Triukas su plaukų gumytėmis – tėvams, kurie netenka kantrybės su vaikais

Visi stresą patiriantys tėvai – sukluskite, nes šis triukas su plaukų gumyte gali būti skirtas kaip tik jums. 

 Gudrybė su plaukų gumytėmis padeda susitvardyti auklėjant vaikus.<br> Facebook nuotr.
 Gudrybė su plaukų gumytėmis padeda susitvardyti auklėjant vaikus.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-05 16:48

Gegužės 16-ą dieną mama, vardu Shuana Harvey, papasakojo apie būdą, padedantį lavinti savo kantrybę būnant su irzliu 4 metų sūneliu. 

„Nuo tada, kai nubudau, ant riešo visą laiką turėjau užsimovusi 5 plaukų gumytes, o jas nusiėmiau tik paguldžiusi sūnų. 5 gumytės simbolizuoja kiekvieną akimirką, kai prarandate savitvardą ar savo vaikui pasakote kažką netinkamo. Kaskart, taip nutikus, vieną gumytę perkelkite ant kito riešo. Kad sugrąžintumėte ją į pradinę padėtį, savo vaikui turite atlikti 5 malonius arba teigiamus dalykus, pavyzdžiui, pažaisti, padainuoti su juo dainą, paskaityti pasaką ir t.t.“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė mama.

Shuana teigia, kad šį triuką naudos tol, kol tai taps natūraliu įpročiu. 

„Pastebėjau, kad pastaruoju metu esu labai nervinga, kasdien į sieną daužau galvą, nes nesuprantu savo sūnaus poreikių, jo negerbiu arba nesiklausau. Aną dieną vos nepravirkau“, - pridūrė ji.

Kai dienos pabaigoje visos 5 plaukų gumytės buvo ant pradinio riešo, moteris didžiavosi savimi, kad išliko rami.

„Žinau, kad tai tik pirma diena, bet tikiuosi, kad tai padės mano ir sūnaus bendravimo įgūdžių lavinimui bei santykių gerinimui. Jei kartais tampate tuo piktu tėčiu ar mama, būtinai tai išbandykite“, - užbaigė Shuana.

Šiuo „Facebook“ įrašu pasidalino daugiau nei 11500 interneto vartotojų. Moteris patikslino, kad šį patarimą ji perskaitė Kelly Holmes tinklaraštyje „The (Reformed) Idealist Mom“. Originaliame įraše Kelly dalinasi savo patirtimi bei tėvams, norintiems pritaikyti šią idėją savo gyvenime, siūlo keletą patarimų.

Pastebėjusi, kad Shuanos įrašas išpopuliarėjo socialiniame tinkle, tinklaraštininkė Kelly rašė: „Kaskart pamačiusi šį įrašą pagalvoju, kiek tėvų ir vaikų šiuo metu gerina savo santykius ir linksmai leidžia laiką, ir visa tai tik šio mažo triuko dėka.“

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.