Penkiamečiui už pamestą batą – protu nesuvokiama egzekucija

Didžiojoje Britanijoje patėvis kaltinamas mirtinai sumušęs draugės penkiametį sūnų tik dėl to, jog pastarasis parke pametė batą. Liudininkai matė, kaip įniršęs Marvynas Iheanacho (39 m.) prie parko vartų smarkiai mušė Alexą Malcolmą.

 Nors iš pradžių Lilya teigė tuo metu buvusi kartu su Alexu ir Marvynu, po kiek laiko nebeiškentė ir papasakojo visą tiesą.<br> Facebook nuotr.
 Nors iš pradžių Lilya teigė tuo metu buvusi kartu su Alexu ir Marvynu, po kiek laiko nebeiškentė ir papasakojo visą tiesą.<br> Facebook nuotr.
Lilya su Alexu.<br> Facebook nuotr.
Lilya su Alexu.<br> Facebook nuotr.
 Marvynas savo kaltę neigia.<br> Facebook nuotr.
 Marvynas savo kaltę neigia.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 3:16 PM

Tragedija įvyko pietrytiniame Londono rajone esančiame Mountsfield parke. Liudininkė girdėjo, kaip patėvio žudomas berniukas atsiprašinėja dėl pamesto batuko. Vėliau vyriškis suglebusį Alexo kūną atnešė į parką ir paskambinęs mažamečio mamai Lilyai Breha sakė, jog jis užmigo.

Merdėjantis berniukas gulėjo ant parko suolelio, pro kurį vaikščiojo pėstieji, nors už 5 minučių kelio nuo tos vietos buvo Lewishamo universitetinė ligoninė.

Kai taksi automobiliu namo buvo parvežtas gyvybės ženklų nerodantis Alexas, Marvynas užsipuolė ir savo partnerę Lilyą ir neleido jai skambinti greitajai medicinos pagalbai.

Į ligoninę berniukas nugabentas tik apie 20.30 val. vakaro. Atlikta operacija buvo nesėkminga. Praėjus dviem dienoms vaikas mirė dėl labai stiprių galvos ir kitų kūno dalių sužalojimų. Skrodimo metu paaiškėjo, jog Alexo kūnelis nuo galvos iki kojų nusėtas mėlynėmis, o smegenyse išsiliejęs kraujas. Patologai suskaičiavo mažiausiai 22 sumušimus bei vidinėje pilvo ertmėje esančias žaizdas.

Marvynui pareikšti kaltinimai nužudžius Alexą, po trijų savaičių jo laukia teismas. Jo teigimu, visi sužalojimai nėra tyčiniai. Kaip teigia Karališkojo teismo prokurorė Eleanor Laws, kaltinamasis stengėsi bet kokia kaina išvengti atsakomybės.

„Mirusi auka – mažas berniukas, vardu Alexas Malcomas. Jam tebuvo 5 metukai. Tuo metu jį prižiūrėjęs patėvis Marvynas ankstyvą lapkričio 20 dienos vakarą prarado savitvardą ir žiauriai sumušė berniuką, sužalojo jo galvą ir pilvo sritį bei taip jį nužudė. Kaltinamasis stengiasi bet kokiais būdais išvengti atsakomybės už padarytą nusikaltimą, – teigė Eleanor Laws. – Kaltinamajam prižiūrint Alexą, jis patyrė mirtinus sužalojimus. Nėra liudininkų, tiksliai mačiusių, kas tą vakarą vyko prie parko vartų, taip pat neturime ir stebėjimo kamerose užfiksuotos medžiagos, tačiau aiškiai matomos žaizdos ant berniuko kūno įrodo, kad ant jo pyktį išliejo būtent jis.“

Judėjo vartai, girdėjosi smūgiai

Liudininkė Sarah Strugnell sakė mačiusi, kaip juda parko vartai, lyg į juos būtų kažkas daužoma, bei girdėjo 8 iš eilės greitai vienas po kito atliekamus smūgius. 

„Ji girdėjo, kaip kažkas ėjo pro parko vartus, tad nusprendė prieiti arčiau. Kaltinamasis buvo pasilenkęs prie vaiko ir klausė, kur yra jo batai. Vaikas nurodė, jog jie kažkur parke. Tada vyras labai įpyko ir, kaip teigė Sarah Strugnell, pradėjo mušti mažametį, kuris tuo metu tylėjo. Iškart po to moteris pasakojo girdėjusi pasikartojančius dundėjimo garsus ir matė, kaip judėjo vartai, – sakė E.Laws. – Gali būti, kad vartai judėjo būtent dėl prieš berniuką nukreiptų veiksmų. Vėliau berniukas sulaukė dar daugiau smūgių.“

Liudininkės partneris Gavinas Richardsonas teigė girdėjęs berniuko atsiprašymus, kai jį prirėmęs prie vartų visa gerkle šaukdamas mušė Marvynas. 

Kita pora, parke atėjusi pasivaikščioti su šunimi, matė, kaip vyras kelias minutes kalbėjo telefonu, o Alexas tuo metu gulėjo ant suoliuko ir atrodė, lyg būtų be sąmonės. Jie išgirdo Marvyną sakant, kad berniukas ant suoliuko užmigo ir yra per sunkus, kad būtų galima panešti.

Pagalba suteikta ne iš karto

Prokurorė pasakojo, kad patėviui ir Alexui grįžus namo, jis mažametį dar spėjo numaudyti vonioje. Kai berniuko mama Lilya pasakė, jog Marvynas yra pavojingas, vyriškis ir prieš ją pakėlė ranką. 

„Lilya norėjo paskambinti greitajai pagalbai, bet kaltinamasis bandė ją sustabdyti. Jis įsiuto ir bandė pakenkti ir jai. Vėliau jis pasiūlė Alexą paguldyti į vonią, kurioje berniukas netikėtai apsišlapino. Visą tą laiką jo akys buvo užmerktos. Kaltinamasis išėmęs mažametį iš vonios apgaubė  rankšluosčiu. 

Lilya visą tą laikė rėkė, o Marvynas liepė užsičiaupti. Pavadintas grėsme ne tik šeimai, bet ir visuomenei, jis užsipuolė ir moterį. Keliu stipriai trenkė į krūtinę, užšoko ant nugaros ir pradėjo smaugti. Netikėtai sustojęs jis paguldė Alexą ant savo lovos, – pasakojo prokurorė. – Alexo močiutė pastebėjo, kad berniuko kūnelis tapo šaltas. Jo veidas pamėlynavo, jis nebekvėpavo. 

Pagriebusi telefoną, Lilya paskambino greitajai pagalbai. Šį kartą kaltinamajam nepavyko sustabdyti moters. Apie 20.30 val. vakaro susisiekta su greitąja medicinos pagalba. Tokie sužeidimai tikrai neatsirado nuo paprasto kritimo. Anksčiau Marvynui pateikti kaltinimai tik įrodo jo karštą būdą ir polinkį nesivaldyti.“

Kol dėl berniuko gyvybės buvo kovojama ligoninėje, Marvynas darė spaudimą savo partnerei ir liepė policijos pareigūnams sakyti, jog pasivaikščiojimo metu ji buvo kartu su juo ir Alexu. 

Apie 2 val. nakties jam pateikti kaltinimai sunkiai sužalojus berniuką, tačiau vėliau jis buvo apkaltintas žmogžudyste. Policijai situacijos vyras nekomentavo. 

Nors iš pradžių Lilya teigė tuo metu buvusi kartu su Alexu ir Marvynu, po kiek laiko nebeiškentė ir papasakojo visą tiesą. 

Pernai metais lapkričio 20 dieną įvykdytą žmogžudystę Marvynas Iheanacho neigia. Teismo procesas tęsiasi.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.