Tikras stebuklas: pėdos taškai, padedantys nuraminti verkiantį vaiką

Vaikai verkia dėl įvairių priežasčių: nes negali užmigti, nes nori, kad būtų pakeistos sauskelnės, nes vaikelis išalko arba jam nusiraminti trukdo pašaliniai garsai. Verkti mažuosius priverčia ir įvairios ligos, skausmas, alergijos, rėmuo.

  Nestipriai paspaudus tam tikrus kūdikio pėdose esančius taškus, galima iškart sumažinti jo jaučiamą skausmą.<br> 123rf nuotr.
  Nestipriai paspaudus tam tikrus kūdikio pėdose esančius taškus, galima iškart sumažinti jo jaučiamą skausmą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-10 12:05

Kai kalbama apie skausmą, jį numalšinti gali padėti refleksologija – tam tikrų kūno taškų lietimas.

Sužinokite, kaip, nestipriai paspaudus tam tikrus kūdikio pėdose esančius taškus, iškart sumažinti jo jaučiamą skausmą.

Pilvo skausmas

Jei jūsų vaikelį kankina skrandžio skausmai, virškinimo problemos, rėmuo ar sutrikusi žarnyno veikla, švelniai pamasažuokite jo pėdos išlinkimą. Apatinė pėdos išlinkimo vieta susijusi su pilvo sritimi, todėl, pamažu masažuodami šią vietą, sumažinsite su susikaupusiomis dujomis ar užkietėjusiais viduriais susijusias problemas.

Krūtinės skausmas

Virš pėdos išlinkio esanti vieta susijusi su krūtine. Švelniais judesiais ramiai masažuodami tą vietą sušvelninsite peršalimo ar kosulio metu patiriamą diskomfortą. Refleksologijos veiksmingumas netgi įrodytas moksliškai.

Sinusai

Pėdos centras susijęs su sinusais, todėl, jei švelniai paspausite šią vietą, ją pamasažuosite, sumažinsite mažylio sinusų problemas, taip pat palengvinsite slogą ar pagerinsite kvėpavimą.

Skausmas dubens srityje

Jei problemų atsirado dubens srityje, reikėtų masažuoti kulną. Tai darydami atpalaiduosite įsitempusius dubens raumenis, pagerinsite laikyseną. Svarbu atminti, kad refleksologija naudojama tik laikinam skausmo palengvinimui ir ja nereikėtų gydyti rimtų sveikatos sutrikimų.

Galva ir dantys

Masažuojant kojų pirštų galiukus sumažinsite ausų ir dantų dygimo keliamą skausmą.

Saulės rezginio skausmas

Vadinamajame saulės rezginyje susijungia skrandžio ir plaučių raumenys, todėl tikslią skausmo priežastį nustatyti labai sudėtinga. Tačiau, jei masažuosite viršutinę pėdos išlinkio dalį, tikrai palengvinsite šį nemalonų ir diskomfortą keliantį pojūtį.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.