Vėžiu sergančiai pacientei ligoninės slaugytoja įteikė neįkainojamą dovaną

Nebraskos medicinos centre dirbanti slaugė padovanojo neįkainojamą dovaną. Ji vėžiu sergančiai pacientei, kuri dėl ligos turėjo nustoti žindyti savo 5 mėnesių kūdikį, atidavė beveik 30 litrų savo pieno.

 Jaclyn (kairėje), kuri turi tik viena diena už Easoną vyresnę dukrelę, pieno turėjo daugiau nei jos atžala galėdavo išgerti.<br> Nebraskos medicinos centro nuotr.
 Jaclyn (kairėje), kuri turi tik viena diena už Easoną vyresnę dukrelę, pieno turėjo daugiau nei jos atžala galėdavo išgerti.<br> Nebraskos medicinos centro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-22 12:26

Jaclyn Kenney (23 m.) ligoninėje pamatė maždaug savo dukters amžiaus kūdikį. Ji sužinojo, kad berniuko mama – Ashley Chesnut (30 m.), kuriai ką tik buvo diagnozuota limfoma. Moteris taip pat išsiaiškino, kad pacientė dėl savo ligos turėjo liautis krūtimi maitinti savo atžalą. Slaugę ši žinia labai nuliūdino.

„Žindymas man yra lyg privilegija, kadangi dėl vienokių ar kitokių priežasčių ne visos mamos tai gali daryti, – portalui „People“ teigė Ashley. – Su kiekvienu savo vaiku mėgavausi šiuo laikotarpiu. Staiga šis džiaugsmas iš manęs buvo atimtas ir aš nieko negalėjau padaryti, kad vėl galėčiau maitinti savo vaikelį.“

Moteris pasidomėjo, ar iki tol, kol bent kiek paaugs jos sūnelis Eastonas, būtų galima atidėti jos gydymą, tačiau vėžys jau buvo suagresyvėjęs. Ashley iškart pradėjo 6 mėnesių trukmės gydymą, dėl kurio kas 3 savaites ligoninėje praleisdavo po 5 dienas.

„Prieš pat pirmąjį gydymo seansą turėjau išpilti iš krūtų ištrauktą pieną. Visa tai sugniuždė mane morališkai, labai liūdėjau. Buvau atskirta nuo savo vaikų, be to, pirmą kartą Eastonui teko ilgiau nei 2 valandas nematyti savo mamos, todėl tik įsivaizduokite, kaip jis jautėsi“, – sakė pacientė.

Tuo tarpu Jaclyn, kuri turi tik viena diena už Easoną vyresnę dukrelę, pieno turėjo daugiau nei jos atžala galėdavo išgerti. Moteris svarstė savo pieną padovanoti pieno bankui, tačiau išgirdusi apie Ashley padėtį greitai pakeitė šią nuomonę.

„Užėjau į jos palatą ir pasiteiravau, ar jos nesudomintų mamos pienas. Ji iškart pradėjo verkti, kadangi ši žinia išties praskaidrino jos nuotaiką“, – teigė Jaclyn.

„Ji tikras angelas, kuris atsiliepė į mano maldas. Negalėjau patikėti tuo, ką ji man siūlė“, – pasakojo Ashley.

Jei to dar nebūtų gana, Jaclyn nevalgė jokių pieno gaminių, kadangi jos dukrelė netoleravo pieno. Tokią pačią bėdą turėjo ir Eastonas.

Pacientė pridūrė, kad tai, jog savo sūnų galėjo maitinti motinos pienu, buvo tikras išsigelbėjimas.

„Atgavau šiek tiek kontrolės. Vėžys negalėjo to iš manęs atimti. Be to, ši dovana padėjo pakeisti požiūrį į gyvenimą ir pačią ligą“, – tęsė Ashley.

Moteris pridūrė, jog slaugės dosnumas suteikė jai jėgų įveikti vėžį.

„Žinojau, kad su šia liga kovosiu iki paskutiniųjų, tačiau bijojau to, kokią įtaką tai turės mano vaikams. Nuo pečių nukritus vienai naštai, galėjau tinkamai nusiteikti kovai su vėžiu“, – užbaigė Ashley.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.