Per butelį vaiką praradusi kaunietė trokšta jį susigrąžinti

Direktorius: „Namuose sąlygos vaikui netinkamos“

 Asociatyvi nuotr.
 Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2017, 9:18 PM

Direktorius: „Namuose sąlygos vaikui netinkamos“

Kauno vaikų gerovės centro „Pastogė“ direktorius R.Kukauskas sakė, kad šiuo metu vaikelis tikrai negalėtų gyventi su biologine motina. 

„Mūsų funkcija – užtikrinti laikiną arba nuolatinę saugią vaikų globą. Pats paėmimas vyko dėl girtavimo šeimoje. Po paėmimo buvo sudarytas planas, ką reikia keisti mamai, ką daryti dėl vaiko, tačiau mama nesiėmė daryti to, ką turėjo.

Mama, teigianti, kad gali paimti vaiką į namus, tikrai nėra teisi. Netrukus vyks plano peržiūra, tačiau kol kas tikrai vaiko grąžinti negalime. Nuvykę į namus pamatėme netinkamą aplinką. Ten daug alkoholio ir tabako. Mama yra įtraukta į priklausomybę turinčių asmenų sąrašą, yra priklausoma nuo narkotikų ir alkoholio. 

Ji deda pastangas, negalime to neigti. Dabar ji lanko anoniminių alkoholikų klubą, tačiau tame būste vaikas gyventi negali. Ji nedėjo pakankamai pastangų, kad sutvarkytų darželio reikalus. Iki rugsėjo pagal jos darbo grafiką net nebūtų kam prižiūrėti vaiko“, – sakė direktorius.

Paini situacija su vyrais

Net jeigu motinos darbo grafikas būtų tinkamas, kažin ar tai galėtų išspręsti vaiko situaciją. Pasak direktoriaus, ji neturi nei pajamų, nei galimybių būti su vaiku, jai trūksta socialinių įgūdžių. 

„Situacija jos šeimoje labai paini ir komplikuota. Yra vyras, kuris augina jos du paauglius vaikus, kurių ji pati neprižiūrėjo. Mūsų duomenimis, vyras vienas augino, tačiau ji su juo oficialiai neišsiskyrusi. 

Yra kitas vyras, jos sugyventinis, kuris yra vedęs kitą moterį, tačiau būtent jis yra paimto kūdikio tėvas. 

Jis neneigia tėvystės, tačiau jis pats turi žmoną, kuri yra I.Morkūnienės draugė.

Jis teigia galintis padėti auginti vaiką, tačiau konkrečiai niekas neaišku. Pirminiais duomenimis, pas abu vyrus situacijos yra neblogos. 

Mes norime pasiūlyti moteriai psichiatro pagalbą. Ji yra labai emocinga, tačiau mes turime į viską žiūrėti racionaliai. Jai trūksta motinystės įgūdžių. Mūsų duomenimis, ji augusi vaikų namuose. 

Taip greitai visko išspręsti neįmanoma, tačiau dėsime visas pastangas, kad užtirkintume vaiko gerovę vienokiu ar kitokiu būdu. Laikinos globos tikslas yra grąžinti vaiką į šeimą. 

Vaikas yra labai mažas, todėl svarbu, kad juo būtų pasirūpinta tinkamai“, – kalbėjo direktorius Ričardas Kukauskas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.