Paauglei prasidėjo mėnesinės – prie jos buvusio berniuko poelgis nustebino

Juokas ir patyčios – dažna paauglių reakcija į kito bėdas? Nebūtinai. Vienas paauglys berniukas visus sujaudino, padėdamas klasės draugei, kuriai netikėtai prasidėjo menstruacijos.

 Berniukas labai taktiškai padėjo nepatogioje situacijoje atsidūrusiai paauglei.<br> 123rf nuotr.
 Berniukas labai taktiškai padėjo nepatogioje situacijoje atsidūrusiai paauglei.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2018, 12:41 PM, atnaujinta Oct 31, 2019, 5:42 PM

Dauguma žmonių sutiks, kad pirmųjų mėnesinių pradžia retai išpuola tinkamu metu. Priklausomai nuo to, ką žmogus vilki, gali pasimatyti ir dėmės. Nors menstruacijos – normali kūno funkcija, paaugliai dėl jų gali jaustis nejaukiai.

Tačiau kai vienas berniukas pastebėjo bendramokslę draugę ištikusią „bėdą“, jis pasielgė žmogiškai. Mergaitės mama internete aprašė situaciją.

„Važiuojant autobusu namo, mano dukrai prasidėjo mėnesinės. Metais vyresnis berniukas, kurio ji gerai nė nepažįsta, pasitraukė ją į šalį. Jis į ausį pašnabždėjo, kad dukrai ant kelnių yra dėmė, ir davė savo megztinį – tam, kad apsirišusi jį aplink liemenį dukra galėtų išlipti iš autobuso.

Paskui dukra pasakojo, kad jai buvo nesmagu priimti tą pasiūlymą, tačiau berniukas reikalavo paimti megztinį – sakė turintis sesių, todėl viskas gerai.

Jeigu jūs – to berniuko mama, noriu pasakyti ačiū! Auklėjate jį teisingai! Apie šių dienų jaunimą girdime tiek daug, kad tenorėjau pasidalinti kažkuo pozityviu“, – rašė mama.

Skaičiusieji jos įrašą labai džiaugėsi dėl tokio pozityvumo.

„Koks šaunus vaikis. Svarbu mokyti berniukus apie mergaičių kūnus ir atvirkščiai. Iš supratimo kyla atjauta“, – rašė viena komentatorė.

„Štai kaip turėtume auginti savo sūnus ir dukteris“, – pritarė kitas vartotojas.

Ši istorija – klasikinis pavyzdys, kaip svarbu mokyti vaikus žvelgti už lyties ribų ir pagarbiai bei atjaučiančiai bendrauti su vaiku. Pasaulio tėvai – įsidėmėkite.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė

Turinys pirmą kartą publikuotas 2018 metų lapkričio 22 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.