Maltiečių vaikų paramos akcija papildė mokinių kuprines

Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT) prieš naujus mokslo metus kasmet vykdo vaikų paramos akciją „Mažoj širdelėj – didelės idėjos“, kurios metu nepasiturinčių šeimų vaikams renkamos mokyklinės prekės ir lėšos maitinimui. Šiųmetinės akcijos metu iš viso buvo surinkta 4458 eurai, o daiktų paaukota už daugiau kaip 13 tūkst. eurų. Visa parama paskirstyta vaikų dienos centrams, specialaus ugdymo įstaigoms, daugiavaikėms šeimoms, našlaičiams, geografiniu požiūriu ji iškeliavo į 33 Lietuvos vietoves.

 Šiųmetinės akcijos metu iš viso buvo surinkta 4458 eurai, o daiktų paaukota už daugiau kaip 13 tūkst. eurų. 
 Šiųmetinės akcijos metu iš viso buvo surinkta 4458 eurai, o daiktų paaukota už daugiau kaip 13 tūkst. eurų. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 25, 2017, 5:12 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 5:14 PM

Akcijos organizatoriai už tai dėkoja fiziniams asmenims, aukojusiems trumpuoju numeriu, taip pat verslo bei valstybinėms įmonėms – iš viso akcijoje dalyvavo 30 verslo įmonių ir 20 valstybinių institucijų. Džiaugiamės vis aktyviau į paramos veiklą įsitraukiančia regionine savivalda – net 10 savivaldybių buvo paskelbta mokyklinių reikmenų rinkliava. Ilgalaikis maltiečių rėmėjas „Fazer Lietuva“ vaikams užimti vasaros metu rengė edukacines ekskursijas į duonos kepyklą – jose 5 Kauno vaikų dienos centrų auklėtiniai stebėjo, kaip gimsta duona, ragavo jos ir parsinešė kepinių į namus. Puikus pavyzdys, kaip nepasiturinčioms šeimoms, kurios neįperka savo atžaloms pramogų, į pagalbą gali ateiti įmonės tiesiog pasikviesdamos vaikus į svečius. Išradingai prie akcijos prisidėjo ir kompanija „If draudimas“ – ji surinko nebenaudojamus dviračius, juos suremontavo ir atidavė maltiečių vaikų dienos centrams.

„Swedbank“ darbuotojai jau antrus metus vykdo savanorystės projektą „Gerų darbų vasara“, kurio metu išvežioja maltiečių surinktas mokyklines priemones po atokiausius Lietuvos miestelius. Prieš vykdami į vietas, jie susižino situaciją, poreikius ir stengiasi juos įgyvendinti. Šiemet banko darbuotojai lankėsi 12 vietovių ir, atsiliepdami į prašymus, nuvežė maisto, vaikiškos avalynės, drabužių, o vienai Pivašiūnų šeimai, kurioje be maitintojo auga 3 berniukai, padovanojo dujinę viryklę. „Swedbank“ pasirūpino ir vaikų laisvalaikiu – už 320 eurų padovanojo kvietimų į boulingą. Prie smagaus vaikų laisvalaikio prisidėjo ir kompanijos „L‘Oreal“ darbuotojai, kartu su Lietuvos kariuomene Aukštadvario jaunimą išvedę į „išlikimo“ ekskursiją-trasą.

Kasmet prie paramos vaikams prisijungiantys „Kauno Grūdai“, be mokyklinių priemonių, Telšių vaikų dienos centrui padovanojo edukacinę maisto gaminimo pamokėlę ir „Kakės Makės“ košių. Tai ne vienkartinė akcija, bendrovė jau yra aplankiusi 5 maltiečių vaikų dienos centrus ir planuoja vizitus į kitus. Dovanomis vaikus džiugino ir UAB „Baltic Transline“ – nupirko kanceliarinių priemonių bei 10 rašomųjų stalų, o biuro kėdžių padovanojo „MG Valda“. „Tamo Group“ aprūpino mokinius pratybų sąsiuviniais, o įmonė „Kraustina“ davė tvirtų dėžių aukojamiems daiktams sudėti.

Medicinos centras „Northway“ ir įmonė „Santera“ maltiečių globojamiems vaikams nupirko kuprinių. Jos kokybiškos, spalvingos ir taip patiko visiems, kad net teko surengti dalybų konkursą. Vienas berniukas, kuriam atiteko pilna gėrybių kuprinė, apsikabino ir jau nebepaleido jos iš rankų. Sakė, tokios gražios niekada neturėjęs.

Jau antri metai vaikų paramos akcijos kulminacinis renginys vyksta Prezidentūros aikštėje kartu su Prezidentės inicijuota kampanija „Už saugią Lietuvą“. Į šią šventę maltiečiai kviečia ir kitas nevyriausybines organizacijas, vaikais besirūpinančias įstaigas. Šiemet atvyko Simno daugiavaikių ir socialinės rizikos šeimų vaikai, Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centro globotiniai, vaikų centrai „Labirintas“, „Bičiulis“, „Savi“, VšĮ „Grijos vaikai“, „Carito“ Visų šventųjų paramos centras, SOS vaikų kaimo šeimynos, Vilniaus Žolyno vaikų socialinės globos namų mažieji. Visi dalyvavusieji buvo pavaišinti rėmėjų bandelėmis, mėsainiais, saldainiais, ledais, namo išlydėti su dovanomis.

Taigi gerumo, išradingumo, dovanų – daug. Deja, lėšų surinkta mažokai, jų nepakaks vaikų maitinimui visus metus. Maltiečiai turi įkūrę 12 vaikų dienos centrų, kur vieno vaiko maitinimui dienai vidutiniškai gali skirti tik 0,50 centų.

Akcijos organizatorė Rasa Stukienė primena – vis dar galima paremti vaikus auka į Maltos ordino pagalbos tarnybos sąskaitą LT29 4010 0424 0397 4431. Visa informacija apie maltiečių veiklą ir projektus www.maltieciai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.