Žiemos šventė, kuri įtraukia ją minėti kasmet: neatspėsite iš pirmo karto

„Aš niekada dar nemačiau vienoje vietoje tiek laimingų žmonių, kurie tiek daug šypsosi“, – maloniai nustebusios mergaitės pastebėjimu dalinasi Spalvoto meduolio dienos ambasadorė Agnė Tėvelytė – Petronienė, kviečianti visus ir šiemet prisijungti prie tų laimingų tūkstančių žmonių visoje Lietuvoje.

 Spalvoto meduolio dienos ambasadorė Agnė Tėvelytė – Petronienė.
 Spalvoto meduolio dienos ambasadorė Agnė Tėvelytė – Petronienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-22 11:46

– Ne vienerius metus esate Spalvoto meduolio dienos ambasadorė Ukmergėje, esate atsakinga už savo regiono vaikų globos namų, dienos centrų vaikų įtraukimą, savanorių suradimą ir visą sklandžią veiklą savo miesto kepyklėlėse, taip pat inicijuojate meduolių marginimą dar trijose bendruomenėse. Kas paskatino imtis tokio milžiniško darbo ir atsakomybės?

– Atsimenu, kai Violeta pasiūlė prisidėti prie iniciatyvos Spalvoto meduolio diena. Pačią pirmą akimirką supratau fantastika – kokia puiki mintis. Norim, norim, norim būti šios iniciatyvos dalimi ir skleisti žinią Ukmergėje. Džiaugiuosi, kad ši iniciatyva Ukmergėje jau 4 metai iš eilės ir tikrai nesustosim, o su kiekvienais metais bandysime pritraukti dar daugiau bendruomenių ir verslo atstovų. Spalvoto meduolio diena, šilta, spalvota, saldi ir kupina vaikų šypsenų diena! Valio šios idėjos generatoriams, visada padėsime ir prisidėsime!

– Kokie šių pareigų didžiausi iššūkiai ir privalumai?

– Iššūkiai… Labai norisi, kad kuo daugiau žmonių prisijungtų prie šios dienos, tad kartais būna iššūkis, kaip pasiekti kiekvieną. O privalumai, žinoti, kad po sunkaus darbo laukia apdovanojimas – vaikų šypsenos, tas noras bendrauti, draugauti. Po šios akcijos gerų emocijų pasikrauni visiems metams į priekį!

– O ką jums reiškia Spalvoto meduolio diena kaip globojamiems vaikams skirta iniciatyva?

– Spalvoto meduolio diena man tai tam tikra saldi spalvota meduolinė misija, kuri buria bendruomenę bendrai kūrybinei veiklai, o svarbiausia – vaikams teikia džiaugsmą ir skatina bendravimą, kurio iš tikrųjų labai trūksta.

– Ne vienerius metus prisidėdama prie renginio sklandaus organizavimo ir bendraudama su šimtais jį kuriančių žmonių turbūt susidūrėte su ne viena įkvepiančia situacija ar istorija. Gal galite pasidalinti įsimintiniausia?

– Istorijų ir situacijų labai įvairių, vienos labai konkrečios negalėčiau neišskirti. Džiugina tai, kad Spalvoto meduolio diena įkvepia bendruomenės narius vykti į globos namus pabendrauti su vaikais, bei paskatina savanorystę dienos centruose.

– Iš 13 šiemet dalyvaujančių miestų ir daugiau nei 30 vietų, kuriose vyks Spalvoto meduolio diena, nemažai yra prisjungiančių nebe pirmus metus, bet kasmet atsiranda ir naujų. Gal iš patirties galėtumėte pasakyti, kur senbuvių sėkmės priežastis, kodėl į kai kurias vietas žmonės tiesiog plūsta marginti meduolių ir nori kasmet ten sugrįžti?

– Čia labai tinka pasakymas „Kartą pabandęs – negali sustoti“. Taip yra ir su Saplvoto meduolio diena. Kai tu joje sudalyvauji, kai pamatai, kiek daug tai teikia džiaugsmo ir vidinės palaimos – nebegali sustoti. Kas dar nėra bandęs, REKOMENDUOJU, tai užkrečiama.

– O kuo Spalvoto meduolio diena traukia savanorius? Gal galite pasidalinti labiausiai į širdį įstrigusiu atsiliepimu?

– Spalvoto meduolio dienoje savanoriai skleidžia tą idėją ir prisideda prie meduolinės misijos, tas juos traukia ir su kiekvienais metais norinčių savanoriauti daugėja, tai labai džiugina. Atsimenu, kai prieš porą metų savanorė iš globos namų priėjo prie manęs ir sako: „Aš niekada dar nemačiau vienoje vietoje tiek laimingų žmonių, kurie tiek daug šypsosi“, tada aš supratau, kokią didelę vertę turi ši iniciatyva.

– O pačiai meduolių marginimas yra kruopštus darbas ar meditacinis užsiėmimas?

– Meduolių marginimas asmeniškai man yra meditacinis užsiėmimas, kai pabūni su savimi ir savo mintimis.

– Spėjate marginimu pasimėgauti šventės metu, ar vis dėlto malonumus tenka atidėti po darbų ir džiaugtis specialiai tokioms situacijoms sukurtu Meduolių marginimo rinkiniu? Kas šiame procese džiugina labiausiai: spalvinimas, linkėjimų rašymas, dovanojimas ar valgymas?

– Šventės metu daugiau tenka bendrauti, padėti vaikams marginti, kurie ateina pas mus. Žinote, ko sulaukiu spalvoto meduolio dieną? Daug parašytų linkėjimų, nes dažniausiai meduolius vaikai parsineša namo arba suvalgo vietoje, o linkėjimus jie labai mėgsta rašyti ir juos dovanoti. Kiekvienais metais po Spalvoto meduolio dienos vieną dieną skiriame šeimos rate meduolių marginimui, tada visi namiškiai pasikalbame apie praeinančius metus, kokius tikslus turėjome, ko pasiekėme, kokie tikslai kitiems metams, kas pavyko, o ką kitais metais darysime geriau. Tai jau kaip ritualas, be kurio neįsivaizduoju gruodžio mėnesio. O Meduolio marginimo rinkinys, puiki dovana, kuri, kaip aš sakau, taip pat turi savo misiją.

Lapkričio 25 d., šeštadienį, 13-oje Lietuvos miestų ir daugiau nei 30-yje kepyklėlių bei bendruomenių vyksiančios šventės vietų žemėlapį galima rasti Spalvoto meduolio dienos „Facebook“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.