Neįtikėtinos istorijos: motinos, iki pat gimdymo neįtarusios apie nėštumą

Kad laukeisi sužinoti tik prasidėjus gimdymui – ne toks ir retas reiškinys. Vienos moters kūdikis pasaulį išvydo tiesiog tualete.

 15 minučių - tiek laiko pora teturėjo apsiprasti su žinia, jog vėl taps tėvais.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
 15 minučių - tiek laiko pora teturėjo apsiprasti su žinia, jog vėl taps tėvais.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
 Nėštumo metu moteriai netgi neaugo pilvas.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
 Nėštumo metu moteriai netgi neaugo pilvas.<br> "123rf.com" asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 7:14 PM

Kelios austalietės mamos pasidalijo savo istorijomis su portalu „Dailymail“. Jas vienijanti detalė: visos apie savo nėštumą nežinojo iki pat gimdymo.

Lara Vrkic eidama į tualetą pajuto pilve keistus skausmus. Visai netrukus ji pagimdė sūnelį.

„Dieną prieš jam gimstant aš pradėjau dirbti naujame darbe. O visą gimdymo dieną jaučiausi prastai, mane pykino, maniau, apsivemsiu. Vos nuėjau į higienos kambarį, kūdikis gimė tiesiai į klozetą. Pamenu, rėmiausi rankomis į sienas ir nesupratau, kas ką tik įvyko. Buvo labai keista“, – prisiminė Lara.

Tuo metu jai buvo vos daugiau kaip 20 metų. Sutrikusi dėl netikėto gimdymo jauna moteris pradėjo šauktis savo tėvo. Jis atskubėjo ir iškvietė pagalbą.

„Niekada iki tol nebuvau laikiusi rankose kūdikio. Paramedikai sakė: „Štai, imkite savo lėliuką.“ O aš atsakiau: „Nežinau, kaip.“ Pasakiau, kad jiems teks mane pamokyti, kaip laikyti naujagimį“, – pasakojo moteris.

Kaip bebūtų keista, nėštumo metu Lara nepatyrė jokių įprastų nėštumo simptomų – netgi neaugo pilvas.

„Nė neįtariau, kad laukiuosi. Visą tą laiką man reguliariai vyko menstruacijos. Priaugau šiek tiek svorio, bet pasirodo, tai buvo lygiai tiek, kiek svėrė mano sūnus. Taigi, storesnė netapau. Neurėjau ir pilvuko – gal tik atrodė, kad jau nepakenktų šiek tiek pasportuoti“, – sakė ji.

Kontraceptikai ir alkoholis

Lara nebuvo vienintelė motina, kurią nustebino kūdikio gimimas. Studentė Megan Bradford atskleidė, kaip vos kelias savaites iki gimdymo ji dar vartojo alkoholį, mat nė nenujautė esanti nėščia.

Atliktas nėštumo testas buvo neigiamas. Moteris vartojo kontraceptines tabletes. Bet vieną rytą pabudo nuo ypatingai stiprių pilvo skausmų.

Ji nuskubėjo į ligoninę, kurioje ultragarsas atskleidė Megan gimdoje esantį dar ne iki galo išnešiotą kūdikį. Nepaisant nėštumo metu vartoto alkoholio, lėliukas gimė sveikas, 3,49 kg svorio.

„Negyvenau kažkaip beprotiškai ir nenusigėrinėjau. Tačiau kaskart, kai jau būdama nėščia (ir to nežinodama) vartojau alkoholį, atrodė, jog mano kūnas jį atmeta – apsivemdavau“, – prisiminė Megan.

Kelios minutės pakeitė gyvenimą

Trečios mamos istorija ne mažiau įspūdinga. Jayde Lawrence sužinojo turėsianti kūdikį likus vos 15 minučių iki jo gimimo.

Prasidėjus draskantiems pilvo skausmams, 27-erių mergina pamanė, kad jai trūko apendiksas.

„Verkiau ir sakiau savo vaikinui, kad kažkas man tikrai negerai. O jis atsakė, kad mano pilvas atrodo smarkiai ištinęs ir galbūt man trūko apendiksas. Pasakė, kad turiu skubiai vykti į ligoninę“, – pasakojo moteris.

Ligoninėje gydytojas porai pranešė, kad moteris laukiasi antro vaiko. Gimdymas buvo tikra staigmena, mat du nėštumo metu daryti testai buvo neigiami. Taip pat Jayde nejuto jokių nėštumo požymių.

„Labai sunku suvokti, kas vyksta. Per 15 minučių iš žmogaus, gulinėjusio sau lovoje, virsti gimdančia mama. Ir džiaugiesi tuo mažu stebuklu, kurį nė nežinojai sukūręs“, – sakė Jayde.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.