Iniciatyva: žaislus „SOS vaikų kaimų“ vaikams padovanokite per paštomatus

Prasidėjo unikali siuntų paslaugų bendrovės „Omniva LT“ ir labdaros paramos fondo „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ iniciatyva, kurios metu šalies gyventojai kviečiami padovanoti žaislų sudėtingose sąlygose augantiems vaikams. Per šią iki kovo mėnesio pradžios truksiančią iniciatyvą vaikus auginančios šeimos, užsiregistravusios iniciatyvos svetainėje ir pasinaudojusios „Omnivos“ paštomatais, galės nemokamai išsiųsti kokybiškus žaislus. Padovanoti žaislai vėliau bus įteikti „SOS vaikų kaimų“ globojamiems vaikams.

 Lietuvoje vienas vaikas vidutiniškai turi 43 žaislus.<br> 123rf nuotr.
 Lietuvoje vienas vaikas vidutiniškai turi 43 žaislus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2019, 12:46 PM

„Lietuvoje vienas vaikas vidutiniškai turi 43 žaislus, o daugiau kaip pusė tėvų naują žaislą savo atžaloms įteikia bent kartą per mėnesį ar dažniau. Tačiau yra vaikų, kurie negali taip dažnai džiaugtis naujais žaislais. Todėl kartu su iniciatyvos partneriais norime paskatinti padaryti gerą darbą. Kviečiame vaikus auginančias šeimas padovanoti nebenaudojamus kokybiškus žaislus tiems, kam jie toliau galėtų teikti džiaugsmą“, – teigia bendrovės „Omniva LT“ vadovas Simonas Bielskis.

„Rūpinamės daugiau kaip 600 vaikų iš socialinės rizikos šeimų. Šiems vaikams dažnai trūksta įvairių kasdienių dalykų, todėl mums svarbios įvairios paramos iniciatyvos, kurios gali padėti vaikams. Nors naujas žaislas – tai ne pirmo būtinumo daiktas, tačiau daugeliui jaunesnio amžiaus vaikų jis gali suteikti gerų emocijų. Prisidedame prie šios iniciatyvos ir tikime, kad galimybė padaryti gerą darbą dėl vaikų, kurių gyvenimuose džiugių akimirkų itin trūko, paskatins joje dalyvauti tam neabejingus šalies gyventojus“, – „SOS vaikų kaimų Lietuvoje“ nacionalinė direktorė Liudovika Pakalkaitė.

Kaip parodė „Omniva LT“ užsakymu atlikta apklausa, maždaug trečdalis vaikų (32 proc.) Lietuvoje turi nuo 11 iki 30 skirtingų žaislų, 36 proc. vaikų – 31–70 žaislų, o penktadalis vaikų turi daugiau kaip 70 skirtingų žaislų. Be to, didžioji dalis (55 proc.) apklaustų šeimų nurodė, kad naują žaislą savo vaikui parūpina kartą per mėnesį ar dažniau. Vadinasi, naujas žaislas daugeliui šalies vaikų nėra didelė prabanga.

Tuo metu žaislus, kurie vaikų nebedomina, tėvai dažniausiai (61 proc. atvejų) atiduoda giminaičių ar draugų vaikams, 45 proc. atvejų juos saugo namuose ateičiai, o 28 proc. atvejų juos tiesiog išmeta. Todėl „Omnivos LT“ ir „SOS vaikų kaimai Lietuvoje“ iniciatyva nemažai daliai šeimų suteikia galimybę prasmingai pratęsti žaislų gyvenimą juos perleidžiant tiems, kurie negali itin dažnai pasidžiaugti nauju žaislu.

Norėdamos padovanoti savo žaislą, šeimos kviečiamos užsiregistruoti iniciatyvos svetainėje www.omniva-akcija.lt. Čia galima susipažinti su iniciatyvos taisyklėms ir, įvedus reikalingus duomenis bei gavus siuntinio adreso kortelę su kodu, išsiųsti žaislą iš bet kurio „Omnivos“ paštomato. Iniciatyvos metu „Omniva LT“ užtikrins nemokamą žaislų surinkimą iš paštomatų ir jų pristatymą. Žaislus per bendrovės paštomatus šalies gyventojai galės išsiųsti iki kovo 4 dienos.

Kai žaislas bus įdėtas į paštomatą, bendrovės kurjeris jį paims ir pristatys iniciatyvos savanoriams. Įsitikinus, kad padovanoti žaislai yra kokybiški ir saugūs naudoti toliau, jie bus įteikti „SOS vaikų kaimų Lietuvoje“ globojamiems vaikams visoje Lietuvoje. Iniciatyvos organizatoriai atkreipia dėmesį, kad taisyklės neleidžia dovanoti pliušinių ir kitų tekstilinių žaislų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?