„Mano dienynas“ naudotojams – „Eduka klasės“ skaitmeniniai vadovėliai ir užduotys

UAB „Šviesa“, sukūrusi skaitmeninių vadovėlių ir užduočių platformą „Eduka klasė“ pasirašė sutartį su elektroninio dienyno „Mano dienynas“ kūrėja UAB „Nacionalinis švietimo centras“, suteikdama galimybę visiems „Mano dienyno“ naudotojams tiesiogiai jungtis prie „Eduka klasės“ išteklių. Šiuo metu kuriamu sprendimu, kuris leis visiems norintiems iš „Mano dienyno“ aplinkos patekti į „Eduka klasę“, mokyklos galės pradėti naudotis dar šiais metais.

 123rf nuotr.
 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2017, 5:14 PM

„Bendradarbiaudami su „Mano dienyno“ kūrėjais siekiame, kad kuo daugiau mokyklų galėtų išnaudoti skaitmeninių ugdymo priemonių privalumus – tai žymiai palengvina mokytojų darbą ir leidžia jiems daugiau laiko skirti tam, kas svarbiausia – bendravimui su mokiniais. Tuo tarpu šiuolaikinių mokinių karta labai palankiai priima galimybę mokytis taip, kaip jie praleidžia didelę dalį savo dienos – prie kompiuterių, išmaniųjų telefonų ar planšečių. Tokiu būdu pamokų medžiaga ir užduotys mokiniams tampa pasiekiamos visur, kur tik yra interneto ryšys – nebereikia net nešiotis kuprinės“, – teigia Tadas Pukas, „Šviesos“ skaitmeninių produktų skyriaus vadovas.

Mokymosi aplinka „Eduka klasė“ talpina pilną integruotąjį mokomąjį turinį: skaitmeninius vadovėlius, mokytojo knygas, papildomas užduotis ir interaktyvias užduotis, kurias pedagogai gali individualiai priskirti savo klasės vaikams, parinkdami kiekvienam mokiniui pritaikytą sudėtingumo lygį. „Eduka klasėje“ galima rasti virš 200 skaitmeninių vadovėlių bei jų komplektų ir daugiau nei 10 tūkst. skaitmeninių užduočių. Čia mokytojai taip pat gali patys kurti ir talpinti užduotis, testus, uždarus ir atvirus klausimus, taip pat susieti juos su papildomais žinių šaltiniais – vadovėliais, nuorodomis, kitais dokumentais.

„Mes labai vertiname susitarimą su patyrusia Lietuvos elektroninio ugdymo turinio tiekėja. Neabejojame, kad mūsų vartotojams ši švietimo technologijų integracija bus naudinga ir suteiks daugiau privalumų“, – teigia Giedrius Rakauskas, UAB „Nacionalinis švietimo centras“ vadovas.

Prisijungti prie „Eduka klasės“ galės visi to pageidaujantys „Mano dienynas“ naudotojai – mokytojai, vaikai ir jų tėvai, naudodami tuos pačius prisijungimo duomenis, kaip ir skaitmeniniam dienynui. „Eduka klasės“ aplinkoje jiems bus prieinami visi ištekliai, kaip ir kitiems vartotojams, skirti įvairiems mokomiesiems dalykams nuo pirmos iki dvyliktos klasės.

Sutartį pasirašiusių bendrovių atstovai tiki, kad toks bendradarbiavimas leis vienoje vietoje surasti visą su mokykla susijusią informaciją – ir pažymius, ir mokyklos bendruomenės įvykius, ir tuo pačiu – pagrindinį ugdymo(si) turinį. Tokiu būdu „Šviesa“ kartu „Nacionaliniu švietimo centro“ stengsis padėti Lietuvos moksleiviams pasiekti aukštesnių mokymosi rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.