Šešių vaikų mamos kasdienybė jaudina iki ašarų: kaip juos išmaitinti?

Ką pagaminti vakarienei, į kokią mokyklą leisti vaiką ir kaip tinkamai išauklėti bei paruošti gyvenimui atžalas – su tokiais rūpesčiais susiduria kiekviena vaikus auginanti šeima.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 12, 2017, 4:23 PM

Ne išimtis ir „SOS vaikų kaimo“ mamos. Nors tai – samdomos darbuotojos, „SOS vaikų kaime“ jų atliekamą misiją sunku vadinti darbu: SOS mama viena pati dieną ir naktį prižiūri savo „šeimą“ – nuo 4 iki 7 įvairaus amžiaus vaikų. Auklėtiniai ją vadina tiesiog mama net ir tada, kai sulaukę pilnametystės palieka „SOS vaikų kaimą“.

Apsisprendė per tris dienas

Vilniuje įsikūrusiame „SOS vaikų kaime“ šiandien gyvena 10 šeimų. Kiekviena jų turi atskirą namą, kuriame gyvenimas verda pagal mamos nustatytas taisykles. Dauguma jų SOS mamomis dirba jau apie 20 metų, tad vos kartą per savaitę laisvadienį turinčios moterys tai vadina ne darbu, o gyvenimo būdu. 

Ne kiekviena istorija – sėkminga, bet kiekvienas vaikas, kuriam pavyksta padėti – tai žmogus, kurio ateityje valstybei nereikės išlaikyti, tas, kuris dirbs pats, kurs vertę ir grąžins skolą su kaupu“, – teigia organizacijos rėmimu besirūpinanti A. Lacitė.

Nemokamai paaukoti gali kiekvienas

A.Lacitės teigimu, gyventojų įsitraukimas ir noras padėti kasmet auga, nors sudėtingomis sąlygomis augančių vaikų skaičius šalyje vis dar šimtus kartų lenkia organizacijos finansines galimybes jiems padėti. Vis daugiau pagalbos sulaukiama iš verslo, kai įmonės tampa ilgalaikiais rėmėjais arba rengia momentines akcijas, įtraukiančias vis daugiau aukojančiųjų.

„Šiuo metu labai laukiame labdaringų „Tele2“ grupės vadovų dviračių varžybų. Akcijoje sudalyvauti ir paaukoti gali kiekvienas norintis – balsuojančiam žmogui tai nieko nekainuoja. Mina vadovai, o žmonės balsuoja. Kiekvienas balsas pavirs į finansinę paramą mūsų vaikams, tad labai tikimės, kad žmonės neliks abejingi,“ – apie iniciatyvą pasakoja A. Lacitė.

Telekomunikacijų bendrovės organizuojamame dviračių maratone rugpjūčio 21–23 dienomis dalyvaus 10 aukščiausių „Tele2“ grupės vadovų. Per tris dienas jie ketina įveikti daugiau kaip 300 kilometrų iš Rygos į Vilnių. Žiūrovai kviečiami balsuoti už savo favoritą ir taip prisidėti prie paramos „SOS vaikų kaimui“.

Kiekvienas, nesvarbu už kurį dalyvį atiduotas balsas – tai 0,5 euro „SOS vaikų kaimams“ Lietuvoje bei Latvijoje. Aukoti balsuojant už lenktynių dalyvius galima jau šiandien, adresu https://www.tele2.com/biketour/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.