Žaidimas su populiariuoju suktuku dešimtmetei vos nesibaigė mirtimi

Teksase, JAV gyvenančios dešimtmetės mergaitės žaidimai vos nesibaigė mirtimi, kai šiuo metu labai populiarus žaislas suktukas, kaip teigiama, padedantis susikaupti ir mažinantis nerimą, įstrigo jos gerklėje. 

 Mama nori įspėti kitus tėvus.<br> Facebook ir 123rf nuotr.
 Mama nori įspėti kitus tėvus.<br> Facebook ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 12:09 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:42 PM

Vis dar išgąsčio negalinti sutvardyti motina Kelly Rose prisiminė, kaip jos dukra Britton vos nemirė prarijusi į propelerį panašaus žaislo „Fidget Spinner“ detalę. Tai įvyko kai mergaitė bandė nuvalyti žaislą.

„Pakeliui į namus iš pasiplaukiojimo išgirdau, kaip Britton keistai sužiaukčiojo. Tuo metu aš vairavau automobilį, o ji sėdėjo ant galinės sėdynės. Pažiūrėjusi į galinio vaizdo veidrodėlį, pamačiau, kaip Britton veidas staiga paraudonavo, o iš burnos bėgo seilės. 

Ji skleidė garsus, tačiau atrodė labai išsigandusi. Nieko nelaukdama sustabdžiau automobilį. Pirštu dukra parodė į gerklę ir pasakė, kad kažką prarijo. Bandžiau jai atlikti Heimlicho manevrą, tačiau tai nepadėjo. Ji pasakė, kad žaislo dalį įsidėjo į burną, kad nuvalytų, tačiau netyčia prarijo“, – rašė moteris savo „Facebook“ paskyroje.  

Kelly skubiai nuvežė dukrą į ligoninės priimamąjį. Gydytojai atskleidė, kad mergaitės stemplėje įstrigusią detalę pašalinti galima tik operaciniu būdu. Po kelių nesėkmingų bandymų prijungti Britton prie lašelinės, ji pagaliau buvo išvežta į operacinę.

„Laimei, kad viskas baigėsi gerai, tačiau kurį laiką buvome labai išsigandę ir ne tik dėl prarijimo, žaislo dalies formos, bet ir dėl anestezijos poveikio“, – teigė motina.

Kelly nori įspėti kitus tėvus, kad jų vaikai atsargiai elgtųsi su šiais žaislais, nes jie kelia pavojų užspringti.

„Jais žaidžia įvairaus amžiaus vaikai, tačiau ne visi žaislai turi amžiaus rekomendacijas. Detalės labai lengvai nusiima, tad jei namuose yra mažų vaikų, jaunesnių nei 8 metai, įsidėmėkite, kad tai kelia pavojų jų sveikatai“, – pridūrė Kelly.

Skelbiama, kad šie „Fidget Spinner“ suktukai padeda vaikams, turintiems autizmą ar dėmesio sutelkimo sutrikimą, nes jie skatina susikaupimą ir leidžia visą energiją sutelkti į vieną objektą. 

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.