Penktajame dvynių konkurse „Twins Peak 2018” laukiama net dviejų ketvertukų!

Į penktus metus rengiamą jubiliejinį dvynių konkursą „Twins Peak 2018”, skirtą mūsų šalies nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiui, simboliškai kviečiama net 100 dvynių, trynių ir net ketvertukų iš visos Lietuvos. Ketinimus dalyvauti smagiame renginyje patvirtino net du mūsų šalies ketvertukai – vilniečiai Gancevičiai ir radviliškiečiai Pranskevičiai!

 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 11:15 AM

2013 m. vasario 22-ąją Aurelijos ir Regimanto Pranskevičių šeimoje gimęs ketvertukas šįmet taip pat kaip ir dvynių konkursas „Twins Peak 2018” atšventė savo penktąjį gimtadienį.

„Tai bus puiki proga pamatyti tiek daug dvynukų ir trynukų vienoje vietoje”, – organizatorių kvietimu džiaugėsi tik šiemet apie dvynių konkursą sužinoję ketvertuko tėveliai. Juo labiau kad jubiliejinis dvynių festivalis vyks CUP 1-ajame aukšte tik ką atidarytoje interaktyvių žaidimų ir nuotykių erdvėje „Future Live”.

Paprašyta prisiminti apie savojo ketvertuko laukimą, daugiavaikė mama šypsojosi. „Nėštumo pradžioje matėsi tik trys lėliukai, pasakojo moteris. – Kai sužinojome, kad laukiame išsyk net keturių vaikučių, gerokai nustebome, tačiau laimės buvo dar daugiau.”

Ketvertuko mama minučių tikslumu išvardijo vaikų gimimą: „Pirmasis gimė Arijus – 2.49 val., tada 2.50 val. Arnas ir Matas, o 2.51 val. gimė Liepa”.

Nors ir gimę kartu, vaikai nėra identiški, tačiau, anot mamos, vis vien labai panašūs. Bet tik ne savo būdu.

„Vaikų charakteriai labai skirtingi. Arijus ramesnis, labai meilus. Jis stengiasi prisivyti brolius, todėl mėgdžioja juos. Arnas – rimtas vyrukas, prakalbint jį sunku, jis domisi vyriškais darbais, yra tikras tėčio pagalbininkas. Matas – mūsų „aktorius“, jis muzikalus, labai mėgsta dainuoti, vaidinti ir … maivytis, jo visur pilna, – apie sūnus meiliai pasakojo mama. – Liepa kukli, bet labai mėgsta dainuoti ir šokti, žinoma, jai labai patinka ir visi moteriški reikaliukai, mergaitė mėgsta ir nagučius pasigražinti, ir pasikvėpinti.”

Ketvertuko mama sako, kad, kaip ir visi broliai ir seserys, vaikai retsykiais ir pykstasi, ir pešasi, ir konkuruoja dėl tėvų dėmesio.

„Bet tikrai daugiau yra tų dienų, kai jie gražiai sutaria ir rūpinasi vienas kitu”, – kalbėjo A.Pranskevičienė, kurios ketvertukas dažnai susilaukia išskirtinio dėmesio.

Ketvertukų Lietuvoje labai mažai. Skaičiuojama, kad ketvertukas gimsta maždaug kartą iš pusės milijono atvejų. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, nuo 1932 m. Lietuvoje užregistruoti tik 8 ketvertukai. Ketvertukai gimė 1969 m. Šilutės rajone, 1998 m. – Vilniuje. Keturi ketvertukai jau gimė po 2000-ųjų – pirmasis naujojo amžiaus ketvertukas – 2001 m. kovo 6 dieną gimę trys broliai ir sesuo Gancevskiai. 2013 m. vasario 22 d. išsyk keturių atžalų susilaukė Pranskevičių šeima iš Radviliškio. 2015 m. šeima iš Tauragės susilaukė keturių mergaičių. Šių metų spalio 18 d. Lietuvą nudžiugino dar vienas neįprastas jaunos panevėžiečių šeimos pagausėjimas – šaunus ketvertukas – trys berniukai ir mergaitė gimė Kauno klinikose.

Penkerių metų sukaktį švenčiantį renginį „Twins Peak 2018” jau sunku vadinti vien tik dvynių konkursu, kadangi jame dalyvauja ne tik gausybė dvynių porų, bet ir trejetukai, ir net ketvertukai. Konkursas svečių sulaukia ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Norvegijoje, Airijoje, Anglijoje, Ispanijoje, JAV, Švedijoje, Olandijoje bei kitose užsienio šalyse gyvenančių lietuvių šeimų, auginančių gamtos fenomenu laikomus vaikučius – dvynukus ar trynukus.

Pernai konkursą praturtino unikalusis Lietuvos ketvertukas – 17-mečiai trys broliai ir sesuo Gancevskiai – Robertas, Danielius, Augustinas ir Evelina. Muzikalūs jaunuoliai, pasirinkę menininkų kelią, renginyje atliko karštų publikos aplodismentų sulaukusius muzikos kūrinius.

Visi keturi jaunuoliai mokėsi Vilniaus muzikos mokykloje „Lyra”, smuikavo, tačiau neseniai jų keliai šiek tiek išsiskyrė – Evelina ir Danielius įstojo į Balio Dvariono muzikos mokyklą, Evelina mokosi klasikinio dainavimo, Danielius toliau smuikuoja. Robertas muzikos mokosi Broniaus Jonušo muzikos mokykloje, o jaunėlį Augustiną patraukė piešimas ir tapyba – jis įstojo į Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklą.

„Pernai, ketvirtajame dvynių konkurse su sese dvyne Erika pajuokavome, kad kitąmet būtų gražu, jog Lietuvoje simboliškai gimtų penketukas, tuomet būtinai juos pasikviestume į penktąjį dvynių konkursą, – prisiminė renginio „Twins Peak 2018” organizatorė Aurika Merkienė. – Tačiau gamtoje tokie stebuklai nutinka ypač retai. Jei net ketvertukas gimsta maždaug kartą iš pusės milijono atvejų, tad penketuko tikimybė Lietuvoje išvis neįtikėtina. Tačiau džiaugiamės, kad ir tokie stebuklai vis dar nutinka mažoje mūsų šalyje. Na, o mes pasistengsime, kad šie unikalūs vaikai neliktų be dėmesio ir kviesime juos į visas savo šventes.”

Penktasis, jubiliejinis renginys vyks išskirtinėje erdvėje – vienintelėje Lietuvoje interaktyvioje nuotykių ir pramogų erdvėje „Future Live“. Pojūčiai, įspūdžiai ir stebuklai – magiškas trejetas, bene taikliausiai apibūdinantis „Future Live“. Visai šeimai skirta pramoga nukels į spalvingą ateities planetą, pilną paslaptingų gyventojų, augalų ir gyvūnų, bei mokys kurti ir pažinti, linksmins ir džiugins šventės dalyvius.

Dvynių konkursą „Twins Peak” jau penktus metus Vilniaus prekybos centras CUP ir portalas lrytas.lt. Dvynukai, trynukai ir netgi ketvertukai iš visos Lietuvos ir visi lietuvaičiai iš užsienio šalių iki lapkričio 23 d. kviečiami siųsti dvynių nuotraukas ir registruotis portale lrytas.lt , ČIA už jas ir balsuojama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.