Ketvirtajame Dvynių konkurse „Twins Peak 2017” laukiamas ketvertukas!

Ketvirtus metus Vilniaus prekybos centras VCUP ir portalas lrytas.lt rengia dvynių konkursą „Twins Peak 2017”. Dvynukai, trynukai ir netgi ketvertukai iš visos Lietuvos ir visi lietuvaičiai iš užsienio šalių kviečiami siųsti dvynių nuotraukas, kurios bus publikuojamos portale lrytas.lt ir už jas balsuojama.

 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
 Dainiaus Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Oct 24, 2017, 10:19 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 11:06 AM

Šiemet į svečius pakviesti ir tikru gamtos stebuklu laikomi ketvertukai. Tačiau jų Lietuvoje tikrai nėra daug. Anot Lietuvos statistikos departamento, Lietuvoje ketvertukai gimė 1969, 1998, 2001, 2013 ir 2015 m.

Tiesa, ketvertuko gimimas užfiksuotas ir prieškario Lietuvoje – 1932 metų liepos 6 dieną, Marija Jūraitienė Kaune susilaukė 2 berniukų ir 2 mergaičių. Po to keturi vaikai gimė 1950 metais, deja, visi mirė.

Daug atgarsių yra sulaukęs ketvertuko gimimas, užfiksuotas1969 metais rugsėjo 14 dieną. Šilutės ligoninėje Albina Čeponienė pagimdė 3 berniukus ir 1 mergaitę.

Pasaulyje ketvertukų gimstamumas nėra retas reiškinys, tačiau mažoje Lietuvoje – tai prilygsta vos ne stebuklui. Paskutinio ketvertuko tėvai – tauragiškių šeima Lina Strangienė ir Jonas Gadeikis svajojo apie dukrytę, o gavo iškart net keturias – Lina 2015 m. rugsėjo 8 dienos rytą Kauno klinikose pagimdė keturias mergaites.

Tad jei remdamiesi statistika, pradėsime skaičiuoti nuo tada, kai 1932 metais šalyje gimė keturi vaikai, pastarasis ketvirtuko gimimas yra tiktai septintas.

Dvyniai – unikalus gamtos reiškinys, kurio fenomeno – kaip gimsta du identiški dvyniai, iki šiol negali paaiškinti net šiuolaikinis mokslas. O dvynių Lietuvoje ir pasaulyje gimsta vis daugiau.

Per metus Lietuvoje vidutiniškai gimsta per 300 porų dvynių, o pastaraisiais metais jų tik daugėja. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2015 m. gimė rekordiškai daug – net 416 dvynių porų, 2016 m. šiek tiek mažiau – 379 dvyniai.

Tuo tarpu trynukų gimimų statistika šokinėja – 2015 m. trynukai gimė net 11 šeimų, 2016 m. sulaukta 7 trejetukų.

Visi dvynukai, trynukai ir ketvertukai kviečiami dalyvauti ketvirtajame Dvynių konkurse „Twins Peak 2017” – jauniausių dalyvių nuotraukas atsiųs tėveliai, vyresni – atsiųs patys arba jų broliai, seserys, vyrai, žmonos. Dalyvių amžius neribojamas!

Pernai Dvynių konkurso komisiją ir visus renginio svečius pritrenkė finaliniame renginyje VCUP dalyvavusios vyriausios iš visų dalyvių – 49 metų kaunietės dvynės Rita Anskaitienė ir Rima Šidlauskienė. Jos, nematydamos viena kitos, nupiešė identiškus paukščius – po kaklą išrietusią gražuolę gulbę. Už šias gulbes joms komisija vienbalsiai skyrė I vietą.

III Dvynių konkurse dalyvavo 220 dvynių porų ir net 10 trynukų.

Ir šiemet portalo lrytas.lt lankytojai kviečiami balsuoti už panašiausias dvynukus, trynukus ir ketvertukus! Daugiausiai balsų surinkę konkurso dalyviai bus apdovanoti specialiais VCUP ir portalo lrytas.lt prizais.

Finalinis „Twins Peak 2017” renginys vyks lapkričio 24 d. 18 val. VCUP pramogų erdvėje 5 aukšte. Dvyniai varžysis specialiose rungtyse, bus renkamos identiškiausios dvynių poros, dalijami apdovanojimai ir prizai.

Siųsti nuotraukas ir už jas balsuoti galite ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.