Policijos pareigūnai berniukui iš Kėdainių surengė jaudinančią staigmeną

Kiekvienas žmogus laimę supranta skirtingai, kiekvienam skirtingai tos laimės ir reikia. Kartais maža smulkmena gali atnešti labai daug laimės ir džiaugsmo žmogaus širdžiai. Lietuvos policijos pareigūnai ne kartą įrodė, kad jie ne tik gina ir saugo mus, bet ir dovanoja laimę! Taip visai neseniai nutiko vienai kėdainiečių šeimai, kuriai susitikimas su pareigūnais atmintyje išliks dar labai ilgai.

 Luką ir jo mamą Sandrą aplankė Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai ir pats policijos šuo Amsis. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Luką ir jo mamą Sandrą aplankė Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai ir pats policijos šuo Amsis. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Feb 3, 2019, 10:59 AM

Susipažino su Amsiumi

„Lukui yra 11 metų ir jam labai patiko policijos šuo Amsis, kurį buvo sutikęs šventėje vasarą, vėliau per pamoką mokykloje. Todėl aš pradėjau domėtis, gal kažkur yra galimybė įsigyti pliušinį žaislą Amsį. Internete radau tik keletą variantų, kurie buvo gaminti kelių policijos komisariatų užsakymu, bet neparduodami. Tada nusprendžiau parašyti i Lietuvos policijos facebooko paskyrą“, – prisiminė Luko mama Sandra Dabulskytė.

Ypatingas vaikas

„Papasakojau, kad Lukas turi autizmo sindromą ir, jei kažkuo susidomi, tai ilgam ir išsamiai ir, jei kažkaip yra galimybė, aš norėčiau pliušinį Amsių nupirkti. Man atrašė, kad jiems smagu, jog vaikas domisi ir artėjančių švenčių proga jie mielai padovanotų Lukui šią dovaną ir kad pareigūnai atveš mums ją į namus, jei tik aš sutinku. Palikau kontaktus, kaip su manimi susisiekti ir, likus porai dienų iki švenčių, sulaukėme pareigūno skambučio, ar laukiame svečių ir dovanų. Jie pranešė, kada atvažiuos ir sutartu laiku sulaukėme viso būrio svečių“, – pasakojo S. Dabulskytė.

Daugybė svečių

Luką ir jo mamą Sandrą aplankė Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai. Atvyko bendruomenės pareigūnė Aušra Mickevičienė, policijos komisariato viršininkas Alvydas Vaina, tyrėja Ingrida Šulcienė ir pats policijos šuo Amsis.

„Visi buvo su krūva dovanų, Lukas gavo ne tik išsvajotą pliušinį Amsį bet ir daug skanėstų, saldainių, knygelių. Buvo taip nerealu! Man, kaip mamai, buvo daug jaudulio, Lukas gana drąsiai atsakinėjo į pareigūno klausimus, nusifotografavome. Tikrai nesitikėjome tiek dėmesio ir dar tiek dovanų, kartu su Luku iškepėme visiems pasivaišinti skanų naminį pyragą, kad bent kiek galėtume atsidėkoti ir pasakyti, kad mums tai buvo nereali patirtis, tikras geros nuotaikos užtaisas šventėms“, – geromis emocijomis dalijosi mama.

Dėkingi pareigūnams

„Esame labai labai dėkingi visiems pareigūnams, kurie padarė mums tokią staigmeną, negana to, jie pasiūlė mums ir tolimesnę draugystę. Lukui dabar pareigūnai siejasi tik su geromis emocijomis, pamačius mieste policijos automobilį visada prisimena, kaip jį aplankė. O aš iš tiesų iki šiol prisimenu, kad tai nebuvo tik oficialus vizitas, buvo išties labai nuoširdu, todėl norėjau ir aš padaryti kažką gero“, – aiškino moteris.

Taps rėmėja

„Nusprendžiau pasiūlyti savo pagalbą ir tapti policijos rėmėja, man tai atrodo išties naudinga ir įdomi patirtis, o jei dar kažką gero pavyks padaryti išvis bus šaunu! Manau, kad kai darai gera, tau visada gėris sugrįžta. Noriu, kad Lukas žinotų, kad pareigūnai padeda žmonėms, kad mes taip pat galime padaryti kažką visuomenės labui. Ir kad aplink mus pasaulis bus geresnis, jei pradėsime nuo savęs! Dėkojame pareigūnams iš visos širdies“, – reziumavo S. Dabulskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.