiau Paula teigia kitaip.

„Mano pykčiui apibūdinti trūksta žodžių, – naujienų portalui „The Sun Online“ sakė ji. – Apie tai sužinojau tik tada, kai vieną savaitgalį pas Ellię lankėsi draugės ir ją vėl ištiko toks pat priepuolis. Greitosios pagalbos darbuotojai pasiteiravo, kiek laiko mergaitei nebuvo tai nutikę ir aš atsakiau, kad paskutinis priepuolis buvo prieš dvejus metus, bet viena Ellie draugė įsiterpė ir atskleidė, kad ją priepuolis ištiko klasės išvykoje prieš metus.“

Paula teigė, kas Elliei priepuoliai prasidėjo kai mergaitė tebuvo 1,5 metų amžiaus, be to, Ellie šių priepuolių prisiminti negali. Įsiutusi motina susisiekė su „Bushcraft“ nuotykius gamtoje organizuojančia įmone. Jos atstovai atsiprašinėjo už tai, kas įvyko.

„Jie nesugebėjo ja pasirūpinti ir neiškvietė greitosios medicininės pagalbos, apie tai neperspėjo mokytojų ir leido kitiems 12-mečiams ja pasirūpinti“, – pasakojo Paula.

Moteris teigia, kad stovyklos vadovas, po Ellie ištikusio priepuolio, liepė mergaitei grįžti į lovą ir neiškvietė gydytojų. Paaiškėjo, kad po šio incidento pati Ellie norėjo paskambinti mamai, bet jai to padaryti nebuvo leista.

„Esu pasibaisėjusi. Koks sveiko proto žmogus galėtų apie priepuolio ištiktą vaiką nepranešti mokytojams, gydytojams ar tėvams“, – teigė motina.

Paula pridūrė, jog Ellies priepuolių priežastis kol kas dar nėra aiški, bet gydytojai tikisi, kad tam padės vaistai, skirti epilepsijai gydyti. 

Bilbruko vidurinės mokyklos atstovai spaudai teigė, kad su mergaitės motina palaiko glaudžius ryšius.

„Kad ir ką bedarytume, mūsų mokinių saugumas ir sveikata yra svarbiausias prioritetas. Atsakingus asmenis informuojame apie vaikų sveikatą ir kokius sutrikimus jie turi, bei liepiame bet kokiu atveju skambinti mokyklos darbuotojams, medikams, bei būtinai apie tai informuoti tėvus“, – pasakojo atstovė. 

Paula šiuo metu siekia teisingumo teisme. „Bushcraft“ atstovai apie įvykį yra informuoti.

„Vaikų, dalyvaujančių mūsų užsiėmimuose, saugumo užtikrinimas yra svarbiausias mūsų uždavinys. Išvykoje ištikto priepuolio metu mokine pasirūpino su pirmąja pagalba supažindintas įmonės darbuotojas, kuris net ir kitą dieną stebėjo mergaitės būklę. Jis apie tai ryte pranešė mokytojams, kurie teigė, jog yra patenkinti tokiu jo darbu. Pačių mokytojų pasirašyti atitinkami dokumentai dėl suteiktos pirmosios pagalbos patvirtina šiuos faktus. Džiaugiamės, kad mokinė greitai atsigavo ir galėjo tęsti užsiėmimus stovykloje, kur ją nuolat stebėjo medikai. Esame nusivylę, kad mokinės tėvams nepranešta apie mergaitę ištikusį priepuolį, tačiau už tai atsakinga mokyklos bendruomenė ir Bilbruko vidurinė mokykla tai puikiai žino“, – apie susidariusią situaciją pasakojo stovyklos darbuotojas.

Atsiradus nusiskundimams prastu darbuotojų darbu, atsakingi asmenys ėmėsi tyrimo ir patobulino savo bendradarbiavimą su mokyklomis, kad tokie įvykiai daugiau nebepasikartotų.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.