Vaikų susilaukti negalėjusi pora pasiekė įspūdingą rekordą

Niekaip pastoti negalėjusi pora per dvejus metus susilaukė net penkių vaikų. Kaip tai įmanoma? Iš pradžių vilties turėti vaikų netekę Mallory Jo (27 m.) ir Michaelas (30 m.) Williamsai sužinojo, kad įvaikinimo agentūra leidžia jiems pasiimti du berniukus, o po to, pasitelkus pagalbinį apvaisinimą, moteris pastojo ir pagimdė tris sveikas trynukes.

 Bevaikė pora tapo 5 vaikų tėvais.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Bevaikė pora tapo 5 vaikų tėvais.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-01 14:33

Po net dvejus metus trukusių bandymų natūraliai pastoti pora atsidūrė įvaikinimo agentūros sąrašuose. Jie laukė, kol biologinės berniukų motinos baigs bylinėtis teismuose ir bus išsiaiškinta, ar jos gali tinkamai pasirūpinti savo atžalomis.

Lankydami berniukus ir vaikščiodami po teismus, JAV gyvenantys Mallory su Michaelu vis neprarado vilties pastoti pagalbinio apvaisinimo būdu. Iš begalinio noro turėti didelę šeimą jie išbandė įvairiausius būdus. Nepavykus gyvo embriono perkėlimo procesui, gydytojai porai pasiūlė išbandyti panašų, bet šiek tiek kitokį apvaisinimo būdą, kurio metu į moters gimdą perkeliamas užšaldytas embrionas.

Pastarasis pavyko sėkmingai. Mallory ir Michaelas neslėpė džiaugsmo sužinoję, kad pagaliau turės vaikų, tačiau nė nenumanė, kad jų šeimoje iškart atsiras ne vienas mažylis.

Toks buvo jų likimas

„Galėjau kontroliuoti kiekvieną savo gyvenimo aspektą, išskyrus nėštumą. Nuo pat tada, kai pradėjome susitikinėti, Michaelas ir aš visuomet norėjome įsivaikinti, tad niekaip nepavykstant pastoti supratome, kad toks yra mūsų likimas. Nusprendėme, kad norime padėti mūsų regione gyvenantiems vaikams, tad užpildėme paraišką vaikų, kuriuos vėliau turėsime galimybę įsivaikinti, globai. Gerų žinių laukėme net pusę metų, kol vieną dieną gavome skambutį iš įvaikinimo agentūros. Ji pranešė, jog mus norėtų supažindinti su aštuonių mėnesių amžiaus berniuku Chase‘u“, – portalui Dailymail.co.uk pasakojo Mallory.

Tąkart pora Chase‘ą priglaudė tik 48 valandoms, po kurių mažylis grįžo pas savo biologinę motiną. Tai labai nuliūdino apie vaikus svajojusią jauną šeimą.

Tačiau nepraėjus nė trims dienoms, Mallory ir Michaelas sulaukė dar vieno skambučio. Šį kartą jiems buvo siūloma laikinai priglausti šešių savaičių mažylį Dylaną.

„Aplankėme jį ligoninėje, kur jo organizmas buvo valomas nuo įvairių kenksmingų medžiagų. Mudu iškart jį pamilome, – tęsė moteris. – Tačiau tai buvo ne vienintelė džiugi žinia mums. Po kelių dienų su mumis vėl susisiekė įvaikinimo agentūra ir pranešė, kad Chase‘o mamos teismo data buvo perkelta ir jie mums pasiūlė vėl juo pasirūpinti. Nė nedvejoję sutikome.“

Baimė, jog vaikus teks atiduoti

Per septynias dienas iš bevaikės šeimos į dvi atžalas auginančius tėvus virtę Mallory ir Michaelas jautėsi šiek tiek keistai. Su Chase‘u ir Dylanu juodu elgėsi kaip su savais vaikais, tačiau moteris jautė baimę, kad kažkada ateis diena ir berniukus reikės atiduoti biologiniams tėvams.

Tad vyras ir žmona neatsisakė minties susilaukti savo vaikų ir toliau tęsė pagalbinio apvaisinimo procedūras. Dėl to Mallory teko įveikti adatų ir kraujo baimę. Net ir po daugybės bandymų pora neišgirdo gerų žinių.

„Kiekvieną mėnesį sulaukusi mėnesinių labai nusivildavau. Tikėdamasi, kad tai padės, visiškai atsisakiau alkoholio ir kofeino. Jausdavausi kalta, jog vienas vakaras mieste su draugėmis galbūt tapo priežastimi, kodėl nepasisekė pastoti. Išbandžiau įvairias priemones: nuo natūralių žolelių ir vitaminų iki vizitų pas profesionalius gydytojus. Nei mano, nei mano vyro organizme jie nerado nieko, kas galėtų trukdyti susilaukti vaikų. Prieš pasiryžtant pagalbiniam apvaisinimui, susilaukti vaikų aš ir Michaelas bandėme net trejus metus“, – pasakojo moteris.

Išgirdę žinią pradėjo juoktis

Galiausiai, 2017-ųjų rugsėjį, užšaldytam embrionui tinkamai „prigijus“, Mallory pagaliau tapo nėščia.

„Nė nepamenu, kiek kartų sakėme, jog mums nerūpi vaikų skaičius. Svarbiausia, kad aš pastočiau, – sakė ji. – Tiesa, naktį prieš ultragarso tyrimą pamaniau, jog patyriau persileidimą. Visą naktį verkiau ir nemiegojau. Gydytoja telefonu liepė nusiraminti. Ji nemanė, kad aš netekau kūdikio, bet aš buvau pasiruošusi blogiausiam.“

Kitą dieną pora sužinojo, jog laukiasi trynukų. Tai išgirdę jie negalėjo nustoti juoktis ir džiaugtis.

„Nėštumo metu nepatyriau jokių komplikacijų, o šių metų gegužės 7 dieną atlikus cezario pjūvį susilaukėme trijų mergaičių – Avery Jo Williams, Emery Jo Williams ir Bradley Jo Williams“, – dalijosi Mallory.

Be to, birželio 29 d. juodu oficialiai įsivaikino Dylaną ir Chase‘ą. Ilgai svajoję apie vaikus Mallory ir Michaelas pagaliau po savo stogu turi didžiulį būrį atžalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.