„Toksikos“ specialistai pasakoja moksleiviams apie pavojingąsias atliekas

Pavojingas atliekas surenkanti ir tvarkanti valstybės įmonė „Toksika“ pakvietė nepriklausomybės šimtmetį Lietuvos mokykloms pasitikti švaresnėms. Įmonė pasiūlė nemokamai surinkti pavojingąsias atliekas iš 100 mokyklų. Be to, „Toksikos“ specialistai pasiryžo atvykti į mokyklas ir surengti ekologijos pamokas, kuriose pasakojama apie pavojingąsias atliekas, susidarančias buityje, ir jų tinkamą tvarkymą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2018, 9:05 AM

„Toksika“ yra viena didžiausių ir moderniausių pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovių Lietuvoje, turinti pavojingųjų atliekų deginimo įrenginį ir pavojingųjų atliekų sąvartyną.

„Nusprendėme kreiptis į jaunąją kartą ir edukaciją pradėti nuo mokyklos suolo, kad požiūris į atsakingą pavojingųjų ateliekų rūšiavimą ir tvarkymą prasidėtų dar mokykloje ir moksleivių namuose“, – teigė „Toksikos“ generalinis direktorius Arūnas Dirvinskas.

„Toksika“ sulaukė daugiau nei 100 paraiškų surinkti pavojingąsias atliekas iš mokyklų. Viena pirmųjų mokyklų, į kurią nuvyko „Toksikos“ specialistai, buvo Vilniaus Žirmūnų gimnazija. Iš čia „Toksikos“ atstovai surinko ir išvežė chemijos pamokose susidariusias pavojingąsias atliekas, naudotas laboratoriniams darbams.

Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje „Toksikos“ specialistai susitiko su gimnazistais ekologijos pamokoje.

„Nesitikėjome, kad moksleiviai tiek daug žino apie ekologiją, chemines medžiagas ir jų pavojingumą. Papasakojome, kaip pavojingosios atliekos tvarkomos Lietuvoje, ir sulaukėme daug aktualių klausimų. Moksleiviai domėjosi atliekų laidojimu sąvartyne, rūpinosi, ar tikrai saugu tokiu būdu saugoti pavojingąsias medžiagas ilgą laiką. Sulaukėme klausimų ir dėl atliekų deginimo, atliekų šalinimo procesų. Aptarėme, kokias specialybes reikėtų studijuoti norintiems dirbti pavojingųjų atliekų tvarkymo srityje“, – pasakojo „Toksikos“ Šiaulių filialo laboratorijos vedėja Rita Paukštė.

R.Paukštės teigimu, „Toksika“ sulaukė nemažai prašymų atvykti į mokyklas ir surengti ten ekologijos pamokas. Bendrovės specialistai pasižadėjo aplankyti 10 mokyklų ir papasakoti moksleiviams apie pavojingąsias atliekas bei jų tinkamą sutvarkymą.

„Kai paskelbėme, kad priimame moksleivių ekskursijas „Toksikos“ įmonėje ir papasakojame apie pavojingųjų atliekų sutvarkymą, norinčiųjų apsilankyti skaičius viršijo visus mūsų lūkesčius. Nors bendrovė buvo pažadėjusi surengti 10 ekskursijų, po tokio didelio susidomėjimo nusprendėme priimti visas mokyklas, kurios nori apžiūrėti įmonę Šiaulių rajone“, – sakė „Toksikos“ atstovė.

Anot jos, pavojingąsias atliekas „Toksika“ iš mokyklų surinks ir ekskursijas įmonėje priims iki šių metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.