4 tėvų patikrinti metodai, kaip padėti vaikui išmiegoti visą naktį

Tai teko patirti kiekvienam vaikus auginančiam tėčiui ir mamai. Viena Bristolyje, Anglijoje gyvenanti motina prisipažino nebežinanti ko imtis ir kaip padėti savo 1,5 metų dukrelei, kuri negali išmiegoti visos nakties.

 Tai teko patirti kiekvienam vaikus auginančiam tėčiui ir mamai. <br> 123rf nuotr.
 Tai teko patirti kiekvienam vaikus auginančiam tėčiui ir mamai. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-27 17:20

Vienoje iš „Facebook“ grupių „Channel Mum“ ji rašė: „Gal turite patarimų, kaip ištverti dieną, kai naktį neteko sudėti bluosto? Jau kelias savaites egzistuoju tiesiog su 2-3 valandomis miego, kadangi mano 1,5 metų atžala tamsiuoju paros metu nusprendė atsikelti su riksmais ir kartais niekada nebeužmigti. Tuoj nuleisiu rankas ir palūšiu.“

Šis įrašas greitai užkliuvo už kelių sunerimusių tėvų akių, kurie tuojau pat ėmė dalintis savo patarimais. Pasirodo, tą patį teko ištverti daugeliui.

„Esi ne viena. Kai kuriomis naktimis mano 20 mėnesių amžiaus dukrelė elgiasi lygiai taip pat. Manau, jog jai kalasi dantukai arba ji tuoj susirgs. Būna, kad tokios naktys trunka savaičių savaites. Tiesiog atmink, jog taip tęsis ne visada“, – rašė viena moteris.

„Mano 27 mėnesių amžiaus sūnus vidury nakties nubunda ir šaukiasi mamos ar tėčio. Tai tęsiasi jau 8 mėnesius. Mes paprasčiausiai nueiname į jo kambarį ir sėdime šalia jo tol, kol jis vėl užmiega. Kai kada taip prasėdim net 3 valandas“, – pridūrė kita.

Jei su tuo namuose tenka susidurti ir jums, štai keli patarimai, padėsiantys išvengti bemiegių naktų.

1. Didesnė lova

Viena motina pabrėžė, kad bėda gali slypėti vaiko lovos dydyje.

„Mano dukra visuomet neramiai miegodavo. Išbandėme viską, tačiau niekas nepadėjo. Praėjusį mėnesį pakeitėme jos lovelę į skirtą didesniems vaikams. Beveik visas naktis ji išmiegojo nė karto nenubudusi, – teigė moteris. – Gali būti, jog vaikeliui lovelėje per mažai vietos, todėl patariu išbandyti šį būdą.“

2. Miegojimas kartu

Kita motina pridūrė, jog vaikeliui trūksta artumo, jis nemėgsta būti vienas.

„Tikriausiai ne tokio atsakymo čia ieškote, bet pabandykite nakčiai ją priglausti savo kambaryje. Ji žinos, jog esate šalia ir nesiruošiate jos palikti, o ryte perkelkite į jos lovelę, kad ji įprastų atsikelti savo kambaryje. Būtent taip mano mama elgėsi su mano jaunesniąja seserimi“, – teigė ji.

3. Vaistai

Kiti tėvai pabrėžė, jog vaikeliui tikriausiai pradėjo augti dantukai, todėl vertėtų išbandyti specialius vaistus.

„Kiek dantukų ji turi? Galbūt jai skauda ir padėtų keli lašai raminančio tirpalo? Mano vienerių metų amžiaus vaikui dantys auga jau kelias savaites, o keli lašeliai skausmą mažinančių vaistų tikrai padėjo. Vėliau, po kokių 2 dienų, pasirodė 3 dantukai. Po to išnyko ir bemiegės naktys“, – sakė ji.

4. „Stovyklavimas“ šalia lovelės

Viena moteris atskleidė, jog vertėtų išbandyti šį triuką – pabūti šalia savo atžalos.

„Kai mano sūnus buvo mažesnis, aš atsisėsdavau ant jo kambario grindų ir ten būdavau kol jis užmigdavo, o vėliau tyliai išsliūkindavau. Iš pradžių buvo sunku, tačiau po poros savaičių jis pats užmigdavo ir išmiegodavo visą naktį, – patarė ji. – Sėkmės, ir tikiuosi, jog greitai situacija pagerės.“

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.