Kalėdinės dovanos mergaitėms: štai kuo jos iš tikrųjų džiaugsis

Auginantys vaikus žino – dabar ribos tarp žaislų nebe tokios aiškios: mergaitėms gali patikti tai, su kuo žaidžia berniukai, ir atvirkščiai. Bet, žinoma, yra tam tikri dalykai, apie kuriuos svajoja kiekviena mergaitė.

„IMC Toys“ vaikams nuo 6 metų nuolat pristato inovatyvius pliušinius žaislus.
„IMC Toys“ vaikams nuo 6 metų nuolat pristato inovatyvius pliušinius žaislus.
„Bambolina“ lėlių-kūdikių bei lietuviškai kalbančių lėlių kolekcija.
„Bambolina“ lėlių-kūdikių bei lietuviškai kalbančių lėlių kolekcija.
Enchantimals.
Enchantimals.
Strazdanotos stileivos „Freckle & Friends”.
Strazdanotos stileivos „Freckle & Friends”.
„FurReal” kolekcijos esmė – po kailiuku slepiasi tarsi tikras gyvūnėlis.
„FurReal” kolekcijos esmė – po kailiuku slepiasi tarsi tikras gyvūnėlis.
 „IMC Toys“ vaikams nuo 6 metų nuolat pristato inovatyvius pliušinius žaislus.
 „IMC Toys“ vaikams nuo 6 metų nuolat pristato inovatyvius pliušinius žaislus.
„Totum“ pasižymi itin didele kūrybinių rinkinių gausa.
„Totum“ pasižymi itin didele kūrybinių rinkinių gausa.
Gyvūnėliai „Twisty Petz“, virstantys apyrankėmis.
Gyvūnėliai „Twisty Petz“, virstantys apyrankėmis.
Žaislų linija „Zoomer” pasipildo vis naujais herojais.
Žaislų linija „Zoomer” pasipildo vis naujais herojais.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Dec 7, 2018, 3:05 PM

Tai – žaidimai, susiję su motinystės jausmu, rūpestingumo poreikiu, puošyba, kūryba ir saviraiška: lėlės, gyvūnėliai, profesiniai bei kūrybiniai rinkiniai bei kosmetika.

Mergaitės per tokius žaidimus kopijuoja savo mamas, tetas ir kitas svarbias moteris jų gyvenime, bando tapti jomis.

Kita vertus, šiuolaikinių mergaičių ikonos yra išmanios ir gyvena technologijomis persmelktą gyvenimą. Būtent todėl ir žaislai tampa išmanesni, galintys gerokai daugiau nei anksčiau.

Kaip renkant dovaną mergaitei nepasiklysti didelėje gausoje ir išrinkti karščiausias naujienas? To paklausėme didžiausio specializuotų žaislų parduotuvių tinklo „Žaislų planeta” žaislų komercijos vadovės Nomedos Daukantienės.

Pliušiniai žaislai – mieli, jaukūs ir tarsi gyvi

Nors klasikiniai minkšti žaislai – meškiukai, kačiukai, šuniukai, žirafos, beždžionėlės – išlieka populiarūs, vis dėlto „Žaislų planetos” ekspertai pastebi nuolat stiprėjančią tendenciją: mergaitės trokšta, kad tokie žaisliukai atliktų ir kokias nors funkcijas: vaikščiotų, juoktųsi, keistų veido išraišką.

„FurReal” kolekcijos angliškas pavadinimas nusako šių žaislų esmę – po kailiuku slepiasi tarsi tikras gyvūnėlis.

„Papūgos, kačiukai, šuniukai, dinozaurai ir kiti gyvūnai moka atlikti tam tikrus dalykus, – sakė N.Daukantienė. – Pavyzdžiui, interaktyvi beždžionėlė Zandi mirksi akytėmis, o sunegalavusi kosti. Jai galima pamatuoti temperatūrą, pajusti širdies plakimą. Kaip smagu beždžionėlę slaugyti! O šuniukas turi tokią kailiuką, kad iš jo galima formuoti įvairiausias šukuosenas”.

Visame pasaulyje populiarus ispanų gamintojas „IMC Toys” vaikams nuo 6 metų nuolat pristato inovatyvius pliušinius žaislus.

„Linksmoji beždžionėlė yra sukurta linksminti visą šeimą – paspaudus ranką ją apima juoko priepuolis su visom lydinčiomis emocijomis ir judesiais – ji griūva iš juoko, vartosi ir vėl keliasi, – pasakojo „Žaislų planetos” atstovė. – Peliukas siunčia oro bučinį, o mielasis kačiukas sekioja kamuoliuką, murkia, atsitupia ir kraipo galvą”.

Pliušiniai, meiliai atrodantys gyvūnėliai „Feisty Pets” – meškiukai, vienaragiai, beždžionėlės, poliariniai lokiai, zuikiai – moka demonstruoti savo emocijas. Štai patampius už ausų jų veide tuoj pat pasirodo nepasitenkinimas.

Meilę augintiniams įkūnija ir robotukai

Skaitmeninis pasaulis daro įtaką vaikų gyvenimui, bet mažųjų poreikis mylėti ir rūpintis gyvūnėliais niekur nedingsta.

Pasak „Žaislų planetos” atstovės, šį poreikį atspindi kita nauja tendencija: interaktyvūs gyvūnėliai atlieka vis daugiau veiksmų, kokius daro tikri gyvūnai.

„Nors žaislai ir robotizuoti, jie vis tiek moko vaikus empatijos bei rūpestingumo, todėl tuo džiaugiasi ir jų tėveliai”, – kalbėjo N.Daukantienė.

Nuolat atsinaujinanti robotizuotų žaislų linija „Zoomer” pasipildo vis naujais herojais – triušiuku, šuniuku ir šiais metais ypač išpopuliarėjusiu vienaragiu.

„Šie robotukai moka daugybę triukų: kramto popierinį maistelį, jų pilvukas skleidžia alkio garsus, glostant juokiasi, mirksi akytėmis, judina ausytes, moka vaikščioti, šokinėti, reaguoja į išrinktą vardą”, – gausybę „Zoomer” žaislų funkcijų vardijo „Žaislų planetos” atstovė.

Lėlės ir toliau mylimos, tik išmanesnės

Lėlės, kaip ir kiti žaislai, įkūnija naujausias tendencijas: madas, šiandienos gyvenimo stilių bei robotizaciją. Dabar jos daro tai, apie ką seniau mergaitės net negalėdavo pasvajoti.

Gausi „Bambolina” lėlių-kūdikių bei lietuviškai kalbančių lėlių kolekcija atspindi mergaičių svajones: turėti kalbantį žaisliuką-kūdikį su įvairiausiais tikroviškais aksesuarais arba žaisti su lėle balerina, veterinare, virtuvės šefe, o gal tiesiog pasipuošusia gražuole Molle.

Anot „Žaislų planetos” atstovės, šios kolekcijos pažiba – net 50 žodžių tarianti stilingoji lėlė „Miss Anna”, kuri turi išskirtinę puošmeną – tamsoje šviečiančią sruogą.

„Žaislų planetos” parduotuves prieš Kalėdas pasiekė naujovė – į kūdikius panašios interaktyvios ropojančios lėlytės „Bouncin‘ babies”. Jos kaip tikri mažyliai ropoja, vaikšto vaikštynėje, supasi, geria, šlapinasi, reaguoja į garsą atsitraukdamos.

Mergaičių, besidominčių mada ir stiliumi, laukia daugybė madingų lėlių – pradedant tik „Žaislų planetoje” parduodama išskirtinė „Barbie” karjerisčių kolekcija, „Sparkle girls”, „Enchantimals” ir baigiant naujomis strazdanotomis stileivomis „Freckle & Friends”.

Dažną kolekciją sudaro klasikinio dydžio lėlės, mini lėlės bei aksesuarai mergaitėms.

„Žaislų planetos” atstovė sakė, kad šį rudenį 3-5 metų mergaičių širdis užkariavo dar viena nauja herojė – Nella. Ji vienu metu – ir princesė, ir riterė, kovojanti su neteisybe.

Paspaudus širdies formos pakabuką, Nella uždainuoja, pradeda kalbėti ir net moka pasakyti 10 frazių.

Mergaites sužavėjęs magiškas Nellos pasaulis virto plačia žaislų kolekcija – nuo pačios herojės, lydinčių figūrėlių rinkinių, aksesuarų iki jos draugų.

Kūrybiniai žaidimai – mėgstamas mergaičių užsiėmimas

Mergaites visuomet domina kūrybiniai užsiėmimai – susiję su vaizduotės lavinimu, saviraiška ir kruopščiu rankų darbų – iš kurių gimsta nuostabūs dirbiniai.

Kolekcija „Totum” pasižymi itin didele kūrybinių rinkinių gausa, leidžiančių kurti apyrankes, žiedus, rankines, figūrėles, karolius ar netikrus keksiukus savo mėgstamų herojų tematika.

„Kai kurie rinkiniai ne tik leidžia pasigaminti gražių dirbinių, bet jų pakuotės turi išliekamąją vertę, nes jas galima panaudoti kaip rankines ar dekoratyvines dėžutes”, – sakė „Žaislų planetos” atstovė.

Garsus prancūzų gamintojas „Djeco” irgi siūlo didelę kolekciją kūrybinių užsiėmimų: aplikacijų, dėlionių, tatuiruočių, dekoravimo, piešimo, spalvinimo rinkinių.

Tiek mergaites, tiek berniukus domina kūrybiniai-edukaciniai rinkiniai iš „National Geographic” kolekcijos.

„Žaisdami su jais vaikai gali įsijausti į mokslininko vaidmenį – auginti kristalus, skaldyti natūraliai susiformavusius vulkaninius akmenis, atrasti įvairiausias fosilijas, pajusti besiveržiančio ugnikalnio įspūdį”, – pasakojo „Žaislų planetos” atstovė.

Puoštis ir dar kartą puoštis!

Šis poreikis mažosioms damoms turbūt niekada neišnyks – keičiasi tiktai mados.

Štai žėrintys žvyneliai figūruoja įvairiausiose formose – figūrėlėse, minkštuose žaisliukuose, pakabukuose.

„Glitter Palz” žaisliukai-pakabukai puikiausiai papuoš bet kurios mergaitės kuprinę.

Šio sezono naujiena – gyvūnėliai „Twisty Petz”, virstantys apyrankėmis.

„Šie rinkiniai suverti ant specialios uodegėlės, kurią patraukus karoliai ir detalės virsta gyvūnėliu. Iš skirtingų rinkinių galima pasidaryti virš 70 skirtingų gyvūnėlių, o taip pat vėrinius, pakabukus ant kuprinės, rankinės ar užrašų knygelės. Rezultatas priklauso nuo mikliųjų pirštukų ir fantazijos”, – kalbėjo „Žaislų planetos” atstovė.

Mėgstamos dovanos tarp mergaičių neabejotinai yra ir vaikiška kosmetika. Tad norinčioms pasiryškinti siūlomos žinomų prekės ženklų kolekcijos. Pavyzdžiui „Frozen”, „Barbie”, „My Little Pony” sukūrė savo kosmetikos rinkinius, kuriuos papildo ir priedai -aksesuarų dėžutės, lagaminai, rankinės.

Mėgsta įsijausti į vaidmenis

Kada jei ne vaikystėje „išbandyti” skirtingas profesijas ar vaidmenis!

Pirmiausia mergaitės nori turėti „savo” kūdikėlius, o tam dabar – visos galimybės. Įvairūs gamintojai siūlo ne tik lėles-kūdikius, bet ir žaislus, susijusius su jų auginimu: vežimėlius, loveles, voneles, įvairius aksesuarus.

Anot „Žaislų planetos” atstovės, po to atradimų kelią norisi tęsti toliau – įsijausti į namų tvarkytojos, pardavėjos, virtuvės šefės, gydytojos, kirpėjos ar interjero dizainerės vaidmenis.

Šiuos mergaičių poreikius gali patenkinti daugybė labai rimtai atrodančių profesinių rinkinių ir netgi pilni daiktų kelių aukštų lėlių namai.

Išsamiau su žaislų naujovėmis susipažinsite pavartę „Žaislų planetos” katalogą arba užsukę į parduotuves Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Druskininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.