Tėvo instinktas: perdėtas įtarumas išgelbėjo mažylės gyvybę

Viskas prasidėjo nuo to, kad tėvui pasirodė, jog jo mėnesio amžiaus dukrytė kitaip verkia. Tai sukėlė iš pirmo žvilgsnio nepagrįstus įtarimus. Tačiau pasikliaudamas instinktais mergytę jis skubiai nuvežė į gydymo įstaigą. Ligoninėje mažylei diagnozuotas gyvybei pavojingas sepsis.

 Tėčiui pasirodė, kad mažylė kitaip verkia.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Tėčiui pasirodė, kad mažylė kitaip verkia.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-01 12:27

Po šio įvykio iš vakarų Anglijoje esančio miestelio Bernlio kilęs Stu Bonsallis (45 m.) ragina kitus tėvus pasikliauti savo instinktais, net jei kartais jie gali pasirodyti kvailoki.

„Galėjau nieko nedaryti, nes bijojau, jog mane palaikys į viską pernelyg jautriai reaguojančiu žmogumi, tačiau mano veiksmai išgelbėjo Megan gyvybę. Niekada nesigailėsiu taip pasielgęs ir kitiems nerimaujantiems tėvams patariu neatidėti vizito į ligoninę, nes tai gali padėti išgelbėti jūsų vaiko gyvybę, – sakė Stu. – Nesu kvailas ir suprantu, jog visi kūdikiai verkia, tačiau tąkart mane kažkodėl aplankė bloga nuojauta. Reikalavau, kad gydytojas apžiūrėtų Megan. Jau geriau jausiuosi kaip idiotas, tačiau bent jau būsiu tikras, kad mano dukrai viskas gerai. Gerai, kad tądien neignoravau savo dukros verksmo, nes iš ligoninės priimamojo ji su gyvybei pavojinga infekcija buvo skubiai nugabenta į Mančesterio vaikų ligoninę.“

Įtarus tėtis

2016-ųjų birželio 11 dieną Stu grįžo iš darbo ir išgirdo kiek kitaip nei visada verkiančią savo 1 mėnesio amžiaus dukrelę Megan. Žmonai Tracy Bonsall (44 m.) pasakius, kad ji nenusiramina jau kelias valandas, tėčio nerimas tik išaugo. Abu tėvai mergaitę nuvežė į Bernlio ligoninės priimamąjį.

„Mums pasakė, kad ji rimtai serga ir jai sukelta dirbtinė koma. Jautėmės siaubingai. Vėliau paaiškėjo, kad Megan vežama į didesnę gydymo įstaigą Mančesteryje. Visą kelią važiavome paskui greitosios pagalbos automobilį. Pradėjau galvoti, kad Megan neišgyvens mums nespėjus pasiekti Mančesterio“, – pasakojo mergaitės tėtis.

Atvykus mažoji buvo paguldyta į naujagimių intensyvios priežiūros skyrių, kur jai atlikta daugybė testų ir tyrimų. Neilgai trukus paaiškėjo diagnozė – sepsis. Tai gyvybei pavojinga liga, kurios metu su infekcija kovojantis organizmas pats žaloja savo audinius ir organus. Nėra aišku, kaip mergaitė ja užsikrėtė.

Prijungus Megan prie lašinės, tėvams liepta laukti.

„Staiga dėl didelio vaistų kiekio jos kūnas padidėjo dvigubai. Vaizdas buvo nekoks, tačiau tikėjome, kad ji pasveiks“, – tęsė Stu. 

Praėjus 3 dienoms Megan, teigiamai sureagavusi į gydymą, prikelta iš dirbtinės komos. Dar po savaitės ji buvo išleista namo. Šiuo metu pirmąjį gimtadienį atšventusi Megan yra laimingas ir sveikas vaikas.

„Dėl mūsų greito reagavimo ir ligoninės darbuotojų profesionalumo dukrelė pasveiko ir šiuo metu jaučiasi puikiai“, – sakė tėtis.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.