Viešėdama pas mamą moteris blogai pasijuto. Priežastis pribloškė net medikus

39-erių metų moteris, nėštumo simptomus supainiojusi su ankstyvosios menopauzės, kad laukiasi kūdikio suprato tik tuomet, kai viešėdama pas mamą pradėjo gimdyti.

 Annie nė nežinojo savo įsčiose nešiojanti vaikelį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Annie nė nežinojo savo įsčiose nešiojanti vaikelį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2018, 1:07 PM

Vusteryje, Jungtinėje Karalystėje gyvenančiai Annie Evans buvo pasakyta, jog dėl ilgus metus naudotų kontraceptinių injekcijų ji turi labai mažą tikimybę susilaukti vaikų. Todėl pradėjusi jausti pirmuosius labai netikėto nėštumo požymius – pykinimą ir nuovargį – ji juos priskyrė dirgliosios žarnos sindromui ar ankstyvajai menopauzei.

Taip ji manė tol, kol viešint pas mamą ją iš miegų pažadino stiprūs pilvo skausmai. Moteris suprato, jog tuojau gimdys.

Sunkiai suvokdama, kas vyksta, Annie mama iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Moteris jau matė amniono maišelyje esančio kūdikio galvytę. Ji pridūrė, kad maišelį ji praplėšė dar gerokai prieš atvykstant medikams.

Net po mažylio Lionelio, pavadinto Annie tėčio garbei, gimimo praėjus porai dienų Annie mama negalėjo patikėti tapusi močiute. Dramatiškai į pasaulį atvykęs berniukas svėrė 3,06 kg.

„Niekada nemaniau, kad auginsiu vaiką. Nors visu tuo patikėti dar labai sunku, nekeisčiau to į nieką pasaulyje. Daugiau nei 10 metų leidausi kontraceptines injekcijas, o visa tai sustabdžius gydytojai pasakė, jog tikimybė pastoti man yra labai maža. Kadangi taip ir nesutikau to vienintelio žmogaus, su kuriuo norėčiau kurti šeimą, teko susitaikyti su šia nelabai malonia žinia“, – pasakojo Annie.

Kuomet moters pilve užsimezgė gyvybė, jos kūnas beveik nepasikeitė. Annie nė nežinojo savo įsčiose nešiojanti vaikelį.

„Nors ir jaučiausi labai pavargusi ir aptingusi, šiuos simptomus priskyriau dirgliosios žarnos sindromui. Taip pat tapo sunku kvėpuoti, o dėl to buvo kaltas būtent Lionelis, kuris įsitaisė po mano šonkauliais. Tai ir yra priežastis, kodėl man neaugo pilvas, – tęsė Annie. – Nė nenutuokiau, kas vyksta, kol nepamačiau jo galvytės ir neliepiau savo mamai iškviesti greitosios pagalbos.“

Retas gimimas

Mažylis Lionelis, pavadintas Annie anapilin iškeliavusio tėčio garbei, visą laiką buvo susirangęs ant moters diafragmos, o jos placenta buvo priešais vaisių, dėl to neseniai mama tapusi Annie nejautė mažylio judesių ir jos pilvas beveik nekito.

Pasikeitus savijautai moteris kreipėsi į gydytojus, tačiau pastarieji nesiūlė jai atlikti nėštumo testo.

Kovo 29 dieną savo motinos namuose maždaug 6.50 val. ryto Annie pagimdė sūnų. Moteriai nenubėgo vandenys, todėl gimęs mažylis vis dar buvo savo amniono maišelyje.

Gimimai, kuomet mažylis pasaulį išvysta vis dar būdamas amniono maišelyje, yra labai reti. Taip nutinka tik 1 iš 80 000 atvejų.

„Maišelį turėjau praplėšti pati. Kuomet išgirdau jį verkiantį, iškart palengvėjo. Supratau, jog jam viskas gerai. Atvykę paramedikai nerimavo, ar aš sugebėsiu laiptais nulipti į pirmą aukštą. Rankose laikydama Lionelį nuėjau iki greitosios pagalbos automobilio, kuriame buvo nukirpta virkštelė“, – pasakojo Annie.

Mama su mažyliu ligoninėje praleido savaitę. Gydytojai norėjo įsitikinti, jog berniukas yra sveikas.

Annie mėgaujasi netikėta motinyste ir džiaugiasi kasdien augančiu sūneliu, kurio atsiradimas pasaulyje vis dar atrodo neįtikimas.

„Nusprendžiau jam duoti Lionelio, mano tėčio, vardą. Kitokio ir nebūčiau sugalvojusi, o tėtis manimi labai didžiuotųsi. Manau, jog tai jo man siųsta maža dovanėlė, – sakė ji. – Po šitiek nesėkmių jis pakeitė mano gyvenimą ir dabar esu be galo laiminga.“

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.