Karališkuoju ženklu pažymėtai garsios poros dukrai – Princesės pravardė

Baleto šokėjai Genadijus Žukovskis (29 m.) ir jo žmona Aleksandra Ivanova (34 m.) iš Baltarusijos ne veltui savo pirmagimę Adeliną vadina Princese. Vilniuje dabar gyvenančios poros dukra gimė balandžio 23-iąją, kaip ir Jungtinės Karalystės princo Williamo (35 m.) bei Kembridžo kunigaikštienės Catherine (36 m.) trečioji atžala – princas Louisas.

Lietuvos operos ir baleto teatro primarijus G.Žukovskis su žmona Aleksandra pirmagimės susilaukė balandžio 23-iąją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos operos ir baleto teatro primarijus G.Žukovskis su žmona Aleksandra pirmagimės susilaukė balandžio 23-iąją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tądien pasaulį išvydo ir karališkasis kūdikis – princas Williamas ir kunigaikštienė Catherine susilaukė trečiosios atžalos Louiso.<br> „Scanpix“ nuotr. 
Tądien pasaulį išvydo ir karališkasis kūdikis – princas Williamas ir kunigaikštienė Catherine susilaukė trečiosios atžalos Louiso.<br> „Scanpix“ nuotr. 
 Lietuvos operos ir baleto teatro primarijus G.Žukovskis su žmona Aleksandra pirmagimės susilaukė balandžio 23-iąją.<br> R.Danisevičiaus nuotr. 
 Lietuvos operos ir baleto teatro primarijus G.Žukovskis su žmona Aleksandra pirmagimės susilaukė balandžio 23-iąją.<br> R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

„Lietuvos rytas“

May 26, 2018, 7:32 PM

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro primarijus G.Žukovskis ir baleto solistė A.Ivanova jau dabar neabejojo, kad Adelina greičiausiai pasirinks balerinos kelią, nes auga būtent tokioje aplinkoje. „Mūsų šeima gyvena baletu“, – po gimdymo tvirtino Adelinos motina.

Princo Williamo ir jo žmonos Catherine šeimoje taip pat buvo nulemta, kad mažasis princas bus žinomas kaip Jo Didenybė Kembridžo princas Louisas.

Naujagimis yra penktas eilėje į sostą po savo senelio princo Charleso, savo tėvo bei vasarą penktąjį gimtadienį švęsiančio brolio George’o ir trejų metų sesers Charlotte.

„Jos Didenybė Kembridžo kunigaikštienė saugiai pagimdė sūnų 11 val. 01 min. (13 val. 01 min Lietuvos laiku). Kūdikis sveria 3,827 kg. Kembridžo kunigaikštis dalyvavo gimdyme. Jos Didenybė ir jos kūdikis jaučiasi puikiai“, – buvo rašoma rūmų išplatintame pranešime.

Baleto šokėjų G.Žukovskio ir A.Ivanovos duktė Adelina pasaulį verksmu pasveikino Vilniaus gimdymo namuose keliomis valandomis vėliau nei Londono privačioje Švč.Marijos ligoninėje gimęs princas Louisas.

Lietuvoje gimusi ir tėvų Princese vadinama mažylė svėrė 3,53 kilogramo – truputį mažiau už karališkąjį kūdikį. Baleto primarijus irgi dalyvavo žmonos gimdyme ir nukirpo virkštelę.

„Su vyru ilgai ruošėmės gimdymui, nes norėjau, kad jis būtų šalia. Todėl lankėme mokymus, kaip taisyklingai kvėpuoti, kaip taisyklingai gimdyti. Viskas susiklostė sėkmingai ir greitai – į gimdymo namus atvykome balandžio 23-iąją 16 valandą 10 minučių ir 16 valandą 37 minutės gimė mūsų Princesė“, – pasakojo A.Ivanova.

G.Žukovskis juokavo, kad žmona tapo rekordininke – nuo atvykimo į ligoninę prabėgus 27 minutėms jie jau tapo tėvais. Išvydęs pirmagimę Genadijus apsiverkė, jam ir dabar sunku žodžiais nusakyti jausmus, kurie apėmė gimus mažylei.

„Šito jausmo neįmanoma su kuo nors palyginti. Nors nemažai vyrų baiminasi dalyvauti gimdyme, manau, kiekvienas turi tai daryti, kai į pasaulį ateina tavo kūdikis“, – įsitikinęs G.Žukovskis.

Baleto primarijaus žmona nei laukdamasi kūdikio, nei jį pagimdžiusi nejuto jokio streso, lyg tai būtų niekaip nepaveikę jos dienotvarkės ar savijautos.

Būdama ketvirtą mėnesį nėščia Aleksandra dar šoko spektakliuose, po to netrukus išėjo atostogų. Bet moteris retkarčiais užsukdavo į teatrą ir kartu su kolegomis lavindavo baleto judesius, darydavo pratimus, nes iškart negalėjo atsisakyti fizinio krūvio.

Balandį G.Žukovskis atliko pagrindinį Konrado vaidmenį naujame spektaklyje „Korsaras“, todėl nerimavo, kad atžala į pasaulį gali pasibelsti kurią nors premjeros dieną, kai jis turės būti scenoje.

Bet taip neįvyko – balandžio 23-ioji, pirmadienis, teatre buvo poilsio diena. „Per poilsio dieną viską suspėjome, ir kitą dieną tėtis išvyko į darbą repetuoti „Korsaro“, – lemtingu atsitiktinumu gimus dukrai džiaugėsi G.Žukovskis.

Jo žmona kone iki paskutinės nėštumo dienos nebuvo atitrūkusi nuo įprastinio ritmo – sekmadienį, balandžio 22-ąją, vedė pamoką Eglės Špokaitės baleto mokykloje Vilniuje.

Genadijus džiaugėsi, kad žmonai nėštumas buvo džiaugsmas, o ne liga, nes ji visą laiką jautėsi puikiai, o gimdymas buvo lengvas ir greitas.

„Jeigu jai patiks baletas, neprieštarausime“, – apie tai, kad baleto šokėjų šeimoje auganti dukra galėtų tapti balerina, užsiminė jos motina.

Tėvas svarstė, kad baleto dukrai nepirš, nes tai turėtų būti jos pasirinkimas.

„Tai sunki profesija, kuri reikalauja daug laiko ir jėgų.

Bet išėjęs po spektaklio nusilenkti žiūrovams ir girdėdamas audringus salės plojimus, supranti, koks tai brangus įvertinimas ir dėl ko ruošei vaidmenį“, – patikino Lietuvos operos ir baleto teatre septintą sezoną šokantis G.Žukovskis.

Prieš atvykdamas į Lietuvą Genadijus dirbo tėvynėje – Baltarusijos nacionaliniame akademiniame operos ir baleto teatre, kuriame susipažino su kolege Aleksandra. Baleto šokėja paskui mylimąjį iš Minsko į Lietuvos operos ir baleto teatrą atvyko po metų.

Siekdamas tarptautinės karjeros G.Žukovskis pirmiausia iš Minsko vyko į baleto šokėjų atrankas keliuose Vokietijos teatruose. Tačiau baltarusis buvo paprašytas luktelėti, nes teatrai tuo metu negalėjo sudaryti sutarčių.

Grįždamas atgal į tėvynę Genadijus užsuko į Lietuvą ir nutarė čia išmėginti savo laimę. Tuo metu G.Žukovskis Vilniuje ir buvo priimtas į Lietuvos operos ir baleto teatrą, čia jis užkopė į karjeros aukštumas.

2015-aisiais G.Žukovskis buvo pripažintas geriausiu baleto solistu – teatro primarijus įvertintas už vaidmenis spektakliuose „Čiurlionis“, „Tristanas ir Izolda“, „Bajaderė“, „Spragtukas“, „Miegančioji gražuolė“, „Eglė žalčių karalienė“.

Peržvelgęs spektaklius, kuriuos šoko Vilniuje, Genadijus aiškino ne pirmais metais tapęs primarijumi – šokėjas kasmet sau kėlė vis didesnius tikslus, kol buvo aukštai įvertintas. Šiuo metu jis džiaugėsi, kad taip sėkmingai susiklostė karjera.

„Kai pradėjau dirbti Vilniuje, man viskas patiko – tenkino sąlygos, žavėjo įdomus repertuaras. Darbas tikrai įdomus, nes laukia daug naujų pastatymų – daug kas atvyksta čia statyti baleto spektaklių. Taip pat čia geras kolektyvas, todėl noriu pasilikti“, – pasakojo Vilniuje šeimą sukūręs G.Žukovskis.

Lietuvos operos ir baleto teatro scenoje primarijus ne kartą šoko tuose pačiuose spektakliuose su A.Ivanova. O balete „Barbora Radvilaitė“ Genadijus ir Aleksandra atliko vyro ir žmonos – Lenkijos karaliaus Žygimanto Senojo ir karalienės Bonos Sforzos – vaidmenis.

Žmonai šokti su savo vyru scenoje reiškė šimtaprocentį pasitikėjimą – juk atsiduri patikimose rankose ir nėra jokios baimės. Tokiu pat pasitikėjimu Genadijus su Aleksandra remiasi ir kasdienybėje. Po aštuonerių metų draugystės baleto šokėjai susituokė pernai vasarą, nes labai norėjo sukurti šeimą ir susilaukti atžalos.

„Vaiko norėjome dar iki vestuvių, bet nutarėme, kas viskas turi klostytis reikiamu eiliškumu – pirmiau santuoka, po to kūdikis“, – tvirtino G.Žukovskis.

Aleksandra patikslino – ji su Genadijumi vestuves atšoko 2017 metų liepos 21 dieną, o kūdikis gimė lygiai po devynių mėnesių ir dviejų dienų.

Adelina – ramus kūdikis, leidžiantis tėvams naktimis pailsėti. Nors Aleksandra kas keturias valandas maitina dukrą, Genadijus naktimis saldžiai miega ir ne visada girdi, kada žmona keliasi.

Dabar, po premjerinių spektaklių, baleto šokėjas grįžta namo išvargęs, tad nenuostabu, kad krinta į lovą miegoti.

Pora jau susimąstė, kad reikėtų planuoti ir antrą atžalą. Abu neabejojo, kad pametinukams būtų smagu augti.

Pora tokiu pavyzdžiu įvardijo buvusį teatro kolegą Nerijų Jušką, kuris prieš septynis mėnesius tapo jau dviejų pametinukų tėvu.

„Vienus metus tikrai būsiu motinystės atostogose“, – užsiminė iki pat gimdymo aktyvios veiklos nestokojusi Aleksandra.

„Po to, žiūrėk, ir antras vaikas atsiras“, – žvelgdamas į žmoną prognozavo Genadijus.

Vilniuje gyvenantys baltarusiai šokėjai džiaugėsi geromis sąlygomis – pora įsikūrusi naujos statybos būste netoli miško, todėl su kūdikio vežimėliu dažnai pasivaikšto gamtoje.

Genadijui nesvetima sutvarkyti namus ar paruošti valgį, nes šių įgūdžių jis įgavo mokydamasis Baltarusijos valstybiniame choreografijos koledže, kuriame nuo dešimties metų sėmėsi baleto paslapčių.

Maladečinos mieste Baltarusijoje gimęs G.Žukovskis dėl baleto anksti turėjo palikti gimtuosius namus ir persikelti į Minską, kur įsikūręs choreografijos koledžas.

Genadijus gyveno bendrabutyje ir, būdamas vaikas, rūpinosi savo buitimi: „Išmokau skalbti, virti valgį ir šokti.“

Minske gimusi A.Ivanova mokėsi toje pačioje baleto šokėjų kalvėje, tačiau tuo metu Genadijaus ir penkeriais metais vyresnės Aleksandros keliai prasilenkė. Jai neteko gyventi bendrabutyje.

Į Baltarusiją aplankyti tėvų sutuoktiniai parvyksta kartą per mėnesį.

„Maladečina arčiau Vilniaus negu Minskas, bet dėl užimtumo teatre negaliu dažniau susitikti su artimaisiais“, – patikino primarijus. Baltarusiams Vilnius tapo antraisiais namais. A.Ivanova net neketino vykti gimdyti į Minską.

„Vilniaus gimdymo namuose suradome gerą gydytoją, kuri priėmė mūsų kūdikį“, – žmonos gimdymu pasidžiaugė vyras.

Aleksandra patikino, kad neretai moterys iš Baltarusijos vyksta gimdyti į Lietuvą, nes čia esą geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.