„Maximos“ stipendijos sustiprina moksleivių ryžtą siekti aukštumų

Atkaklus darbas ir ryški svajonė gali nutiesti kelią į Kembridžo universitetą ar ant Europos plaukimo čempionato pakylos. „Lietuvos Maximalistai“ šiemet – gausybę talentų puoselėjantys vaikai ir jaunuoliai, kuriuos vienija atkaklus darbas, tikslo siekimas ir didelės svajonės. Net 74-iems „Lietuvos Maximalistams“ šiemet padeda 60 tūkst. eurų stipendijų fondas, kurį skyrė lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“.

 „Lietuvos Maximalistai“ – moksleiviai iš visos Lietuvos, visus juos vienija beribis žinių troškimas.<br> „ Maxima“ asmeninio archyvo nuotr.
 „Lietuvos Maximalistai“ – moksleiviai iš visos Lietuvos, visus juos vienija beribis žinių troškimas.<br> „ Maxima“ asmeninio archyvo nuotr.
 „Lietuvos Maximalistai“ – moksleiviai iš visos Lietuvos, visus juos vienija beribis žinių troškimas.<br> „ Maxima“ asmeninio archyvo nuotr.
 „Lietuvos Maximalistai“ – moksleiviai iš visos Lietuvos, visus juos vienija beribis žinių troškimas.<br> „ Maxima“ asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 10:21 AM

Kartu su Lietuvos moksleiviais – jau 16 metų

„Jau 16 metų ieškome vaikų, kurių talentams galime padėti skleistis, ir kasmet jie vis nustebina savo svajonėmis bei siekių platumu. „Lietuvos Maximalistai“ – moksleiviai iš visos Lietuvos, visus juos vienija beribis žinių troškimas, maksimalūs tikslai, neįtikėtinas ryžtas ir įkvepiantis atkaklumas, o visa tai vainikuoja nuostabūs rezultatai. Didžiuojamės galėdami skatinti moksleivius siekti dar didesnių aukštumų“, – sako „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Šiais metais „Lietuvos Maximalistais“ mokslo, muzikos, kūrybos ir meno, sporto, visuomeniškumo, ekologijos, inovacijų ir nuolatinio pažangumo srityse stengėsi tapti daugiau nei 500 vaikų. Stipendijas pavyko laimėti 74 Lietuvos moksleiviams. Jauniausia „Lietuvos Maximalistė“ šiemet – vos septynerių šokėja, o vyriausias – jau Kembridžo (Didžioji Britanija) universiteto pirmakursis.

Beveik 30 jų laimėtojais tampa antrą kartą, keturi jaunieji talentai „Lietuvos Maximalistų“ stipendiją gaus jau trečiąjį, o dvi moksleivės – jau ketvirtąjį sykį. Du mokslo srities stipendijų, dėl kurių rungėsi net 138 vaikai, laimėtojai kitąmet studijuos Kembridže, kiti du svajoja apie studijas ten ateityje.

Didžiuojasi Lietuva

Jauniausia šių metų stipendininkė pirmokė šokėja iš Šiaulių Darmilė Bosaitė pripažįsta, kad be šokių negalėtų gyventi. „Labiausiai mėgstu šokti, mama pasakojo, kad dar nemokėdama vaikščioti išgirdusi muziką šokdavau. Man labai patinka laimėti, kai apdovanojimų metu užsidedu Lietuvos vėliavą ant pečių man būna taip gera, mano širdutė ima plakti labai greitai... Norėčiau būti pavyzdys kitiems vaikams, kad daug dirbant ir užsispiriant galima labai daug pasiekti“, – kalba Darmilė.

Pagrindinės sporto srities stipendijos laimėtoja, Vilniaus „Žemynos“ gimnazijos vienuoliktokė, žiniasklaidos jau pakrikštyta jaunąja Lietuvos plaukimo viltimi Kotryna Teterevkova svajoja tapti olimpine čempione ir pagerinti pasaulio rekordą. Mergina treniruojasi 8-9 kartus per savaitę, liepą Kotryna tapo Europos jaunimo plaukimo čempione.

Kasmet – vis aukštesni tikslai

Daugkartinis fizikos ir astronomijos olimpiadų laimėtojas Emilis Kaziukėnas šiemet laimėjo pagrindinę „Lietuvos Maximalistų“ mokslo stipendiją. Vaikinas iš Jonavos džiaugėsi, kad pavyko laimėti ne tik „Maximos“ stipendiją, bet ir pasiekti svarbų tikslą – įstoti į prestižinį Kembridžo universitetą.

Vis aukštesnius tikslus kasmet sau kelia ir abu ekologijos srities stipendijas gausiantys moksleiviai, kurie jau trečią kartą įrodo esantys verti „Maksimalistų“ vardo. Kristijonas Vėgėlė organizuoja ekologijos konkursus, skaito paskaitas: „Džiaugiuosi, kad metų gale šalia daugelio tikslų galiu padėti varneles ir galvoti apie naujas idėjas“. Gamtos fotografas Lukas Kodis praėjusiais metais surengė tris parodas, lėšas, gautas už jose parduotus darbus vilnietis išleido žinynams ir paaukojo gyvūnų prieglaudai. Vaikino planas šiems metams – išleisti knygą ir pradėti žurnalistikos arba biologijos studijas universitete, ateityje norėtų dirbti naujienų portale ir rašyti apie gamtą.

Visuomeniškumo stipendija padės siekti užsibrėžtų tikslų Dovilei Lipnevičiūtei iš Marijampolės. Mergina – aktyvi moksleivių savivaldos narė, organizuoja renginius, paramos akcijas, savanoriauja Marijampolės gyvūnų mylėtojų asociacijoje, meninėse iniciatyvose, festivaliuose, „Laisvės piknike“. Ji sako, kad stipendija bus dar didesnis paskatinimas savanoriauti ir užsiimti visuomenine veikla, o gautus pinigus ketina taupyti ir vėliau išleisti kokiam nors dideliam tikslui, kuris būtų naudingas ne tik jai, bet ir aplinkiniams.

Inovacijų srities stipendiją antrą kartą laimėjusi palangiškė Gabrielė Kalantaitė savanoriauja organizacijoje Abroadship.org, dainuoja chore, mokosi italų kalbą ir ruošiasi studijoms užsienyje.

Vertino ne tik rezultatus

Net 51 šalies moksleivis per šiuos mokslo metus gaus pažangumo srities stipendijas, kuriomis įvertinti jų puikūs pasiekimai mokantis. Stipendijos padės tobulėti moksleiviams iš įvairiausių Lietuvos kampelių, tiek sostinės gimnazistams, tiek vaikams iš atokių kaimo mokyklų.

„Lietuvos Maximalistų“ komisija, kurioje dirbo žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas, „Maximalistų“ alumnas Martynas Levickis, VGTU mokslininkė, dr. Milena Medineckienė, M. K. Čiurlionio menų gimnazijos direktorius Romualdas Kondrotas, olimpinė čempionė Vida Vencienė, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro „Gabių ir talentingų vaikų ugdymo“ skyriaus atstovė Miglė Čiurinskaitė, ir prekybos tinklo „Maxima“ atstovai, moksleivius vertino atsižvelgdama ne tik į jų pažymius ir konkursų bei olimpiadų įvertinimus, bet ir vaikų motyvacinius laiškus.

Šių metų „Lietuvos Maximalistai“ – 16-oji nacionalinės moksleivių skatinimo programos karta. Per visus šiuos metus gabių ir talentingų vaikų pasiekimams skatinti „Maxima“ skyrė jau daugiau nei 300 tūkst. eurų.

„Maximalistų“ alumnų rate – tokie garsūs šalies talentai kaip Martynas Levickis, Evelina Sašenko, Giedrius Titenis ir kiti. Programą, kurios tikslas – stipendijomis paskatinti gabiausius vaikus siekti užsibrėžtų tikslų ir puoselėti savo talentus, globoja Švietimo ir mokslo ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?