5 būdai be žodžių parodyti vaikams, kad juos mylite

Žinoma, kad savo vaikus mes mylime. Nuo pat tos akimirkos, kai jie pirmą kartą išvysta pasaulį, prižadame sau, kad juos ginsime, saugosime ir jais rūpinsimės. Tačiau kartais sunku įrodyti savo meilę, neištariant tų trijų žodelių.

 Leiskite savo vaikams suprasti, kad jie yra svarbiausi jūsų gyvenime.<br> 123rf nuotr.
 Leiskite savo vaikams suprasti, kad jie yra svarbiausi jūsų gyvenime.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 1:18 PM

Štai keli dalykai, kuriuos kasdien darydami leisime savo vaikams suprasti, jog juos tikrai mylime.

1. Išklausykite juos

Mūsų vaikai nori mums tiek daug papasakoti, tačiau mes patys ne visada turime laiko juos išklausyti. Esame taip įnikę į savo asmeninius gyvenimus ir nė nesusimąstome, kokie žodžiai sklinda iš jų lūpų.

Nors dauguma dalykų tikrai nėra reikšmingi, jų nesiklausydami galime netyčia neišgirsti itin svarbių sakinių ir žodžių, todėl neverta apsimesti, jog klausotės, o padėjus telefoną į šalį bent kartą juos išklausyti.

2. Leiskite jiems būti vaikais

Ar pamenate savo vaikystę, kuomet iš pat ryto išėję į kiemą namo sugrįždavote tik vėlyvą popietę? Į mokyklą eidavote pėsčiomis, po pamokų rinkdavotės pas draugus, namo grįždavote purvinais drabužiais, tačiau galvose niekaip netilpdavo įspūdžiai.

Šiais laikais vaikai yra labai užimti bei kruopščiai prižiūrimi. Būtent dėl tos priežasties jie tampa mažomis stresą patiriančių savo tėvų versijomis. Suteikite savo atžaloms daugiau laisvės, padėkite suprasti, ką reiškia nuobodžiavimas ir kaip svarbu užsiimti įdomia veikla. Leiskite jiems nusibrozdinti kelį ir toliau žaisti. Kol gali, leiskite jiems būti vaikais, o suaugusių žmonių veiklomis užsiimti jie dar turės laiko.

3. Būkite suaugusiu žmogumi

Kuomet bendraujate su savo atžalomis, nesielkite kaip vaikas. Ką tai reiškia?

Jei jūsų vaikas užsiožiavo, jį suerzino ar supykdė, jokiu būdu jam neatsakykite tuo pačiu. Esate suaugęs žmogus, turite daugiau patirties, todėl ir elkitės atitinkamai. Prieikite prie savo vaiko, nuraminkite jį, paguoskite ir apkabinkite. Taip greitai suvaldysite situaciją ir geriau pasijausite ne tik jūs, bet ir nuskriaustasis.

Būkite suaugusiu, padėkite savo vaikui pažinti pasaulį ir veskite jį už rankos geresnio gyvenimo link.

4. Nesumenkinkite jų svajonių

Skatinkite savo vaikus svajoti, nesumenkinkite jų troškimų, kad ir kokie nerealistiški ar sunkiai įgyvendinami jie būtų. Liepkite jiems iš gyvenimo pasiimti kaip įmanoma daugiau, tačiau tuo pat metu jų nespauskite.

Vaikui svarbiausia žinoti, kad jo tėvai jį palaiko.

5. Jie turi tapti jūsų prioritetu

Leiskite savo vaikams suprasti, kad jie yra svarbiausi jūsų gyvenime ir dėl jų esate pasiryžę paaukoti net karjerą, santykius ar sveikatą.

Nors tai skamba labai baisiai, šiame nelabai gražiame pasaulyje gyvenantys vaikai žinos, kad esate žmogus, kuriuo jie visuomet gali pasikliauti ir pas kurį visuomet jausis saugiai. Juk saugumo jausmas yra geriausia dovana, kokią tik gali kas nors įteikti.

Savo meilę vaikams įrodykite ne vien tik žodžiais, bet ir darbais ar smulkiais gestais. Taip elgdamiesi padėsite jiems tapti laimingais, sveikais, gerai prisitaikiusiais ir visiškai subrendusiais bei savarankiškam gyvenimui pasiruošusiais žmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.