Kaip kūrybiškai supakuoti dovanas be popieriaus ir kaspinų?

Jei jums nėra pažįstamas žodis „minimalizmas“, turbūt dar nebūsite girdėję ir apie „furoshiki“. Minimalizmas – tai gyvenimo būdas, kuris skatina mažiau vartoti, vengti plastiko, daugiau dėmesio skirti vidinei darnai ir harmonijai su aplinka. Tuo tarpu furoshiki – tradiciniai japoniški medžiagos lankstymo būdai, naudojami daiktų pakavimui. Kuo abu šie žodžiai susiję tarpusavyje? Tuojau išsiaiškinsime.

 Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
 Sao Tsutsumi.<br> Urban Earth Lovers nuotr.
 Sao Tsutsumi.<br> Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
 Urban Earth Lovers nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 12:27 PM

Kalėdiniu laikotarpiu ypač suaktyvėja dovanų popieriaus ir įvairių plastikinių dekoracijų bei kaspinų rinka. Deja, bet šios puošmenos vienkartinės. Trumpai džiuginusios tampa šiukšlėmis ir ilgam nugula į sąvartynus. Nereta iš jų yra neperdirbama ir netgi toksiška. Tuo tarpu ekologiška alternatyva dovanų popieriui gali būti paprasčiausia šilkinė skarelė ar plonos medžiagos atraiža. Šių priemonių rasime kiekvienoje dėvėtų drabužių parduotuvėje, o neretai ir pas kiekvieną namuose. Negana to, tokias dovanų įpakavimo priemones lengva panaudoti dar kartą arba pritaikyti buityje. Jų nereikia išmesti, jos nekenkia aplinkai, o į jas įpakuotos dovanos atrodo ne tik gražiai, bet ir originaliai.

Žinoma, vien turėti medžiagą nepakanka, reikia dar ir žinoti kaip į ją įpakuoti. Čia į pagalbą ateina „Furoshiki“ metodas. Žemiau pateikiamos kelios dovanų pakavimo į medžiagą idėjos. Prie kiekvienos iš jų, draugiškų aplinkai produktų parduotuvės Urban Earth Lovers komanda pridėjo ne tik medžiagos lankstymo instrukciją, bet ir po tvarią dovanos idėją.

Suika Tsutsumi

Šis medžiagos lankstymo būdas tiks norint supakuoti kelis skirtingo dydžio produktus. Tai gali būti vaisių krepšelis, karšto vyno pagardų rinkinys ar paprasčiausias didelis greipfrutas. Supakuokite į natūralios medžiagos skarą ir taip praktiškai panaudojama taps ne tik dovana, bet ir pats jos įpakavimas.

Sao Tsutsumi

Mėgstančiam skaityti žmogui malonu dovanoti knygą. Minimalizmo filosofija primena, kad nebūtinai turime dovanoti naujas knygas. Puikiai tinka jau skaitytos ir gilų įspūdį palikusios. Dalinimasis knygomis puikus tvaraus gyvenimo pavyzdys, kuris ne tik skatina asmeninį tobulėjimą, bet ir saugo gamtą.

Bin Tsutsumi 1

Šiandieninio pasaulio ritmas nuolat greitėja. Žmonės skuba, neretai toje sumaištyje pamiršta pačius elementariausius savo poreikius, pavyzdžiui, išgerti pakankamą kiekį vandens. Todėl vis dažniau galime išvysti žmones su savimi besinešiojančius asmenines gertuves. Stilingai į medžiagą supakuota metalinė gertuvė ar mėgstamo gėrimo butelis, neabejotinai nudžiugins gerą draugą ar artimąjį.

Bin Tsutsumi 2

Kitas butelių ar gertuvių pakavimo į medžiagą būdas pravers tiems, kurie ruošia dovaną porai ar didesnei draugų kompanijai. Abi dovanas pakuojant kartu, sutaupysite resursų, sukursite jaukesnę dovanų išpakavimo atmosferą ir neabejotinai išsiskirsite originalumu.

Kousa Tsutsumi

Kai sunku nuspręsti, ką dovanoti, neprašausite su valgomomis dovanomis. Tai gali būti naminis pyragas, sausainiai, keksiukai ar bet koks kitas firminis jūsų pačių desertas. Nėra laiko gaminti? Situaciją išgelbės parduotuvė. Visgi, jei įmanoma stenkitės rinktis skanėstus be įpakavimo arba bent jau be plastikinės pakuotės. Savo desertą supakuokite į virtuvinį rankšluostį ir tai taps dviguba dovana – ir skanėstas, ir namams naudingas daiktas.

Per Šv. Kalėdas verta pažvelgti į tai, ką vieni kitiems dovanojame ir kaip tai darome. Dažnai ne pati dovana, o būtent jos įteikimas ir dovanojančiojo jai skirtas laikas džiugina labiausiai. Tad drąsiai eksperimentuoti, ieškoti ir dalintis savo atradimais kviečiame Facebook paskyroje: Urban Earth Lovers, o daugiau tvarių dovanų idėjų ir minimalistinio gyvenimo patarimų rasite www.urbanearthlovers.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.