Sukrečiantis įrašas – žmonių pilname baseine niekas nematė skęstančio vaiko

Visą Lietuvą sukrėtė žinia apie baseine nuskendusį berniuką. Panaši tragedija pernai tik per plauką neįvyko Suomijoje.

 Į skęstantį vaiką niekas nekreipė dėmesio.<br> Stop kadras.
 Į skęstantį vaiką niekas nekreipė dėmesio.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2017, 5:32 PM, atnaujinta Sep 8, 2017, 7:01 AM

Vaizdo kameroms pavyko užfiksuoti, kaip viename žmonių knibždančiame Helsinkio baseine į skęsti pradėjusį berniuką niekas nekreipia dėmesio.

Šiuo įrašu po tragedijos ėmė dalintis ir lietuviai, kartu perduodami labai svarbią žinią - skęstantis vaikas elgiasi visai ne taip, kaip suaugę gali pagalvoti.

Mažyliai net būdami visai arti vandens paviršiaus gali nesugebėti iškelti galvos ir įkvėpti oro, o jų vartymasis vandenyje gali atrodyti kaip žaidimas.

Todėl labai svarbu pastebėti, ar baseine besiturškiantis ir besivartantis vaikas iškyla į paviršių įkvėpti oro.

Internetiniame puslapyje „Imgur“ paviešintame vaizdo įraše iš baseino Helsinkyje matoma, kaip kelias minutes vandens paviršiuje išsilaikyti bando mažas berniukas.

Internautas, pasivadinęs „Irongross“, kuris ir paviešino šią kraupią medžiagą, teigė, jog berniukas buvo paliktas be priežiūros, o jo mama tuo metu kaitinosi saunoje.

Vaizdo įrašo pradžioje matoma, kaip nedidelio ūgio vaikas bando išlaikyti galvą virš vandens, tačiau kojomis nepasiekia baseino dugno, nes tai padaryti jam yra sudėtinga. Priešais jį stovi vyras su vaiku, tačiau jie nepastebi, jog mažam berniukui reikalinga pagalba.

Po kelių blaškymosi akimirkų berniukas, po vandeniu plaukdamas šuniuku, stengiasi pasiekti kitą baseino kraštą ir sugriebęs sienelę iškilti į paviršių bei įkvėpti oro.

Vieną akimirką jis netgi apsisuka aplink savo ašį, tačiau pro šalį praplaukianti moteris, nors iš pažiūros atrodo, jog žiūri į berniuką, nesupranta, kad jam sunku.

Vaikas iš visų jėgų stengiasi pasiekti baseino kraštą, tačiau vos tik jis prie jo priartėja, vandens srovė nuneša jį tolyn. Berniukas prisiartina prie kitos baseine besimaudančios žmonių grupės, bet jie nepastebi po vandeniu už savo gyvybę kovojančio vaiko, pamažu prarandančio jėgas ir sąmonę.

Galiausiai vaiko kūnas pradeda plūduriuoti ir slenka link baseino centro, bet net ir tada jo niekas nepastebi.

Laimei, vaiką išgelbėjo jo plūduriuojantį kūną pamačiusi moteris, tad rimtesnių sužalojimų ar sveikatos problemų išvengti pavyko.

„Po vandeniu jis išbuvo 4 minutes ir 36 sekundes, o gyvybę išgelbėjo be gyvybės ženklų berniuko kūną pastebėjusi nežinoma moteris. Vaiką pavyko atgaivinti, jis nepatyrė jokių rimtesnių sužeidimų“, – buvo rašoma šalia vaizdo įrašo.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.