Laidodama dukrelę moteris rado būdą, kaip likti amžinai ją apkabinus

Gedinti motina išliejo savo rankų modelį ir patalpino į dukrelės karstą, kad ir amžinybėje liktų ją apkabinusi.

Pora jau turi tris vaikus, o mažylė šeimoje buvo labai laukiama.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
Pora jau turi tris vaikus, o mažylė šeimoje buvo labai laukiama.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 1:26 PM

Kim Sephens (36 m.) su draugu Si Downu (40 m.) jau turi tris vaikus. Ketvirtasis – mergaitė Olivia-Rode – gimė negyva. Sugniuždyta motina nusprendė išlieti savo rankų formos modelį. Kaip rašoma portale „Dailymail“, tai suteikė jai nusiraminimą žinant, jog dabar dukrą visada saugos jos rankos.

Širdį draskantys vaizdai: naujagimio karstelis, kuriame gulinčią mergaitę apglėbusios gipsinės mamos rankos, o jos kūnas nuklotas šeimos nuotraukomis.

Nelaimės priblokšti tėvai suorganizavo mažylei laidotuves. Jų dalyviai rikiavosi gatvėje, kuria mažytį karstą vežė arkliais kinkyta karieta.

Olivia-Rose turėjo būti paskutinis poros vaikas. Pačioje nėštumo pabaigoje tėvai nuvyko į apžiūrą echoskopu ir išgirdo, jog viskas gerai. Tačiau vos po dviejų dienų jiems gimė negyva mergaitė.

Kim yra mama ir namų šeimininkė – jų šeima turėjo tapti dar didesnė.

„Užsiregistravome 4D echoskopijos tyrimui, kadangi ji turėjo būti mūsų paskutinis vaikas. Tyrimo metu mus patikino, jog viskas absoliučiai idealu. O po dviejų dienų jos neliko. Tą akimirką mūsų gyvenimas dužo į šipulius. Nepaprastai skaudu.

Užsakiau pagal mano plaštakų formą pagaminti gipsines rankas, kad galėčiau jomis apkabinti mažylę karste. Noriu žinoti, jog dukrelė visą amžinybę jaus mano apkabinimą, tad liejimas iš gipso buvo vienintelis būdas.

Ši idėja man gimė po to, kai atsiminimui išliejome mažylės rankas ir pėdutes. Dabar jaučiuosi esanti arčiau jos, tarsi vis dar būčiau šalia. Turiu jos rankutes, o ji turi manąsias – tai ryšys“, – atviravo mama.

Anot poros, Olivios-Rose laidotuvės buvo labai gražios, o aplinkiniai atsiuntė daug palaikymo žinučių.

Vyriausias poros vaikas pasisiūlė nešti mažylės karstą, tačiau visgi gedintys tėvai patys nešė karstelį į amžino poilsio vietą.

„Laidotuvės buvo gražios, viskas buvo labai gražu, tačiau širdis vis vien dūžta. Ji – mano princesė, dabar keliaujanti į Dangaus rūmus.

Mažylė suvienijo visą bendruomenę. Neįtikėtina, kiek daug žmonių išreiškė mums palaikymą. Paprašėme, jog vežant mažylę pro šalį, gedintieji pamotų ar pasiųstų oro bučinį – tam, kad kildama į dangų galėtų matyti, kokia buvo mylima.

Šiame pasaulyje ji tebuvo 32 savaites, tačiau per jas palietė daugiau širdžių nei kai kurie žmonės per visą gyvenimą. Į laidotuves visi jai nešė rausvas rožes“, – pasakojo Kim.

Anot moters, baisiausia, jog nepavyksta išsiaiškinti mažylės mirties priežasties. Ekspertizė jos neparodė.

„Negyvagimystė – vis dar tabu tema. Moterys dažnai gėdijasi apie tai kalbėti. Manau, mūsų atvejis padeda atskleisti pasauliui šią problemą.

Tokios nelaimės nutinka dažniau nei įsivaizduojate. Manau, Jungtinėje Karalystėje per dieną gimsta apie 15 negyvų kūdikių. Pasekmės yra siaubingos, tėvų gyvenimams toks įvykis padaro didžiulę įtaką“, – neslėpė moteris.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.