Palangoje vaikai nenuobodžiauja

Kol kiti miestai suka galvą, kuo pakeisti pasenusias ir nesaugias sovietines vaikų žaidimų aikšteles, Palangos namų kvartaluose įrengtų šiuolaikiškų žaidimo vietų skaičius jau artėja prie dvidešimties.

Naujoji žaidimų aikštelė apšviesta, todėl vaikai čia gali žaisti iki vėlumos.
Naujoji žaidimų aikštelė apšviesta, todėl vaikai čia gali žaisti iki vėlumos.
Naujoji žaidimų aikštelė apšviesta, todėl vaikai čia gali žaisti iki vėlumos.
Naujoji žaidimų aikštelė apšviesta, todėl vaikai čia gali žaisti iki vėlumos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-08-18 10:03, atnaujinta 2017-08-18 10:11


Naujausia žaidimų aikštele jau džiaugiasi Sodų gatvėje ir Saulėtekio take gyvenantys vaikai.


Daugiau nei 200 kvadratinių metrų ploto aptverta aikštelė praėjusią savaitę buvo baigta įrengti daugiabučių namų kvartale tarp vaikų darželių „Žilvinas“ ir „Pasaka“.


Latvijoje pagaminti žaidimų įrenginiai savivaldybei kainavo 5 tūkst. eurų.


Dar 9 tūkst. eurų miesto komunalininkai išleido aplinkai tvarkyti, aikštelei apjuosti tvora ir jai apšviesti.


Įrenginiai – saugūs


Vos spėjus įrengti visus penkis žaidimų įrenginius, juos iš karto aplipo aplinkinių namų vaikai.


Labiausiai mažieji pamėgo šešių vietų karuselę. Be jos, įrengtas pusiausvyros kliūčių ruožas, sūpynės, laivo formos laipynės. Įrenginiai pritaikyti vaikams nuo trejų metų.


Aikštelės danga išpilta pajūrio smėliu, todėl palikdami čia savo mažuosius tėvai yra ramūs, nes žino, kad jie čia nesusižeis.
Saugūs ir įrenginiai: medinės dalys nugruntuotos ir nudažytos ekologiškais dažais, o metalinės konstrukcijos aplietos specialia guma.


„Labai gerai, kad ši aikštelė skirta ir labai mažiems vaikams. Atokiau nuo mūsų įrengtose kitose aikštelėse žaidimai pritaikyti didesniems vaikams, tad mažiausieji ten neturėdavo ką veikti“, – džiaugėsi pakalbintos jaunos mamos.


Pirmoji aikštelė padovanota


Tai jau aštuoniolikta šiuolaikiška vaikų žaidimų aikštelė, įrengta Palangoje ir Šventojoje.


Pirmoji aikštelė prie kurorto daugiabučių atsirado prieš ketverius metus. Vanagupėje poilsiui skirtus namus pastatę verslininkai pasirūpino ir didele žaidimų aikštele, o vėliau ją padovanojo miestui.


Įrenginiai buvo perkelti į daugiabučių namų kvartalą Sodų gatvėje. Čia visą dieną būdavo pilna vaikų. Pamačius, kad visi norintys pažaisti tiesiog netelpa, savivaldybė nusprendė žaidimų aikštelių tinklą plėsti.


Nuo 2015 metų Palangoje ir Šventojoje atsirado dar 7 didesnės ir aptvertos žaidimų aikštelės, taip pat 10 mažesnių, kuriose yra po kelis žaidimų įrenginius.


Žaidžia ir poilsiautojų vaikai


Vasarą aikštelėmis naudojasi ne tik palangiškių, bet ir poilsiautojų vaikai, bendraujantys lietuvių, rusų, anglų kalbomis.
„Kasmet skirdama lėšų šiuolaikiškoms saugioms vaikų žaidimų aikštelėms savivaldybė ne tik rūpinasi mažaisiais mūsų miesto piliečiais, bet ir kartu stiprina Palangos, kaip šeimoms draugiško kurorto, įvaizdį.


Per pastaruosius keletą metų įrengėme didelį Vaikų žaidimų parką netoli paplūdimio, unikalų Pasakų parką šalia A.Mončio muziejaus, plečiame žaidimų aikštelių tinklą daugiabučių namų kvartaluose“, – vardijo Palangos savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus.


Netolimoje ateityje daugiabučių namų kiemuose komunalininkai planuoja pastatyti dar dvi nedideles žaidimų aikšteles.
 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.