Prie sostinės rotušės žadamas įspūdingas reginys

Tarptautinė vaikų gynimo diena Vilniuje bus pažymėta ne vienu gražiu ir prasmingu renginiu. Tačiau vienas iš jų bus ypač spalvingas. Šalia sostinės rotušės į dangų pakils ant vėliavinio audinio atspausdintas talentingų vaikų iš Kelmės specialiosios mokyklos bei Kelmės „Kražantės“ progimnazijos darbas, atliktas ypatinga vektorinės tapybos technika.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 12:14 PM, atnaujinta Sep 22, 2021, 6:29 PM

Birželio 1 d. 11 val. piešinys bus nešamas nuo Katedros aikštės Pilies ir Didžiąja gatvėmis iki rotušės, kur atnešus bus pakeltas į dangų padedant aitvarų leidėjams iš Vilniaus.

Kitas 7 m pločio ir 5 m aukščio piešinys visą dieną kabės ant rotušės kolonų, taip perduodant žinią Lietuvai ir pasauliui, kad net ir vaikai su negalia gali sukurti stebuklus.

„Padėkite jiems tapti matomais ir reikalingais“, – ragina šių vaikų vektorinio piešimo ir fotografijos pagrindų būrelio vadovas, atsidavęs pedagogas Valdas Kančauskas, ragindamas visus vilniečius ir miesto svečius prisijungti prie eisenos, taip palaikant vaikus.

Nešimo ceremonijoje, be vaikų ir jų mokytojo, dalyvaus ir Amerikos, Kanados, Norvegijos, Estijos, Švedijos ir kitų ambasadų Lietuvoje diplomatiniai atstovai, Vilniaus miesto savivaldybės atstovai, Kelmės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Albertas Brazas.

V.Kančausko auklėtiniai, kurių dalis turi sunkią fizinę ir protinę negalią, jau yra surengę ne vieną savo vektorinės tapybos darbų parodą, sulaukę ir LR prezidentės Dalios Grybauskaitės dėmesio.

Portalo lrytas.lt skaitytojai visą gegužės mėnesį galėjo grožėtis šių vaikų darbais ir už juos balsuoti, rinkdami pačius gražiausius. Trijų daugiausiai balsų surinkusių darbų autoriai bus apdovanoti birželio 1 d. renginyje prie rotušės specialiais lrytas.lt įsteigtais prizais.

Vektorinės tapybos, arba taškavimo, technika yra kompiuterinė, bet primena įprastą tapybą ir reikalauja daug kruopštaus darbo.

Kelmės specialiojoje mokykloje, kur ugdomi vaikai su didele ir labai didele protine ir fizine negalia, šios piešimo technikos būrelis veikia jau 7 metus, o prieš 5 mėnesius toks būrelis atsirado ir Kelmės „Kražantės“ progimnazijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.