Ašaras spaudžianti auka: netekę dukters tėvai ištesėjo pažadą

Kovo pradžioje Lietuvoje, Švedijoje, Jungtinėse Valstijose bei kitose šalyse gyvenantys lietuviai vienijosi ir jungėsi prie paramos akcijos #PadėkimeGabriellai. Artimieji tuomet šaukėsi pagalbos, siekdami surinkti 80 tūkstančių eurų sumą Gabriellos Brazaitės gydymui Jungtinėse Amerikos Valstijose. Deja, surinkus šiek tiek daugiau nei 65 tūkstančių eurų, mažosios mergaitės išgelbėti nebuvo įmanoma. 

 Mažosios Gabriellos išgelbėti nepavyko.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Mažosios Gabriellos išgelbėti nepavyko.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2017, 3:49 PM

Prieš kelis mėnesius paramos akciją #PadėkimeGabriellai inicijavęs Brazaičių šeimos giminaitis, renginių organizatorius Mantas Kazlauskas tuomet džiaugėsi, kad prie akcijos noriai jungiasi daugelis tautiečių, tarp kurių ir žinomi šalies asmenys. 

„Kiekvienas paaukotas euras, kiekvienas palinkėjimas stiprybės šeimos nariams tuomet buvo papildomas vilties spindulys, jog pavyks išgelbėti Gabriellą. Tūkstančiai geros valios žmonių susivienijo vardan vieno tikslo – išgelbėti mažąją mergaitę. Deja, surinkus didžiąją dalį sumos ir konsultuojantis su specialistais Amerikoje, vieną rytą parskriejo žinia, jog Gabriellos gyvybė užgeso“, – pasakojo M.Kazlauskas

Pasak M.Kazlausko, prieš prasidedant akcijai Gabriellos tėveliai Gintarė ir Egidijus Brazaičiai iš karto pažadėjo, jog, nepavykus išgelbėti jų mergaitės, visi Gabriellos gydymui nepanaudoti pinigai bus pervesti panašaus likimo ligoniukams. 

„Nors stengiamės atrodyti stiprūs, bet šįkart būsime atviri – mums kasdien vis sunkiau be jos. Nuo tos minutės, kai ji išėjo, viskas pasikeitė. Mums visas pasaulis tarsi sustojo, ir niekas niekada nebebus taip, kaip buvo anksčiau. 

Dienos dar ilgai bus kitokios, pilnos skausmo, ašarų, ilgesio ir tuštumos, – socialiniame tinkle žinutę išplatino Gabriellos mama Gintarė Brazaitė. – Bet nepaisant visko mes žinome, kad yra dar daug vaikų ir jų šeimų kovojančių prieš šią ligą. Ir žinome, kaip svarbu nelikti vieniems tokioje situacijoje. 

Todėl norime, kad kovojantys gautų paramą, kurią mes patys gavome iš visų Jūsų, kai Gabriella sirgo. Ir visus surinktus pinigus nusprendėme paskirti vėžiu sergančių vaikų gydymui.“

Suaukoti ir Gabriellos gydymui nepanaudoti pinigai suteikė galimybę keturmečiui berniukui iš Lietuvos, sergančiam hepatoblastoma (kepenų vėžys), išvykti operuotis į Lenkiją, dalis pinigų paaukota dviejų mergaičių gydymui Švedijoje ir Meksikoje, bei likusi suma, šiek tiek daugiau kaip 57 tūkstančiai eurų, pervesta labdaros ir paramos fondui „Rugutė“. 

„Su fondo vadove Edita Abrukauskiene suderinome, kad paskutinės vilties pinigėliai bus naudojami tik sergančių vaikų gydymui, o ne projektams vykdyti. Tikimės, kad kažkuriai ar net keletui šeimų jie suteiks viltį pasveikti, kai Lietuvos medicina neturės galimybių padėti. Dar kartą AČIŪ visiems, kad stengėtės dėl mūsų Gabriellos. Už visokeriopą paramą, finansinę ir ne tik. Už suteiktą viltį... Gaila, kad pritrūkom laiko, bet visada liksime Jums dėkingi.“ – rašė G.Brazaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.