Tamsioji motinystės pusė: kodėl moterys gailisi susilaukusios vaikų

„Būčiau kur kas laimingesnė, jei neturėčiau vaikų“, – taip internete moterys atskleidė besiilginčios savo senojo gyvenimo. Virtualios išpažintys parodė, kad yra ne viena motina, apgailestaujanti dėl savo sprendimo kurti šeimą.

Moterys teigė mylinčios savo vaikus, bet nemėgstančios pačios motinystės.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Moterys teigė mylinčios savo vaikus, bet nemėgstančios pačios motinystės.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2018, 5:14 PM

Kaip rašoma portale „Dailymail“, internete pasirodžiusi diskusija pritraukė viso pasaulio mamų išpažintis. Anonimėmis galėjusios išlikti mamos kalbėjo itin atvirai. Nors dauguma mamų tvirtino mylinčios savo vaikus, jos neneigė ir visa apimančio motinystės vargo.

Interneto forume užduotas klausimas skambėjo taip: „Ar kada nors gailitės, jog turite šeimą?“

Viena moteris atsakė: „Nuoširdžiai – taip. Visą laiką, kiekvieną dieną. Žinau, kad daug kam šis mano įrašas nepatiks, tad prieš tęsdama noriu pabrėžti: myliu savo sūnų labiau už viską pasaulyje ir stengiuosi būti geriausia mama, kokia tik galiu. Niekada nežvelgiu į jį su apgailestavimu, sūnus – visas mano pasaulis.

Bet man buvimas mama labai nepatinka. Nežinau, ar suprantamai šneku, bet man nepatinka pati tėvystė, motinos rolė iš esmės.“

Kita jai pritarė: „Gailiuosi kelis kartus per dieną. Taip pat kelis kartus per dieną jaučiu ir didelę meilę. Man patinka mano vaikai – tiesiog nepatinka būti mama.“

Viena moteris džiaugėsi dabar galvojanti kitaip, tačiau prisiminė neseniai patyrusi tą patį.

„Dabar jau nesigailiu. Bet iki šiol gan ilgai gailėjausi sprendimo kurti šeimą. Pasirodo, gyvenimas prirakintai grandine – ne man. Stengiausi kaip galėjau ir sūnus išaugo neblogu žmogumi. Tačiau būčiau buvusi kur kas laimingesnė, jei gyvenimą būčiau nugyvenusi be vaikų“, – atviravo ji.

Kelios moterys pasidalijo patirtimi, kaip iš pradžių nemokėjusios būti mamomis vėliau įgudo atlikti šį vaidmenį. Nepaisant to, jos teigė, kad visada kiek gailėjosi gyvenimo, kuriuo džiaugėsi iki vaikams gimstant.

„Dukra – visas mano pasaulis. Myliu ją kiekviena savo kūno ląstele. Tačiau vis vien šiek tiek gailiuosi ją pagimdžiusi. Mano gyvenimas dabar 100 proc. kitoks nei buvo anksčiau ir prie to buvo sunku prisitaikyti.

Dukrytei beveik treji, o aš tik dabar pradedu į save sugrįžti. Atidaviau save motinystei ir žindymui. Nors tai gražu, bet nelengva“, – pasakojo viena komentatorė.

Gaila ne vaiko – vyro

Kai kurios teigė esą natūralu gailėtis, visi esame žmonės.

„Susilaukti vaikų – didžiulis gyvenimo pokytis. Kai kuriomis dienomis net geriausi vaikai užknisa. Myliu dukrą visa širdimi ir pasiilgstu jos, kai nenakvoja namie. Bet tikrai yra buvę akimirkų, kai jaučiau didžiulę nostalgiją savo buvusiam gyvenimui“, – neslėpė kita moteris.

Vis dėlto, daugiausia komentavusiųjų teigė niekuomet nesigailėjusios sprendimo turėti vaikų. Kai kurios gailėjosi tik santykių su vaikų tėčiais: „Nesigailiu susilaukusi vaiko. Bet gailiuosi, kad jo norėjau taip stipriai, jog susilaukiau su žmogumi, su kuriuo nemačiau santykių ateities. Esu vieniša mama ir to nesigailiu, bet mano sūnus nusipelnė tikrai daugiau nei vien biologinio tėvo.“

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.