Motina negali sau atleisti už tai, kaip pasielgė su dukrele

„Praeis tikrai daug laiko, kol galėsiu sau atleisti tai, ką padariau“, − sakė motina Britta Eberle ir pridūrė, kad pasielgė visiškai nesuvokiamai, kai savo dukrelę Adą 20-iai minučių paliko automobilyje vieną. 

 Mažoji Ada automobilyje buvo palikta verkti net 20 minučių, kol tėvai apsižiūrėjo, kad jos nėra viduje su jais ir suvokė savo didžiulę klaidą. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Mažoji Ada automobilyje buvo palikta verkti net 20 minučių, kol tėvai apsižiūrėjo, kad jos nėra viduje su jais ir suvokė savo didžiulę klaidą. <br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2017, 11:54 AM

Tėvai visame pasaulyje žino, kaip pavojinga palikti automobilyje kūdikį, tačiau šios motinos istorija tik dar kartą parodo, kad taip vis dėlto nutinka. 

Dviejų vaikų motina Britta iš Vermonto (JAV) papasakojo, kaip ji ir kiti jos šeimos nariai netyčia paliko savo neseniai vaikščioti pradėjusią mergytę vieną automobilyje, vos jie atvyko pasisvečiuoti pas draugus, rašo „Daily Mail“. 

„Visi buvome smagiai nusiteikę, susijaudinę dėl viešnagės, ir visi manė, kad kažkas kitas paėmė jauniausią mūsų šeimos narę iš automobilio“, − savo socialinio tinklo paskyroje rašė motina. 

Mažoji Ada automobilyje buvo palikta verkti net 20 minučių, kol tėvai apsižiūrėjo, kad jos nėra viduje su jais ir suvokė savo didžiulę klaidą. Motina šiandien gali tik pasidžiaugti, kad ši istorija apsiėjo be skaudžių padarinių. 

Nori atkreipti tėvų dėmesį

„Ačiū Dievui, automobilį pastatėme saugioje vietoje. Ačiū Dievui, lauke nebuvo karšta. Ačiū Dievui, automobilyje ji nebuvo labai ilgai. Ačiū Dievui, ji jau pamiršo šį įvykį ir atleido mums, didžiulę klaidą padariusiems tėvams. 

Tačiau praeis tikrai daug laiko, kol pati galėsiu atleisti sau už tai, ką padarėme. 

Įprastai galvoju, kad esu gera motina. Tačiau šiandien aš padariau didžiulę klaidą, ir jaučiuosi siaubingai. Man nėra atleidimo. Ir kita mano pusė nenori, kad čia pasidalinčiau su jumis šia siaubinga savo patirtimi. Nenoriu, kad pasaulis sužinotų, kaip stipriai aš susimoviau. 

Kita vertus, pasaulis turi žinoti, kaip toli man iki tobulos motinos, kokią klaidą aš padariau. Turiu apie tai kalbėti. Taip, kaip nutiko man, gali  nutikti bet kam, todėl noriu dar kartą atkreipti visų tėvų dėmesį į tokią situaciją. 

Šį vakarą paguldžiau savo mergaitę miegoti. Paskaičiau jai pasaką. Išjungiau šviesą ir likau jos kambaryje klausytis, kaip jos kvėpavimas gilėja ir ji ramiai užmiega. Jaučiausi labai laiminga. Mes net nesuvokiame, kaip arti prarajos krašto kartais stovime. 

Stipriai apkabinkite savo vaikus ir mokykite atleisti. Atleisti tiems, kas daro klaidų. Net jei tas žmogus, kuriam reikia atleisti, esate jūs pats“, − savo paskyroje socialiniame tinkle rašė Britta. 

Internete sulaukė palaikymo

Šis atviras motinos pasisakymas sulaukė daugybės atsiliepimų ir komentarų. Daugelis tėvų išsiblaškiusią moterį palaikė ir linkėjo jai stiprybės. 

„Nėra knygos apie vaikų priežiūrą, kurioje būtų pateiktos visos nesmagios situacijos. Tėvystei nėra instrukcijų, būk maloni sau“, − rašė vienas Brittos sekėjas. 

„Tai labai svarbi istorija, ja reikia dalintis.  Tai padės ir tėvams, kurie taip jau yra pasielgę, nesijausti vienišais. Juk iš tiesų daugelis mano, kad jiems taip niekada nenutiks“, − rašė kita mama. 

„Dėkoju, kad pasidalinai šia patirtimi. Klaidos būdingos mums visiems. Baisu, tačiau džiaugiuosi, kad jūsų mažai mergaitei viskas gerai“, − komentavo sekėja. 

Savo istorija pasidalijo ir kita motina

Komentaruose viena motina suskubo pasidalinti ir jai nutikusia istorija, tuo įspėdama visus tėvus, kad nelaimė gali atsitikti net tada, kai mažiausiai to tikimasi. 

Lacie Smithee pasakojo, kad jau 7 metus ji dirba gelbėtoja ir jai ne kartą iš vandens teko traukti „neatsakingų“ tėvų neprižiūrimus vaikus. 

„Dažniausia esu kaip vanagas, nenuleidžiantis akių nuo savo vaikų. Tačiau tąkart gal kiek per daug atsipalaidavau žaisdama kortomis su savo šeimos nariais. Tuo metu mano 4 metų dukrelė įšoko į vandenį be savo gelbėjimosi liemenės – mat buvo nuėjusi gamtos reikalų ir pamiršo ją vėl užsidėti. 

Pamačiau ją po vandeniu, desperatiškai bandančią išsikapanoti. Šokau iš paskos ir išgelbėjau ją. Ji drebėjo, bet viskas buvo gerai. 

Iki šio nutikimo visada smerkiamai žiūrėjau į tėvus, kurie yra „neatsakingi“. Dabar ir pati tokia buvau. Tai buvo mano klaida. Apkabinu stipriai visas neatsakingas mamas – mums reikia atskiro kaimo, tonų meilės ir dar daugiau atleidimo“, − savo istorija pasidalijo gelbėtoja. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.