Stebuklingas tėtis: vyro įgūdžiai stulbina net medikus

Sustiprėjus sąrėmiams jo žmona gulėjo ant sofos. Buvo aišku, kad į ligoninę moteris laiku nespės.

 Šiuo metu vyras svarsto apie profesijos keitimą ir nori tapti pribuvėju.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Šiuo metu vyras svarsto apie profesijos keitimą ir nori tapti pribuvėju.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2018, 2:12 PM

Britas Lee Brindle‘as (36 m.) žinojo, jog jis tiesiog namuose, be niekieno pagalbos, turės priimti savo ir žmonos Samanthos (34 m.) trečiąją atžalą.

Laimei, tai ne pirmas kartas, kuomet statybininkas Lee atsidūrė tokioje nelabai pavydėtinoje situacijoje. Antrąjį savo vaikelį jis priėmė ligoninės automobilių stovėjimo aikštelėje, nes nespėjo įeiti pro gimdymo įstaigos duris.

Šiuo metu vyras svarsto apie profesijos keitimą ir nori tapti pribuvėju.

„Pribuvėjų darbas kasdien vis kitoks ir be galo nuostabus. Mane tai labai žavi. Jungtinėje Karalystėje jų yra nepakankamai, be to, mane šis darbas labai domina, todėl ieškau būdų, kaip pakeisti savo specialybę. Priėmiau net du iš trijų savo vaikų. Kad gautum kvalifikaciją, reikia dalyvauti 40 gimdymų – man liko tik 38“, – linksmai pasakojo jis.

Lee žmona Samantha mano, jog jos vyras yra tinkamas kandidatas šiam darbui.

„Sunku negalvoti apie galėjusias įvykti komplikacijas, tačiau svarbiausiomis akimirkomis Lee išliko labai ramus. Mudu auginame tris vaikus, todėl mesti darbą ir kibti į mokslus būtų nelabai geras sprendimas, tačiau žinau, kad jis taptų puikiu pribuvėju, be to, suteikiau puikią galimybę pasipraktikuoti“, – teigė moteris.

Geriausia dovana – malonios emocijos

Kente, Jungtinėje Karalystėje gyvenanti pora šia istorija pasidalinti nusprendė norėdami pasauliui daugiau papasakoti apie pribuvėjas.

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad net 2 iš 3 pribuvėjų jaučiasi nepakankami įvertintos ir net 62 proc. jų dirbdamos trumpai pertraukėlei negali skirti nė minutės.

Tačiau Lee ir Samantha puikiai žino, koks sudėtingas, tačiau tuo pat metu geras emocijas dovanojantis šis darbas yra.

Poros pirmagimis Bobbie‘is (8 m.) po itin ilgų 8 valandų gimė Londono St.Thomas ligoninėje. Kitas poros vaikas – dukra Alice (5 m.) – pasaulį išvydo Kente esančios Turnbridge Wells ligoninės automobilių stovėjimo aikštelėje, o trečioji jų atžala Rosie, sverdama tik 2,7 kg, neseniai gimė tiesiog namuose.

„Kai ruošėsi gimti Alice, spėjome atvykti tik į ligoninės automobilių stovėjimo aikštelę. Ji gimė pačiame automobilyje. Visą tą laiką aš panikavau, o Lee buvo ramus. Jis man labai padėjo, priėmė mažylę, o vėliau nubėgo išsikviesti pagalbos. Sąrėmiai ir pats gimdymas truko tik 2-3 valandas, – pasakojo Samantha. – Kai laukiausi Rosie, nenorėjome, kad nutiktų tas pats, todėl į ligoninę nusprendėme nuvažiuoti anksčiau. Tačiau apie 18.30 val. vakaro pradėjo keistai skaudėti pilvą. Kitus vaikus Lee nuvedė pas kaimynus. Jis užtruko tik kelias minutes, tačiau jam sugrįžus jau jaučiau, jog vaikelis ateina. Greitai liepiau jam skambinti medikams. Maždaug 19.10 val. jis surinko trumpąjį greitosios medicininės pagalbos numerį, o 19.23 val. Rosie jau buvo gimusi. Visa tai truko trumpiau nei valandą.“

Apie lytį nė nepagalvojo

Aplink Rosie kaklą buvo apsivijusi bambagyslė, todėl Lee privalėjo greitai į tai reaguoti.

„Greitosios medicinos pagalbos operatorė man sakė, ką daryti, tačiau pasirodžius Rosie galvytei pamačiau, jog jos kaklą apsivijusi bambagyslė. Man liepė jos netraukti, tiesiog turėjau ramiai palaukti sekančio sąrėmio. Gimus dukrytei nuvyniojau nuo jos virkštelę, ir ji ėmė garsiai verkti, o kad nesušaltų, suvyniojau ją į rankšluostį. Privalėjau prilaikyti galvytę, kad vaikelis neišlįstų per greitai. Vis kartojau sau, kad pasaulyje kasdien taip gimdo tūkstančiai moterų, ir joms nepadeda jokie baltais chalatais apsirengę daktarai“, – tęsė vyras.

Lee nebuvo nė minties patikrinti vaikelio lyties.

„Tik pokalbio su operatore pabaigoje supratau, kad mums gimė dar viena mergaitė. Net kelias dienas negalėjau atsigauti“, – teigė jis.

Paramedikai atvyko mergaitei jau gimus. Jie nukirpo virkštelę, patikrino motinos ir mažylės sveikatos būklę. Po to Samathą nuvežė į ligoninę, kur jai buvo pašalinta placenta. Tiesa, gydymo įtaigoje moteris ilgai neužsibuvo.

Nors Lee puikiai atliko savo darbą, jis prisipažino: „Pamačius mirksinčias mėlynas lempas palengvėjo.“

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.