9 priežastys, kodėl vaikui yra svarbu turėti tetą

Tėvai ir seneliai yra ne vieninteliai, kurie gali teigiamai veikti vaiko vystymąsi. Tetos, būdamos tam tikra prasme antrosiomis mamomis, savo dukterėčių ir sūnėnų gyvenimui suteikia ypatingą atspalvį. Tėvai reikalingi tam, kad mokytų ir nukreiptų tinkama linkme vaikus, o seneliai – kad mylėtų ir popintų. Tačiau vaikų gyvenimas visada bus geresnis turint mylinčią šaunią tetą. Tetos ar dėdės vaidmuo yra ypatingas dėl daugelio priežasčių. Kuo tetos ir dėdės yra reikšmingi ir kodėl jų santykiai su dukterėčiomis ir sūnėnais yra tokie svarbūs?

Vaikų gyvenimas visada bus geresnis turint mylinčią šaunią tetą.<br> 123rf nuotr.
Vaikų gyvenimas visada bus geresnis turint mylinčią šaunią tetą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2018, 10:15 AM

Kokiu būdu tetos yra svarbi vaikų gyvenimo dalis?

1. Tetos yra puikios mokytojos. Jos gali pasiūlyti kitokį požiūrį padėdamos vaikams įsigilinti į žodžius ar skaičius bei duodamos patarimus sunkiais gyvenimo klausimais.

2. Tetos yra dosnios dovanotojos. Paprastai tetos nepraleidžia progos savo dukterėčioms ir sūnėnams nupirkti mielų ir žaismingų dovanų, kadangi juos lepinti joms taip malonu!

3. Tetos sugeba nepaprastai gerai išklausyti. Kai vaikui reikia pagalbos ir patarimo ir kai jis mano, kad apie tai negali kalbėti su savo tėvais, teta visada yra po ranka.

4. Tetos yra nediplomuotos psichologės. Tetos turi puikių gyvenimiškų patarimų ir visada nusiteikusios jais pasidalinti. Todėl jos supratingai reaguoja į dukterėčių ir sūnėnų problemas.

5. Tetos diegia vertybes. Kaip ir tėvai, tetos moko vaikus vertybių ir kaip atskirti gėrį ir blogį.

6. Tetos yra geriausios auklės. Tetoms patinka leisti laiką su dukterėčiomis ir sūnėnais. Todėl jos visada nusiteikusios apsiimti prižiūrėti mažuosius savo šeimos narius. Joms taip patinka juoktis ir žaisti!

7. Tetos yra negriežtos drausmintojos. Bendrai paėmus, tetos yra labiau atsipalaidavusios dėl netinkamo elgesio pažabojimo ir tai daro be didelio pykčio ar įniršio.

8. Tetos visada turi laiko padėti paruošti namų darbus. Jei vaikui reikalinga pagalba įsisavinant naujus žodžius ar ruošiantis testui, galima būti tikram, kad tetos niekada nepasakys „Ne“.

9. Tetoms patinka lepinti savo dukterėčias ir sūnėnus. Nesvarbu, ar bus pirma, antra ar trečia dukterėčia ar sūnėnas, tetos visada bus pasiruošusios skirti truputį papildomo dėmesio. Tetoms patinka popinti ir dėl to visada turi paslėpusios užantyje kokią nors staigmeną.

Kodėl būti teta yra nuostabu?

1. Būti teta yra nepakartojama patirtis. Turėti mažų vaikų, kurie žiūri į tave ir įneša šviesos į tavo gyvenimą, yra didelė dovana, kurią ne kiekvienas gauna. Be to, gauni progą jiems papasakoti apie visus kvailus dalykus, kuriuos iškrėtė jų tėvai patys būdami vaikais!

2. Atsiranda proga pakvailioti. Tetos niekada nepraleidžia gimtadienių ar galimybių praleisti laiką su vaikiščiais. Kartais joms pasiseka turėti bendrų su dukterėčiomis ar sūnėnais patinkančių užsiėmimų ir, kai šie paauga, gali juos pasiimti kartu į susirinkimus, muziejus ir koncertus.

3. Dukterėčios ar sūnėno gimimas sukelia nepakartojamus išgyvenimus. Diena, kai gimsta dukterėčia ar sūnėnas, yra ypatinga. Nesvarbu, kiek jau jų yra, visada pajauti, kaip nuostabu turėti dar vieną.

4. Sulauki tiek daug apsikabinimų! Kuo daugiau tavo sesuo ar brolis turi vaikų, tuo daugiau meilės sulauki tu! Nauji vaikiščiai reiškia daugybę apsikabinimų ir jausmų proveržių. Glėbesčiavimasis su dukterėčiomis ir sūnėnais yra nuostabus jausmas ir puikiai su artimaisiais praleistas laikas.

5. Stebi, kaip auga tavo dukterėčios ir sūnėnai. Matant, kaip jie auga ir keičiasi, bei suvokiant, kad čia esi tam, kad padėtum jiems (ir galbūt truputį papopintum), apima nepaprastas jausmas.

6. Dukterėčios ir sūnėnai sumažina stresą. Po varginančio darbo leisdama laiką su jais, užsimiršti ir pasilinksmini.

7. Pirkti dovanas – didelis malonumas. Kadangi juos gerai pažįsti, labai lengva išrinkti jiems patiksinčią dovaną ir laikas nuo laiko palepinti juos mėgstamais saldumynais ar užkandžiais.

Būti teta – nuostabi dovana.

Artimi emociniai ryšiai su dukterėčiomis ir sūnėnais – puikus būdas sukurti šeimos vienybę ir visus tarpusavy suartinti. Tetos yra tokios svarbios jų dukterėčių ir sūnėnų gyvenime – ir dabar aišku kodėl! Ryšys tarp tetos ir jos dukterėčių bei sūnėnų niekada nenutrūks, ypač jei kartu šauniai leidot laiką. Tavo meilė ir rūpestis paveiks juos visam gyvenimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.