Brolius Lavrinovičius painioja net jų pačių žmonos ir vaikai

IV Dvynių konkursas „Twins Peak 2017” sulaukė žvaigždžių valandos – šiemet konkurse dalyvauja garsūs krepšininkai – dvyniai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai.

Darjušas ir Kšyštofas  Lavrinovičiai vaikystėje buvo visiškai vienodi.<br> G.Bitvinsko ir KK „Lietkabelis” archyvo nuotr.
Darjušas ir Kšyštofas  Lavrinovičiai vaikystėje buvo visiškai vienodi.<br> G.Bitvinsko ir KK „Lietkabelis” archyvo nuotr.
 Darjušas ir Kšyštofas  Lavrinovičiai vaikystėje buvo visiškai vienodi.<br> G.Bitvinsko ir KK „Lietkabelis” archyvo nuotr.
 Darjušas ir Kšyštofas  Lavrinovičiai vaikystėje buvo visiškai vienodi.<br> G.Bitvinsko ir KK „Lietkabelis” archyvo nuotr.
 G.Bitvinsko ir KK „Lietkabelis” archyvo nuotr.
 G.Bitvinsko ir KK „Lietkabelis” archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aurika Merkienė

2017-11-21 11:09

Į finalinį „Twins Peak 2017” renginį VCUP ketinę atvykti broliai, dėl įtempto treniruočių ir varžybų grafiko, matyt, nesuspės, tačiau Kšištofas ir Darjušas siunčia linkėjimus visiems konkurse dalyvaujantiems dvyniams ir įsteigė dvyniams specialius prizus „LA broliai 712”.

Už Kšištofą ir Darjušą kaip ir už šimtus kitų dvynių jau galima balsuoti portale lrytas.lt. Prieš dalyvaujant konkurse, broliai sutiko atsakyti į kelis dvyniškus klausimus. Puikiu humoro jausmu apdovanoti aukštaūgiai iškart juokėsi iš klausimo, kuris iš jų vyresnis.

„Kartais imame ir juokais pasakome, kad Kšištofas už mane vyresnis savaitę, o kitąkart sumeluojame, kad mėnesiu, – juokėsi Darjušas. – Bet yra žmonių, kurie tuo patiki, nors tai neįmanoma. Iš tiesų Kšištofas už mane vyresnis 10 minučių.”

Kuris gražesnis? Anot dvynių, jie ne mergaitės, tad grožiu pernelyg nesilygina.

„Brolis sako, kad aš gražesnis, o aš jam atsakau, kad jis, – kuklinasi Darjušas. – Juk mes vienodi, – juokiasi. – Iš tiesų, buvome visiškai vienodi gal iki 16 ar 17 metų, mokykloje niekas beveik neskyrė. O vėliau pradėjome po truputį skirtis – brolis labiau panašus į tėvą, aš – į mamą. O su grožiu turbūt yra taip: kuris žmogus pirma susipažįsta, tarkim, su manim, prie manęs ir pripranta, tad gal jam instinktyviai atrodo seniau pažįstamas gražesnis.” (Juokiasi.)

Mokykloje broliai sėdėjo viename suole. Tiesa tol, kol mokytojai supykdavo ir už išdaigas išskirdavo. Vienodiems būti patogu – gali atsakinėti vienas už kitą, namie pamokų dvigubai mažiau ruošti.

„Atsakinėti eidavome tas, kas ruošė tuos namų darbus. Bet bendraklasiai išdavė mokytojams, kad mes atsakinėjame vienas už kitą, todėl mus kviesdavo atsakinėti kartu”, – pasakojo broliai.

Dėl tėvų meilės Darjušas ir Kšištofas nesipešė, nors prisipažįsta, kad konkurenciją vienas su kitu juto visą gyvenimą. Ir kai tėvai pagirdavo vieną dvynių, kitas jausdavo nuoskaudą, bet su broliu dėl to niekada nesipykdavo.

„Ir niekada nesimušdavote?” – klausiu. „Oi, žinoma, mušdavomės! – juokiasi. – Bet iki 15 ar 16 metų, po to jau nebe… Užaugom.”

Dvynius dažnai painioja ne tik žmonos, bet ir vaikai. Tokių nuotykių, žinoma, patyrė ir broliai Lavrinovičiai. Kartą už parankės ne savo vyrą buvo nusičiupusi Tania. „Tačiau žmonos painioja rečiau nei vaikai, – prisipažįsta broliai. – O vaikai atbėga šaukdami: „Tėveli!” Apsikabina, po to, pasižiūri, sako: „Oi, ne tėvelis...”

Ar yra tekę įsimylėti tą pačią merginą? „Gal kažkada vaikystėje ir patiko ta pati mergaitė... Bet užaugus – ne. Niekada nekonkuravome dėl tos pačios merginos”, – vienbalsiai tvirtina dvyniai.

Šiek tiek skeptiškai Darjušas ir Kšištofas žiūri ir į teiginius apie egzistuojantį stebuklingą dvynių telepatijos ryšį. „Kažko ypatingo nejuntame – jei vienam skauda, tai neva skauda ir kitam... Ne, taip nėra, – tvirtina Darjušas. – Yra buvę visokių sutapimų, netgi juokingų, tarkime, vienu metu vienas kitam skambiname, arba imam ir netyčia kartu pasakom tą patį žodį, bet negaliu sakyti, kad tai dvyniška telepatija.”

Vaikystėje, kaip ir visi dvyniai Darjušas su Kšištofu susikalbėjo savo dvyniška kalba, kurią mokslininkai vadina kriptofazija (cryptophasia). „Mama pasakojo, kad vaikystėje mes kalbėjome – gal labiau veblenome kažką savo kalba ir vienas kitą suprasdavome, o aplinkiniai – nieko”, – patvirtino dvyniai.

Ir dabar jie susikalba – gestais, akimis, mintimis. O ypatingai – krepšinio aikštelėje, nes anot brolių, per tiek metų kartu, jie jau puikiai jaučia, ką nori padaryti – kaip sužais kitas. „Aikštelėje kaip nuluptas jaučiame vienas kitą – kiekvieną žingsnį, judesį, – pasakoja krepšininkai. – Per treniruotes net neįdomu vienam prieš kitą žaisti, nes iškart žinai, ką jis darys. Nuo vaikystės taip žaisdami vienas prieš vieną ir išmokome žaisti krepšinį. Buvome lauko vaikai, nuolat duodavomės kieme, lankėme įvairių sporto šakų treniruotes – tinklinio, karatė, futbolo, plaukiojome baseine. Kur tik tėvai leido, išbandėme viską!”

O kas bus kai baigsis krepšininkų karjera? Vėl broliai ką nors kurs kartu?

„Dar apie tai negalvojame… bet turbūt, kad ne… Juk ir krepšinį ne visą gyvenimą kartu žaidėme. Galvojome, kad visą gyvenimą žaisime kartu… – svarsto broliai. – Niekada nesitikėjome, kad žais vienas viename klube, kitas kitame, vienas vienoj šaly, kitas – kitoj. Bet kai tai įvyko, buvo aišku, kad galbūt tai netgi į naudą, ir kartais reikia daryti ne tai, ką nori, o ką reikia!”

Portalo lankytojai kviečiami balsuoti už panašiausias dvynukus, trynukus ir ketvertukus! Daugiausiai balsų surinkę konkurso dalyviai bus apdovanoti specialiais VCUP ir portalo lrytas.lt prizais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.