Komos ištiktos mažylės mama: „Palikau su tikru tėvu, grįžusi pamačiau visą mėlyną“

Pirmadienį į sostinės Santariškėse esančią Vaikų ligoninę atgabentas komos ištiktas 4 mėnesių kūdikis. Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 11 val. į ligoninę iš Buivydiškių gatvėje esančių namų pristatyta pernai gimusi mergaitė, patyrusi komą ir supurtyto vaiko sindromą.

 Moteris vis dar negali patikėti tuo, kas įvyko.<br> Stop kadras.
 Moteris vis dar negali patikėti tuo, kas įvyko.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2019, 2:12 PM, atnaujinta Jan 15, 2019, 9:12 PM

1993 metais gimęs mergaitės tėvas uždarytas į areštinę.

„Lietuvos ryto“ televizijai situaciją pakomentavo Santaros klinikų reanimacijoje šiuo metu gydomos mergaitės mama (27 m.).

„Įvykio metu nebuvau namie, buvau išėjusi į polikliniką. Grįždama iškviečiau liftą – kai jis atvažiavo, lifte buvo vyras su greitosios pagalbos brigada ir jau nešė mūsų kūdikį visą mėlyną“, – tramdydama ašaras pasakojo moteris.

Vyras paaiškino, kad kūdikis užspringo, bet tiesa pasirodė kitokia.

„Aš sakau: kas atsitiko? Jis sako: kūdikis užspringo. Atvykus į ligoninę paaiškėjo, kad dukrytė yra supurtyta, baisūs dalykai – išsiliejęs kraujas į smegenis, atšokusi akių tinklainė.

Vyras dabar suimtas. Jis sako, kad gaivindamas užspringusią, atseit, apvertė aukštyn kojom ir pakratė. Aš nežinau, kaip ten buvo, nes nemačiau“, – kalbėjo moteris.

Kai įvyko nelaimė, motina buvo valandai išėjusi – nebuvo namuose iki 10 iki 11 val. „Kai išėjau, vaikas buvo sveikas, kai grįžau – komos būklės“, – graudinosi mama.

Vyro versija, kad kūdikis buvo užpurtytas jį gaivinant, ji nei tiki, nei netiki. „Visko gali būti. Anksčiau jis prieš mane buvo pakėlęs ranką. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš mane“, – sakė ji.

Prieš vaiką, pasak motinos, vyras anksčiau nėra smurtavęs, tik prieš ją – ne vieną kartą, o kelis.

Pasak jos, vyras buvo priklausomas nuo opiatų, gydosi metadono programoje. Būtent dėl to ir kildavę poros nesutarimai – jis grįždavo apsvaigęs ir tada, moteriai pasakius, kad jis neblaivus, susinervinęs pakeldavo ranką. Pora susituokusi metus, vaiką esą jis dievino.

„Iš pradžių jis grįždavo „keistas“, net nesupratau, kad jis tikrai apsvaigęs, nes sakydavo, kad iš darbo, pavargęs, anksti atsikėlęs. O tuos du kartus, kai tikrai mačiau, kad jis yra „kosmose“, pasakiau, kad jis apsvaigęs, ir tada jis pradėjo muštis. Tada mes išsiskyrėme, bet dabar, prieš dvi savaites, susitaikėme, nes aš patikėjau jo žodžiu, kad viskas bus gerai, ir vėl atgal jį priėmiau. Bet, va, praėjo dvi savaitės, ir toks įvykis įvyko...“ – sakė moteris.

Nelaimingai motinai vis dar sunku patikėti, kad visa tai vyksta su ja. „Palikau vaiką su tikru tėvu, grįžau, ir tokia katastrofa įvyko. Gyvenimas per vieną dieną apsivertė“, – sakė moteris ir tvirtino, kad vyrui už tai niekada nebeatleis, nors ir nežino, ar jis tai padarė tyčia ar ne.

„Jeigu grasins atimti vaiką, aš tikrai neleisiu vyrui grįžti namo. Net ir jeigu negrasins... Jeigu ir užspringo – čia proto reikia turėti, kad šitaip purtytum 4 mėnesių kūdikį“, – sakė moteris.

Nors medikai mergytės būklę įvardija kaip labai sunkią, pasak mamos, šiandien mažylė jaučiasi kiek geriau nei vakar, kai buvo atvežta į ligoninę. Mažylė pradeda atsigauti, judėti, tačiau yra slopinama vaistais, kad neišsitrauktų prijungtų aparatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.